Aberystwyth University
Ταινίες ντοκιμαντέρ: Τοπίο και Οικολογία MA
Aberystwyth University - Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 40 αποφοίτους Documentary Filmmaking: Landscape and Ecology MA κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Δράμα & Θέατρο από το Πανεπιστήμιο Aberystwyth για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Δράμα & Θέατρο.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
84 /100
40 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH25

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δράμα & Θέατρο στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £17500 £20500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19500 - £25000 £13000 - £21500 £16000 - £25500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH25 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20903 £17931 £21753
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17825 - £24915 £12598 - £22386 £15916 - £27274

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην παραγωγή ντοκιμαντέρ: Landscape and Ecology παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξετε δεξιότητες ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ μέσα σε ένα ερευνητικό, διατμηματικό και τεχνολογικά ποικίλο πλαίσιο. Το Aberystwyth είναι η ιδανική τοποθεσία για μια εμβάθυνση στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που ανταποκρίνεται στο χώρο, τον τόπο, το τοπίο και την οικολογία. Ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να βρουν τη δική τους δημιουργική φωνή, το πρόγραμμα προσφέρει πρακτική διδασκαλία τόσο στην αναλογική όσο και στην ψηφιακή κινηματογράφηση, κάνοντας χρήση ψηφιακού εξοπλισμού βιομηχανικών προτύπων, καθώς και ειδικού εργαστηρίου κινηματογράφου και σκοτεινού θαλάμου για την παραγωγή Super 8 και 16mm. Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν την ιστορία και τη θεωρία του ντοκιμαντέρ παράλληλα με εξειδικευμένες ενότητες στην Ανθρωπογεωγραφία, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν καινοτόμα και προκλητικά έργα που διαπραγματεύονται τα πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Αυτό το νέο ΠΜΣ παρέχει πολλές διαφορετικές δημιουργικές διαδρομές, αγκαλιάζοντας παραδοσιακούς και μη παραδοσιακούς τρόπους ντοκιμαντέρ και υποστηρίζοντας τους φοιτητές μέσα από μια σειρά τεχνικών προσεγγίσεων.

Γιατί να σπουδάσετε ΜΑ ντοκιμαντέρ: Τοπίο και Οικολογία στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth;

  • Σπάνια πρόσβαση σε μια σειρά από εξειδικευμένο εξοπλισμό, με υποστήριξη τόσο σε αναλογικές όσο και σε ψηφιακές ροές εργασίας.
  • Μοναδική διεπιστημονική εστίαση που συνδυάζει διδασκαλία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη γεωγραφία.
  • Ανάπτυξη μιας μοναδικής φωνής ντοκιμαντέρ σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την ανάληψη ρίσκου.
  • Ένα ζωντανό τμήμα όπου συγκρούονται το δράμα, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα μέσα ενημέρωσης, η σκηνογραφία και ο θεατρικός σχεδιασμός.
  • Σπουδάζετε με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, μελετητές και επιμελητές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης και πλατφόρμες προβολής.
  • Ένα ετήσιο πρόγραμμα ερευνητικών σεμιναρίων του τμήματος, με επισκέπτες ομιλητές και καλλιτέχνες υψηλού προφίλ.
  • Πρόσβαση στο Εθνικό Αρχείο Οθόνης και Ήχου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας.
  • Εξαιρετική και εμπνευσμένη τοποθεσία και περιβάλλον σε κοντινή απόσταση από μια σειρά σημαντικών περιβαλλοντικών οργανισμών (Dyfi Biosphere, Centre for Alternative Technology, Natural Resources Wales).

Πώς θα μάθω;

Το διδακτικό μέρος του μαθήματος πραγματοποιείται μέσω διαλέξεων, σεμιναρίων, πρακτικών εργαστηρίων και προβολών. Κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), θα κανονίσετε το επίπεδο του χρόνου επαφής σας με τον υπεύθυνο που σας έχει οριστεί. Εκτός από τις προγραμματισμένες ώρες διδασκαλίας θα έχετε επίσης πρόσβαση σε τεχνικούς χώρους εργασίας για ανεξάρτητη μελέτη και δημιουργική πρακτική καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Τι θα μάθω;

Κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα (Σεπτέμβριο έως Μάιο), θα μελετήσετε έναν αριθμό ενοτήτων, οι οποίες αξίζουν συνολικά 120 πιστωτικές μονάδες. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν: Βασικές έννοιες και συζητήσεις στην Ανθρωπογεωγραφία και τελική εργασία παραγωγής. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να σας εφοδιάσει με βασικές μεταβιβάσιμες δεξιότητες και επαγγελματική εμπειρία παράλληλα με την ανάπτυξή σας ως δημιουργικού επαγγελματία στον τομέα του ντοκιμαντέρ.

Στο τελευταίο εξάμηνο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), θα αναλάβετε ένα ερευνητικό σχέδιο παραγωγής 60 πιστωτικών μονάδων που βασίζεται στην πρακτική, με την υποστήριξη ενός ειδικού επόπτη που θα συνεργαστεί στενά μαζί σας.

Πώς θα αξιολογηθώ;

Η αξιολόγηση έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τις κριτικές και δημιουργικές σας ικανότητες. Θα συμμετάσχετε σε τουλάχιστον πέντε πρακτικά κινηματογραφικά έργα, θα γράψετε μια σειρά από δοκίμια, ημερολόγια προβληματισμού και κριτικές σκέψεις και θα σχεδιάσετε ένα επιμελητικό έργο σχετικό με το ντοκιμαντέρ. Στο τρίτο εξάμηνο, θα ολοκληρώσετε ένα ουσιαστικό ερευνητικό κινηματογραφικό έργο διάρκειας 15-20 λεπτών, με ένα υποστηρικτικό δοκίμιο 5.000 λέξεων.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Documentary Filmmaking: Landscape and Ecology MA από Πανεπιστήμιο Aberystwyth

20% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
15% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
10% Επαγγελματίες πρόνοιας
5% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
5% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα

**Η αξιολόγηση λαμβάνει τη μορφή:** μικρού και μεσαίου μήκους κινηματογραφικών έργων, κριτικών αναστοχασμών, δημιουργικών εγχειριδίων εργασίας, ημερολογίων αναστοχασμού, κριτικών δοκιμίων και ενός επιμελητικού έργου. Στο τρίτο εξάμηνο, κάθε φοιτητής θα ολοκληρώσει ένα κομμάτι ερευνητικής πρακτικής ντοκιμαντέρ, η μορφή του οποίου θα καθοριστεί σε συζήτηση με τον αρμόδιο επιβλέποντα. Θα υποστηριχθείτε από ένα έμπειρο μέλος του προσωπικού για την υποβολή του κινηματογραφικού σας έργου σε κατάλληλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις προβολής.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Δράμα & Θέατρο

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςDocumentary Filmmaking: Landscape and Ecology, MA, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

2i Πτυχίο Bachelors (Honours) σε συναφές γνωστικό αντικείμενο ή ισοδύναμο. Οι μη πτυχιούχοι θα εξεταστούν ατομικά με βάση τη σχετική εργασιακή εμπειρία/επαγγελματική πρακτική.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Aberystwyth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 24 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Το Πανεπιστήμιο Aberystwyth (Aber) ιδρύθηκε το 1872 στο Aberystwyth της Ουαλίας. Αυτό το πανεπιστήμιο έχει κερδίσει μια εντυπωσιακή σειρά από βραβεία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων διδασκαλίας και της απασχολησιμότητας των μεταπτυχιακών φοιτητών. Είτε σας αρέσει να περπατάτε στην παραλία είτε να επισκέπτεστε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Aberystwyth αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους φοιτητές αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να επικεντρωθούν στους ακαδημαϊκούς τους στόχους.

Λίστα με 383 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Aberystwyth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Σπουδές κινηματογράφου και κοινωνική ανθρωπολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
86% 0% 0% £30160 198 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλικά και Κινηματογραφικές Σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
87% 0% 0% £30160 205 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και οπτικός πολιτισμός και γερμανικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
91% 0% 0% £30160 196 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικές σπουδές και κινηματογραφικές σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
78% 0% 0% £30160 205 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου και ιταλικά (έτος στο εξωτερικό) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
92% 0% 0% £30160 206 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου και γαλλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
95% 0% 0% £30160 214 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και τηλεόραση με καινοτομία MArts (Hons) Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £29300 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλικά και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης