University of the West of Scotland
Χημική Μηχανική BEng (Hons)
University of the West of Scotland - Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 60 αποφοίτους Chemical Engineering BEng (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Μηχανική από το Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Μηχανική.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
86 /100
60 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Μηχανική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Μηχανική στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £27000 £26500 £31500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24000 - £30000 £20500 - £30500 £24500 - £36500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Μηχανική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £30004 £34063 £39731
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £26953 - £33624 £27400 - £41840 £31149 - £50019

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι χημικοί μηχανικοί ασχολούνται με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και τη διαχείριση εγκαταστάσεων και διεργασιών που καταλήγουν σε προϊόντα που επηρεάζουν την ευημερία και την ποιότητα ζωής μας. Η χημική μηχανική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών σε διάφορους τομείς με φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο τρόπο. Στους τομείς αυτούς περιλαμβάνονται τα φαρμακευτικά προϊόντα, η υγεία, τα τρόφιμα, τα ποτά, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα πετροχημικά, η γεωργία, τα εκλεκτά χημικά και τα υλικά. Επαγγελματικά διαπιστευμένο και με πληρωμένες ευκαιρίες προαιρετικής πρακτικής άσκησης, το πρόγραμμα BEng (Hons) Chemical Engineering προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και τη δυνατότητα να συμβάλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου πλανήτη.

  • ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΕΣΤΊΑΣΗ

Το μάθημα αυτό συνδυάζει ακαδημαϊκές σπουδές, πρακτική εμπειρία και ομαδικές εργασίες για να διασφαλίσει ότι θα αναπτύξετε τις βασικές πρακτικές και επικοινωνιακές ικανότητες που απαιτούνται από τους εργοδότες στις βιομηχανίες χημικής μηχανικής και επεξεργασίας.

Θα μελετήσετε τις αρχές της μηχανικής, των μαθηματικών και της χημείας, την τεχνογνωσία της χημικής μηχανικής και θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία μέσω εργαστηριακής εργασίας και θα χρησιμοποιήσετε εργαλεία προσομοίωσης διεργασιών παγκόσμιας κλάσης, όπως το Aspen Suite και το Ansys Fluent.

Θα υποβληθείτε σε μια περίοδο εκπαίδευσης σε πιλοτικές εγκαταστάσεις και θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ετήσια αμειβόμενη πρακτική άσκηση ως νέος χημικός μηχανικός στη βιομηχανία. Οι θέσεις πρακτικής άσκησης αποκτώνται με ανταγωνιστικό τρόπο και δεν είναι εγγυημένες- μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια οι φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε οργανισμούς όπως η Diageo, η Scottish Water και η Trident Engineering Consultants.

Επιπλέον, το μάθημα ενθαρρύνει τη συμβολή της βιομηχανίας και οι εμπειρογνώμονες θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους μαζί σας μέσω προσκεκλημένων διαλέξεων.

  • ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΚΑΡΙΈΡΑΣ

Οι απόφοιτοι έχουν βρει δουλειά σε εταιρείες όπως η GlaxoSmithKline, η Amec Foster Wheeler, η Texaco, η BNFL Sellafield, η Seal Chemicals, η Doosan Babcock, η Nestlé, το Joint European Torus Project και η Procter and Gamble.

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ

Αυτό το πρόγραμμα BEng είναι διαπιστευμένο από τον επαγγελματικό φορέα, το Institution of Chemical Engineers, με άδεια από τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, το Engineering Council. Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες υψηλές απαιτήσεις διαπίστευσης. Ορισμένοι εργοδότες προσλαμβάνουν κατά προτίμηση άτομα με διαπιστευμένο πτυχίο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από χώρες που έχουν υπογράψει διεθνείς συμφωνίες.

Διαπιστευμένο από το Institution of Chemical Engineers (IChemE) για λογαριασμό του EngineeringCouncil για τη μερική κάλυψη των ακαδημαϊκών απαιτήσεων για την εγγραφή ως Chartered Engineer.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Chemical Engineering BEng (Hons) από Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

20% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
20% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
20% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
20% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Μηχανική

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

HNC Κοινωνικές Επιστήμες: Μαθηματικά National 5 B, ή ισοδύναμο.

στις νομικές σπουδές / νομικές υπηρεσίες με ΑΑ στις διαβαθμισμένες μονάδες

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Irish Leaving Certificate: Ιρλανδικό πιστοποιητικό αποφοίτησης: Αποδεκτό μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα προσόντα

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

IELTS 60 με 5,5 τουλάχιστον σε κάθε δεξιότητα/συνιστώσα.

Cambridge English Advanced

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Cambridge English Proficiency

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Trinity ISE

ISEII με ελάχιστο βαθμό επιτυχίας σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες

PTE Academic 54

Συνολική βαθμολογία 54 με κανένα στοιχείο κάτω από 51

TOEFL (iBT) 78

καμία υπο-δοκιμασία μικρότερη από: Ανάγνωση: Προφορική ομιλία: 17: 17

IELTS (Academic) 6

IELTS 60 με 5,5 τουλάχιστον σε κάθε δεξιότητα/συνιστώσα.

Cambridge English Advanced

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Cambridge English Proficiency

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Trinity ISE

ISEII με ελάχιστο βαθμό επιτυχίας σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες

PTE Academic 54

Συνολική βαθμολογία 54 με κανένα στοιχείο κάτω από 51

TOEFL (iBT) 78

καμία υπο-δοκιμασία μικρότερη από: Ανάγνωση: Προφορική ομιλία: 17: 17

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΈΓΚΡΙΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΉΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ (ATAS) Πολλοί διεθνείς υποψήφιοι (βλ. εξαιρούμενες εθνικότητες*) ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό Academic Technology Approval Scheme (ATAS) πριν εξεταστούν για μια προσφορά σπουδών άνευ όρων σε αυτό το προπτυχιακό ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Οι υπάλληλοι ελέγχου εισόδου (ECO) θα ζητήσουν να δουν το πιστοποιητικό ATAS ως μέρος της διαδικασίας υποβολής της αίτησής σας για βίζα. Η μεταναστευτική νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπει στα πανεπιστήμια να επιτρέψουν σε διεθνείς φοιτητές να σπουδάσουν σε ένα πρόγραμμα σπουδών που ισχύει για το ATAS, έως ότου ο φοιτητής παράσχει στο πανεπιστήμιο όλα τα σχετικά στοιχεία του πιστοποιητικού ATAS για την αίτησή του. *ΕΞΑΙΡΟΎΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΌΤΗΤΕΣ Οι φοιτητές που είναι υπήκοοι χωρών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας, της Ελβετίας ή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν χρειάζονται πιστοποιητικό ATAS για να σπουδάσουν σε αυτό το πρόγραμμα. ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ Για τους υποψηφίους των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική, το Πανεπιστήμιο ορίζει ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Τα επίπεδα αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.

Επισκεφθείτε το www.uws.ac.uk/scholarships
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςChemical Engineering, BEng (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Χημική Μηχανική BEng (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
EU £18000 έτος 1
Διεθνή £18000 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Στους φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία προσφέρονται ένα έτος δωρεάν διδάκτρων στο University of the West of Scotland και έτσι οι φοιτητές πληρώνουν μόνο για 3 έτη σπουδών από ένα 4ετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
  • έτος 2
  • έτος 3
  • έτος 4

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 20 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Στην πόλη Paisley της Σκωτίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας (UWS). Το ίδρυμα αυτό κατέχει και λειτουργεί επίσης τρεις άλλες δευτεροβάθμιες πανεπιστημιουπόλεις στο Ayr, το Blantyre και το Dumfries. Στην πανεπιστημιούπολη του Paisley φοιτά ένας μεσαίου μεγέθους φοιτητικός πληθυσμός περίπου 10.000 ατόμων και παρέχει την ευκαιρία να σπουδάσετε μια επιλογή προγραμμάτων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική, τη Μηχανική, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιχειρήσεις και την Πληροφορική.

Λίστα με 62 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Χημεία με Χημική Μηχανική BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
- - - £17600 - Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Φυσική BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £29300 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημικός Μηχανικός BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
77% 10% 35% £17600 111 Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Μηχανική BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
57% 10% 0% £28600 197 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημικός Μηχανικός (με ένα έτος στη βιομηχανία) BEng (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
53% 0% 0% £25300 143 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Μηχανική με Περιβαλλοντική Μηχανική BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
82% 3% 0% £28600 180 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Μηχανική και Χημεία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
88% 10% 10% £17600 129 Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Μηχανική με περιβαλλοντική μηχανική, συμπεριλαμβανομένου ενός βιομηχανικού έτους BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
82% 3% 1% £28600 180 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημικός Μηχανικός (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης και έτος πρακτικής άσκησης) BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Bradford
(University of Bradford)
- - - £22180 - Μπράντφορντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημικός Μηχανικός (με βιομηχανική πρακτική άσκηση) BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Hull
(University of Hull)
85% 5% 1% £18300 £19500 115 - Oncampus πλήρους απασχόλησης