University of the West of Scotland
Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons)
University of the West of Scotland - Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 35 αποφοίτους του προγράμματος Biomedical Science BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: βιοϊατρικές επιστήμες (μη ειδικές).

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
84 /100
35 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH02

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : βιοϊατρικές επιστήμες (μη ειδικές) στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26000 £25500 £29000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £26000 - £26500 £20500 - £29000 £23000 - £33000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH02 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £27000 £35000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21091 - £28004 £20500 - £34500 £27500 - £44500

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

ΠΡΟΒΟΛΗ

Το BSc (Hons) Biomedcal Science είναι επαγγελματικά διαπιστευμένο από το Institute of Biomedical Science (IBMS).

Οι βιοϊατρικές επιστήμες είναι ένα βασικό γνωστικό αντικείμενο που περιλαμβάνει όλους τους τομείς της βιολογίας που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία και ασθένεια. Αυτός ο εξαιρετικά επίκαιρος, δυναμικός τομέας εξελίσσεται συνεχώς, συνεισφέροντας σημαντικά οφέλη όχι μόνο στην υγεία των ατόμων και του έθνους, αλλά και στην οικονομική δραστηριότητα και την ευημερία των εθνών.

Αυτό το πτυχίο θα σας προσφέρει μια ευρεία κατανόηση της επιστημονικής βάσης της ανθρώπινης υγείας και της ασθένειας. Εκτός από τις γνώσεις που θα αναπτύξετε στη βιοϊατρική επιστήμη, θα είστε προετοιμασμένοι για ρόλους που απαιτούν επαγγελματισμό, ανεξάρτητη σκέψη, προσωπική ευθύνη και λήψη αποφάσεων σε σύνθετες και απρόβλεπτες συνθήκες.

Το πτυχίο στηρίζεται σε έναν αριθμό συναφών επιστημών, όπως: βιολογία, χημεία, μαθηματικά και στατιστική μοντελοποίηση, και τεχνολογία της πληροφορικής. Στη συνέχεια θα προχωρήσετε στη μελέτη πιο προηγμένων θεμάτων βιοϊατρικών επιστημών, όπως: βιοχημεία, ανθρώπινη ανατομία, φυσιολογία, γενετική, ανοσολογία, μικροβιολογία κ.λπ.

Οι βιοϊατρικοί επιστήμονες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον εντοπισμό ασθενειών και στη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης- το πτυχίο αυτό σας προετοιμάζει για μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σταδιοδρομία σε αυτόν τον τομέα.

  • ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΕΣΤΊΑΣΗ

Αυτό το πτυχίο περιλαμβάνει ένα σημαντικό στοιχείο μάθησης που σχετίζεται με την εργασία, επιτρέποντας στους φοιτητές να επιλέξουν προαιρετικές ενότητες που σχετίζονται με την εργασία στο τρίτο έτος (20, 40 ή 60 πιστωτικές μονάδες).

Κατά την εξέλιξη στο τελευταίο έτος σπουδών (έτος 4), εάν επιλέξατε να παρακολουθήσετε την ενότητα 40 πιστωτικών μονάδων "Εκπαίδευση σε σχέση με την εργασία" στο έτος 3, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε την ενότητα "Ολοκληρωμένη ανθρώπινη φυσιολογία" αντί της ενότητας "Μικροβιολογία της δημόσιας υγείας". Ομοίως, κατά την εξέλιξη στο τελευταίο έτος σπουδών, εάν επιλέξατε να παρακολουθήσετε την ενότητα 60 πιστωτικών μονάδων μάθησης που σχετίζεται με την εργασία στο έτος 3, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε τις ενότητες Integrative Human Physiology και Clinical Genetics στο έτος 4.

Είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιήσετε ένα έτος σε εγκεκριμένο κλινικό εργαστήριο για να αποφοιτήσετε με τίτλο BSc Honours Biomedical Science 'with sandwich'.

Εάν επιλέξετε το πτυχίο "σάντουιτς", η πρακτική σας άσκηση μπορεί να σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε μερικώς ή πλήρως το χαρτοφυλάκιο εγγραφής IBMS. Μόλις το ολοκληρώσετε, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC) για να εγγραφείτε.

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ

Το BSc (Hons) Applied Biomedical Science είναι διαπιστευμένο από το Institute of Biomedical Science (IBMS) - τον κορυφαίο επαγγελματικό φορέα για τους βιοϊατρικούς επιστήμονες, το βοηθητικό προσωπικό και τους φοιτητές.

  • ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΚΑΡΙΈΡΑΣ

Εργασίες

Οι απόφοιτοι βιοϊατρικών επιστημών ξεκινούν με ελαφρώς χαμηλότερο βαθμό και εκπαιδεύονται ενώ εργάζονται στο NHS. Οι εγγεγραμμένοι στο HCPC Βιοϊατρικοί Επιστήμονες που εργάζονται στο NHS έχουν το ίδιο κύρος με άλλα επαγγέλματα υγειονομικής περίθαλψης, όπως η φαρμακευτική, η ακτινογραφία και η φυσιοθεραπεία.

Οι απόφοιτοι του UWS έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να εισέλθουν σε μια σειρά συναφών ιατρικών επαγγελμάτων, εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις του εργοδότη και τις ευκαιρίες απασχόλησης, όπως:

// Νοσοκομειακά εργαστήρια NHS // Εργαστήρια της Εθνικής Υπηρεσίας Μετάγγισης Αίματος της Σκωτίας // Εργαστήρια του Οργανισμού Προστασίας της Υγείας // Εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης για τον ιατρικό, φαρμακευτικό, κτηνιατρικό και διατροφικό τομέα // Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια διδασκαλία

Περαιτέρω μελέτη

Οι απόφοιτοι του UWS Biomedical Science μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο MSc και PhD. Ορισμένοι απόφοιτοι πραγματοποιούν περαιτέρω σπουδές σε συναφείς κλάδους, όπως η φαρμακευτική, η ιατρική και η οδοντιατρική.

Διαπιστευμένο από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών (IBMS).

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Biomedical Science BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

40% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
15% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
15% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Η διδασκαλία σας θα γίνει μέσω ενός συνδυασμού διαλέξεων, φροντιστηρίων και εργαστηρίων. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ομαδικές εργασίες και ανεξάρτητη μάθηση για να αναπτύξετε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας, όπως η έρευνα, η παρουσίαση, η επικοινωνία και η εργασία ως μέλος μιας ομάδας. **Αυτό το πτυχίο αξιολογείται με διάφορες μεθόδους αξιολόγησης, όπως:** **// Γραπτές εξετάσεις // Εργασίες // Πρακτική αξιολόγηση**

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Including Biology or Human Biology

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

HNC Κοινωνικές Επιστήμες: Μαθηματικά National 5 B, ή ισοδύναμο.

στις νομικές σπουδές / νομικές υπηρεσίες με ΑΑ στις διαβαθμισμένες μονάδες

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Irish Leaving Certificate: Ιρλανδικό πιστοποιητικό αποφοίτησης: Αποδεκτό μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα προσόντα

ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ: Για τους υποψηφίους των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική, το Πανεπιστήμιο ορίζει ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Αυτά φαίνονται παρακάτω.

Επισκεφθείτε το www.uws.ac.uk/scholarships
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςBiomedical Science, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons)

Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £15250 έτος 1
Διεθνή £15250 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΈΛΗ ΦΟΊΤΗΣΗΣ - ΣΚΩΤΣΈΖΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ:

Οι δικαιούχοι φοιτητές που διαμένουν στη Σκωτία μπορούν συνήθως να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή των διδάκτρων τους για κάθε έτος των σπουδών τους από τον Οργανισμό Φοιτητικών Βραβείων Σκωτίας (SAAS). Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλεξιμότητά σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το SAAS. Πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στο SAAS κάθε έτος σπουδών για να σας καταβληθούν τα δίδακτρα απευθείας στο UWS.

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΔΑΚΤΡΑ - ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΑΠΌ ΤΟ ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΊΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΆΡ:

Οι επιλέξιμοι φοιτητές που κατοικούν στην Αγγλία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και από τα Νησιά της Μάγχης, τη Νήσο του Μαν, το Γιβραλτάρ ή τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα δικαιούνται δίδακτρα ύψους 9.250 λιρών ανά ακαδημαϊκή περίοδο σπουδών με μέγιστο όριο τα τρία έτη, εάν σπουδάζουν σε τετραετές πρόγραμμα σπουδών πτυχίου (π.χ. BAcc (Hons) / BA (Hons) / BEng (Hons) / BSc (Hons)). Έτσι, εάν το πτυχίο σας είναι τετραετούς διάρκειας, θα χρεωθείτε με δίδακτρα μόνο για τρία έτη. Αντίστοιχα, αν σπουδάζετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πενταετούς διάρκειας (π.χ. MEng (Hons)), τα δίδακτρα θα χρεώνονται μόνο για τέσσερα έτη.

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΔΑΚΤΡΑ - ΔΙΕΘΝΕΊΣ (ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ) & ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΗΣ ΕΕ:

Αυτά τα δίδακτρα ισχύουν για όλους τους φοιτητές από τρίτες χώρες, τον ΕΟΧ και όλους τους άλλους φοιτητές της ΕΕ (εκτός από εκείνους από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και το Γιβραλτάρ, των οποίων τα δίδακτρα είναι τα ίδια με αυτά των φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου (εκτός Σκωτίας) - βλ. παραπάνω ενότητα για περισσότερες λεπτομέρειες).

  • ΠΡΌΣΘΕΤΕΣ ΔΑΠΆΝΕΣ:

Το κόστος φοίτησης στο πανεπιστήμιο αποτελεί επένδυση στη μελλοντική σας σταδιοδρομία.

Εκτός από τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης, ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν επιπλέον έξοδα, όπως αναλώσιμα υλικά μελέτης, εκδρομές, εξοπλισμό και στολές. Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε κάποια βασικά κείμενα και τεχνολογία, όπως ένα νέο φορητό υπολογιστή κ.λπ. Ορισμένα από αυτά τα πρόσθετα έξοδα είναι προαιρετικά, ενώ ορισμένα, όπως οι στολές ή ο εξοπλισμός ασφαλείας, μπορεί να είναι υποχρεωτικά.

Ελέγξτε την καταχώριση του μαθήματος στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
  • έτος 2
  • έτος 3

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 20 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Στην πόλη Paisley της Σκωτίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας (UWS). Το ίδρυμα αυτό κατέχει και λειτουργεί επίσης τρεις άλλες δευτεροβάθμιες πανεπιστημιουπόλεις στο Ayr, το Blantyre και το Dumfries. Στην πανεπιστημιούπολη του Paisley φοιτά ένας μεσαίου μεγέθους φοιτητικός πληθυσμός περίπου 10.000 ατόμων και παρέχει την ευκαιρία να σπουδάσετε μια επιλογή προγραμμάτων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική, τη Μηχανική, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιχειρήσεις και την Πληροφορική.

Λίστα με 62 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Lanarkshire Campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Βιοϊατρική επιστήμη με έτος θεμελίωσης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
79% 4% 35% £29110 163 Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη (με έτος θεμελίωσης) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Hull
(University of Hull)
100% 0% 0% £18300 £19500 91 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland
(University of the West of Scotland)
- - - £15250 - Πέισλι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Staffordshire
(Staffordshire University)
88% 10% 15% £16750 109 Στόουκ ον Τρεντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρικές Επιστήμες BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
78% 5% 7% £27650 120 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Middlesex
(Middlesex University)
70% 25% 6% £15100 131 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική Μηχανική BEng (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
- - - £35000 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρικές Επιστήμες (Ανοσολογία) με πρακτική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
- - - £21470 £23615 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρικές Επιστήμες (Γενετική) με πρακτική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
- - - £21470 £23615 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Gloucestershire
(University of Gloucestershire)
- - - £15000 £15450 - Τσέλτενχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης