University of Roehampton
Δημιουργική και επαγγελματική γραφή και αγγλική λογοτεχνία BA (Hons)
University of Roehampton - Πανεπιστήμιο του Roehampton

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αυτό το συναρπαστικό πτυχίο BA Αγγλικής Φιλολογίας απευθύνεται σε άτομα με πάθος για τη λογοτεχνία. Θα σας επιτρέψει να μελετήσετε τόσο σύγχρονα γραπτά όσο και κλασικά κείμενα. Καλύπτει θέματα τόσο διαφορετικά όσο η παιδική λογοτεχνία, η αστυνομική λογοτεχνία, ο Σαίξπηρ, ο κινηματογράφος, η stand-up comedy και τα βικτοριανά μυθιστορήματα.

Θα διδαχθείτε από ερευνητές παγκόσμιας κλάσης. Το τμήμα μας κατατάχθηκε πρόσφατα στην 15η θέση στη χώρα με βάση την ερευνητική μας παραγωγή. Πρόσθετες διαλέξεις και masterclasses έχουν επίσης δοθεί από διάσημους συγγραφείς, όπως η Dame Jacqueline Wilson και ο Kazuo Ishiguro.

Διδασκόμενοι από δημοσιευμένους, εν ενεργεία συγγραφείς (μεταξύ των οποίων καταξιωμένοι ποιητές, μυθιστοριογράφοι, δημοσιογράφοι και σεναριογράφοι), το πτυχίο μας BA Creative Writing σας εισάγει στη συγγραφική πρακτική σε τέσσερις κύριες μορφές: μυθοπλασία, μη μυθοπλασία, ποίηση και σεναριογραφία.

Καθώς θα εξερευνάτε την τεχνική τέχνη και τη διαδικασία της συγγραφής σε αυτό το BA στη Δημιουργική Γραφή, θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας ως συγγραφέας, καθώς και άλλες βασικές ικανότητες, όπως η έρευνα και η κριτική ανάλυση.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Creative & Professional Writing and English Literature, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Το μάθημα αυτό θα βασιστεί στις δεξιότητες και τις γνώσεις που αναπτύχθηκαν στο μάθημα Discovering Literature εισάγοντας τη λογοτεχνική ιστορία και τις έννοιες της λογοτεχνικής αξίας και υποβάλλοντάς τες σε κριτική εξέταση. Επικεντρώνεται ειδικά στη λογοτεχνία πριν από τον 20ό αιώνα, προκειμένου να αμφισβητήσει την ιδέα του κανόνα στην πηγή. Οι φοιτητές θα εισαχθούν σε βασικά κείμενα που αποτελούν παραδείγματα των σημαντικότερων λογοτεχνικών περιόδων: τα διδακτικά τμήματα θα συζητήσουν κείμενα από τον πρώιμο Μεσαίωνα έως τις αρχές του εικοστού αιώνα, δημιουργώντας διάλογο μεταξύ των "κανονικών" κειμένων-ορόσημων και των κειμένων που γράφτηκαν από ή εκπροσωπούν ανθρώπους περιθωριοποιημένους από τις παραδοσιακές ιστορίες και κρίσεις της λογοτεχνικής αξίας (κρίσεις που συχνά διαμορφώνονται από σχέσεις εξουσίας που βασίζονται στην κοινωνική τάξη, τη φυλή και την εθνικότητα, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο ή/και τη σεξουαλικότητα).

Το Discovering Literature σας βοηθά με το άλμα στις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η ενότητα αποτελεί βασική ενότητα στο πρώτο έτος- σας εισάγει στις σπουδές αγγλικής λογοτεχνίας σε επίπεδο πτυχίου και σε όλα όσα συνεπάγεται αυτό το επίπεδο σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών δεξιοτήτων μελέτης, της κριτικής σκέψης, της βασικής ορολογίας και μεθοδολογίας, της έρευνας και των δεξιοτήτων βιβλιοθήκης, των δεξιοτήτων γραφής, της σχέσης σας με τον Καθηγητή Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού και των επαγγελματικών σας στόχων. Θα διαβάσετε σημαντικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας, καθώς και νεότερα λογοτεχνικά έργα, ποίηση και αφηγήσεις σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Θα σας εισαγάγουμε σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων μέσω ενός εισαγωγικού βιβλίου λογοτεχνικής κριτικής, το οποίο λειτουργεί ως κριτικός οδηγός. Θα διαβάσετε επίσης κάποια προσιτή λογοτεχνική κριτική από, για παράδειγμα, τους Roland Barthes και Donna Haraway. Θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στη συγγραφή κειμένων κατά τη διάρκεια μιας σειράς εξειδικευμένων συνεδριών, για παράδειγμα, για τη συγγραφή δοκιμίων, τη δόμηση ενός επιχειρήματος και τη συγγραφή σε απλά αγγλικά, ώστε να προετοιμαστείτε για το υπόλοιπο του πρώτου έτους και μετά.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες και συζητήσεις γύρω από τη γλωσσική ποικιλομορφία και γιατί αυτές έχουν σημασία στον κόσμο. Δίνοντας προσοχή στις κλασικές κοινωνιογλωσσολογικές μεταβλητές του φύλου, της τάξης, της εθνικότητας και της ηλικίας, οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με την ιστορία της κοινωνιογλωσσολογίας και τις πολιτικές και πολιτισμικές επιδράσεις της γλώσσας. Το υλικό που καλύπτεται στις ενότητες HE4 Grammar in Context και Meaning Context θα αξιοποιηθεί, ενώ θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εφαρμόσουν τη γλωσσολογική θεωρία και κατανόηση σε κοινωνικά ζητήματα και δημόσιες συζητήσεις.

Η ενότητα "Δημιουργική προσοχή" δίνει μια εικόνα των τρόπων με τους οποίους η δημιουργική προσοχή και η ενσυνειδητότητα βρίσκονται στον πυρήνα της επιδέξιας δημιουργικής, ακαδημαϊκής και γενικότερης ανθρώπινης πρακτικής. Θα εργαστούμε για να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την προσοχή/ενσυνειδητότητα σε τρεις αλληλένδετους τομείς: (1) ύπαρξη, (2) δράση και (3) δημιουργία. Αυτοί οι τομείς αποτελούν τον πυρήνα κάθε επιτυχημένης δημιουργικής πρακτικής, και προκειμένου να εξερευνήσουμε αυτούς τους τομείς θα διαβάσουμε σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της ποίησης, της μυθοπλασίας και της δημιουργικής μη μυθοπλασίας. Θα διαβάσουμε σε τρεις τομείς: (α) κριτικά κείμενα και σχόλια που διερευνούν τη θεωρία της ενσυνειδητότητας και της προσοχής (β) δημιουργικά κείμενα που γράφουν για την ενσυνειδητότητα και την προσοχή, και (γ) δημιουργικά κείμενα που θέτουν σε εφαρμογή αυτή την κατάσταση στο ίδιο το έργο. Συνδεδεμένη και με τους τρεις άξονες της ενότητας θα είναι η διερεύνηση και η κατανόηση της ενσυνειδητότητας ως εργαλείο για την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Αυτό το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της δημιουργικής γραφής σε προπτυχιακό επίπεδο, εκθέτοντάς τους σε βασικές επαγγελματικές διαδικασίες και τεχνικές συγγραφής - επιμέλεια- πώς να δίνετε και να λαμβάνετε ανατροφοδότηση σε εργαστήριο- τις "αρετές της καλής γραφής", συντακτική ανάλυση, μεταφορική γλώσσα και εκμαυλισμό. Οι φοιτητές εξασκούνται σε αυτές τις αρχές μελετώντας και γράφοντας δύο σκόπιμα σύντομες μορφές: "flash" μυθοπλασία και "flash" μη μυθοπλασία (με τη μορφή της "σειράς tweet").

Αυτή η ενότητα επεκτείνει την εστίαση της Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή 1 εξετάζοντας τη γλώσσα τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό πλαίσιο. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν να γράφουν πολύ σύντομες μορφές "flash" - ποίηση χαϊκού και σενάρια μικροταινιών. Θα εξασκηθούν σε νέες τεχνικές γραφής που αποσκοπούν στην εμβάθυνση της ενασχόλησής τους με τη διαδικασία της γραφής και στη βελτίωση της μορφής και της ποιότητας: κοινωνικές γλώσσες, τοποθέτηση και αντικειμενικός συσχετισμός. Οι φοιτητές θα εμβαθύνουν την κατανόηση της προσωπικής τους φωνής και του ύφους της γραφής. Η Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή 2 ενθαρρύνει την ενσωμάτωση της δημιουργικής γραφής με άλλους κοινωνικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας των πολιτισμικών "γλωσσών" και των τρόπων με τους οποίους η εθνικότητα, το φύλο, η σεξουαλικότητα, η κουλτούρα και η κοινωνική τάξη μπορεί να έχουν σχέση με τη γραφή. Παράλληλα με την πρακτική εστίαση του μαθήματος στη συγγραφή, οι φοιτητές θα εξετάσουν επίσης τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας ενός συγγραφέα στις καλλιτεχνικές βιομηχανίες. Οι φοιτητές αναμένεται να συνεχίσουν τη "διαδικασία εργαστηρίου" σε όλο και πιο ανεξάρτητο επίπεδο και να εμβαθύνουν στην κατανόηση της δικής τους συγγραφικής διαδικασίας ολοκληρώνοντας μεγαλύτερες ακαδημαϊκές εκθέσεις.

Το μάθημα εισάγει ένα ευρύ φάσμα ιστοριών ζωής, από την πεζογραφία και την ποίηση έως την κριτική γραφή και την προφορική ιστορία. Θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε σε διάφορες μορφές γραφής ζωής και να επιλέξετε αυτές που επιθυμείτε να αναπτύξετε. Θα αναπτύξετε επίσης τις δεξιότητες γραφής, επεξεργασίας, έρευνας και επικοινωνίας σας. Εν μέρει διασφαλίζοντας ότι η επιλογή των κειμένων είναι αντιπροσωπευτική πολλών διαφορετικών φωνών, η ενότητα στοχεύει επίσης να δείξει πώς όλες οι ιστορίες ζωής μας έχουν σημασία ατομικά και συλλογικά, και να δείξει πώς η ακαδημαϊκή μελέτη έχει σχέση με τον καθημερινό μας κόσμο.

Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος I εισάγει τους φοιτητές στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και στην κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα επιτεύγματα των δημοσιογράφων στη Βρετανία και στον κόσμο. Στοχεύει στην εξοικείωση των φοιτητών με θεμελιώδεις έννοιες της δημοσιογραφίας, όπως η ελευθερία του Τύπου, η αντικειμενικότητα, οι αξίες των ειδήσεων και το δημόσιο συμφέρον. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης μια επισκόπηση της ιστορίας, της δομής και της ιδιοκτησίας των βρετανικών ειδησεογραφικών οργανισμών, καθώς και έναν προβληματισμό σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στην παγκόσμια δημοσιογραφία. Ταυτόχρονα, το μάθημα "Δημοσιογράφοι και ο κόσμος Ι" αναπτύσσει θεμελιώδεις δημοσιογραφικές δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες οι φοιτητές θα συνεχίσουν να εξασκούν σε άλλες ενότητες του προγράμματος. Οι δεξιότητες αυτές περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή βασικής δημοσιογραφικής έρευνας, τον εντοπισμό, την επαφή και τη λήψη συνεντεύξεων από αξιόπιστες, συναφείς και έγκυρες πηγές πληροφοριών, την προετοιμασία και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων προφίλ, την επιμέλεια και τη διόρθωση δημοσιογραφικών κειμένων και την επιλογή ιστοριών προς δημοσίευση σύμφωνα με το αναγνωστικό κοινό, την ατζέντα, τον χαρακτήρα και το ύφος μιας εφημερίδας ή ενός περιοδικού.

Αυτό το μάθημα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Discovering Literature για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων για τη μελέτη της Αγγλικής Λογοτεχνίας, όπως η κριτική ανάλυση και η ανεξάρτητη έρευνα. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι συγγραφείς έχουν αναπαραστήσει το Λονδίνο και έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν τη φύση της ζωής της πόλης, από το 1600 έως σήμερα. Η πρωτεύουσα είναι ένας τόπος συνεχών αλλαγών, χαράς και δυναμισμού, καθώς και αποξένωσης και φόβου. Υπήρξε ζώνη ανισότητας και βίας, καθώς και καταφύγιο για πολιτικούς ριζοσπάστες, φυλετικές μειονότητες και σεξουαλικούς "αποκλίνοντες". Υπήρξε ο τόπος διεξαγωγής μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα της βρετανικής ιστορίας, και ήταν επίσης ένας από τους τόπους όπου πρωτοεμφανίστηκε η σύγχρονη, βιομηχανική μαζική κοινωνία (με τα πολλά μακροχρόνια προβλήματά της). Στην ενότητα θα δούμε πώς οι συγγραφείς της πόλης ανταποκρίθηκαν με φαντασία σε αυτές τις πολυπλοκότητες, στις περιόδους της Πρώιμης Νεωτερικότητας, της Αναστήλωσης, της Βικτωριανής, του Μοντερνισμού και της Μεταμοντέρνας.

Πολλά κινηματογραφικά και λογοτεχνικά έργα εξετάζουν μεγάλα θέματα και προβλήματα της Φιλοσοφίας, όπως η φύση της ηθικής, το πεπερασμένο της ανθρώπινης ζωής και η ύπαρξή μας πριν από το θάνατο, η φύση του νου και η φύση της πραγματικότητας. Αυτή η ενότητα έχει ως στόχο να προσφέρει στους φοιτητές μια εισαγωγή σε μερικά από τα κεντρικά προβλήματα της Φιλοσοφίας μέσα από τον προβληματισμό πάνω σε μερικά κλασικά έργα του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα εξετάζει την υποδοχή, την οικειοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση των κλασικών μορφών - κυρίως θεών και ηρώων - στη λογοτεχνία, την ιστορία και τις εικαστικές τέχνες κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση (σε γενικές γραμμές την περίοδο από το 500 έως το 1500). Αν και η κύρια γεωγραφική μας εστίαση θα είναι η Ιταλία, θα καλύψουμε ευρύ φάσμα σε όλη την Ευρώπη και τον μεσογειακό κόσμο. Θα μελετήσουμε οπτικές απεικονίσεις κλασικών μορφών σε έργα καλλιτεχνών όπως ο Μποτιτσέλι και ο Μιχαήλ Άγγελος, παράλληλα με εικονογραφήσεις χειρογράφων και κοσμήματα. Θα διαβάσουμε έργα διαφόρων συγγραφέων, όπως ο Δάντης, ο Geoffrey Chaucer, η Christine de Pisan, ο Πετράρχης, ο Boccaccio και ο Boethius. Το μάθημα θα είναι διεπιστημονικό, μέσα σε ένα πλαίσιο υποδοχής: προσφέροντας ευκαιρίες να εκτιμήσουμε τη συνεχιζόμενη επιρροή της κλασικής αρχαιότητας στην πρώιμη σύγχρονη περίοδο, να εμβαθύνουμε την κατανόηση των κατάλληλων διεπιστημονικών και διεπιστημονικών μεθόδων και να κατανοήσουμε τη βαθιά επίδραση του κλασικού κόσμου στις μεταγενέστερες περιόδους.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές μας στη συγγραφή κλασικών μυθιστορημάτων. Παρέχει επίσης ένα υπόβαθρο για όλες τις ενότητες μυθοπλασίας. Το επίκεντρο της ενότητας θα είναι το κλασικό διήγημα, μια μορφή που συνδυάζει τόσο τη συνοπτικότητα όσο και τη σημαντική ευελιξία. Οι φοιτητές θα συντάξουν και θα γράψουν δύο ολοκληρωμένα κλασικά διηγήματα και θα επιλέξουν ένα για να το υποβάλουν προς αξιολόγηση. Θα μελετηθεί μια σειρά από κείμενα πολλών υποδειγματικών δημιουργών. Η μελέτη αυτή θα είναι παράλληλη και θα ενημερώνει τη συγγραφική πρακτική των φοιτητών. Πρωταρχική προσοχή θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κείμενα έχουν ασχοληθεί με ζητήματα πλοκής, δομής, οπτικής γωνίας, χαρακτηρισμών και διαλόγου.

Το μάθημα στοχεύει να εισαγάγει τους φοιτητές σε μια ευρεία ποικιλία πρακτικών συγγραφής ποίησης από την Αναγέννηση έως σήμερα. Το μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στην προσεκτική ανάγνωση της ποίησης, στην εισαγωγή σε κριτικές συζητήσεις και στην ανάπτυξη της ικανότητας γραφής διαφόρων ποιητικών μορφών και της χρήσης ποιητικών τεχνικών.

Ο κόσμος δεν κατανοείται μόνο με το μυαλό, αλλά βιώνεται και με το σώμα. Αυτή η διεπιστημονική ενότητα αξιοποιεί θέματα από όλες τις ανθρωπιστικές επιστήμες για να διερευνήσει πώς ο 19ος αιώνας (περ. 1789-1914) ασχολήθηκε με τις ιδέες για το σώμα - και βίωσε τα σώματα - με ποικίλους τρόπους. Κάθε εβδομάδα θα αντιστοιχίζουμε μια λογοτεχνική πηγή με ένα ιστορικό τεκμήριο (είτε πρόκειται για κείμενο, είτε για αντικείμενο, είτε για εικόνα). Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μία θα έχει επηρεάσει άμεσα την άλλη, ενώ σε άλλες θα προκαλούν άμεσα η μία την άλλη. Θα καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τα ιατρικοποιημένα σώματα, τα έμφυλα σώματα, τα μητρικά σώματα, τα φυλετικά σώματα, η σεξουαλικότητα, η αναπηρία και η οπτική κουλτούρα, επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε βασικές στιγμές σωματικής συνάντησης σε όλη τη διάρκεια του μακρού 19ου αιώνα.

Το μάθημα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επαγγελματικές εξελίξεις, ανοίγοντας την πρακτική της δημιουργικής γραφής τους προς διεπιστημονικά πλαίσια, όπου οι υβριδικές μορφές γίνονται ο κανόνας. Για παράδειγμα, θα εξερευνήσουμε τη συγγραφή για το θέατρο και την παράσταση, τη δημιουργική κριτική, τη μυθοπλασία θαυμαστών, τη συγγραφή για βίντεο και τη δημιουργική γραφή στη διασταύρωση με τις εικαστικές τέχνες. Περαιτέρω, οι φοιτητές θα αναπτύξουν την κατανόηση της γραφής ως παράσταση η ίδια. Ποιες μορφές του εαυτού μας επιτελούμε στη γραφή μας; Εμπνευσμένοι από σύγχρονους ερμηνευτές και καλλιτέχνες που χρησιμοποίησαν τη ζωή και το σώμα τους ως βάση για την τέχνη τους, οι φοιτητές θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους πρακτική σε σχέση με το δικό τους πλαίσιο και τη δική τους βιωμένη εμπειρία.

Σε αυτή την ενότητα, θα εξετάσουμε πώς οι συγγραφείς δημιούργησαν τρομακτικά φανταστικά μέλλοντα προκειμένου να εκφράσουν τις πολιτισμικές ανησυχίες της εποχής τους, από τις επιπτώσεις της τεχνολογίας παρακολούθησης, της αυτοματοποίησης, του περιορισμού της αναπαραγωγικής και σεξουαλικής ελευθερίας, μέχρι τις συνέπειες των πανδημιών και των περιβαλλοντικών καταστροφών. Θα σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την κατανόηση της σχέσης μεταξύ λογοτεχνίας και πολιτικής, των τρόπων με τους οποίους συγγραφείς με ριζικά διαφορετικές ατζέντες έχουν φανταστεί τις συνέπειες των σπασμωδικών κοινωνικοοικονομικών αλλαγών της εποχής τους, των τρόπων με τους οποίους τα λογοτεχνικά μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναδείξουν συγκεκριμένες μορφές καταπίεσης και της σχέσης μεταξύ δυστοπικής φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και λαϊκής επιστήμης.

Έτος 3

Το μάθημα στοχεύει να βασιστεί στη μάθηση που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια του πτυχίου, ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται στην αγορά εργασίας των δημιουργικών βιομηχανιών και κατά την υποβολή εργασιών. Είναι η βασική ενότητα για την απασχολησιμότητα στο χαρτοφυλάκιο των ενοτήτων της Δημιουργικής Γραφής και εξετάζεται από όλους τους φοιτητές της Δημιουργικής Γραφής την άνοιξη του τελευταίου τους έτους, όταν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το δημιουργικό έργο στο οποίο μπορούν να βασιστούν για την αξιολόγηση της ενότητας. Το μάθημα επικεντρώνεται στο ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο εργάζονται όλοι οι συγγραφείς: ο κόσμος των εκδοτών, των πρακτόρων, των κριτικών, των εκδοτών, των παραγωγών, των διανομέων, των εμπόρων και των πωλητών. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που διαμορφώνουν την αγορά και ενεργούν ως φύλακες μεταξύ του συγγραφέα και του αναγνωστικού και θεατικού κοινού. Το μάθημα παρέχει επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε επαγγελματίες συγγραφείς, φύλακες και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων με τη μορφή εβδομαδιαίων πάνελ προσκεκλημένων, προσφέροντας έτσι μια κρίσιμη εικόνα για τις δημιουργικές βιομηχανίες, καθώς και τη δυνατότητα να δικτυωθείτε και να παρακολουθήσετε τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, πρακτική άσκηση ή εργασία που προκύπτουν από τους προσκεκλημένους.

Αυτή η ενότητα διερευνά τις δημιουργικές, πρακτικές, ηθικές και προσωπικές χρήσεις της λογοτεχνίας. Διερευνά τους φανταστικούς αναγνώστες και την ιστορία της ανάγνωσης ως πολιτικής πράξης. Προσφέρει επίσης θεωρητικά εργαλεία για την εξέταση του εαυτού μας και των άλλων ως αναγνωστών λογοτεχνικών κειμένων. Κατά τη διάρκεια της ενότητας, θα ενθαρρυνθείτε να διερευνήσετε πώς η ανάγνωση και η γραφή μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση και την αντιμετώπιση πραγματικών ζητημάτων, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η γήρανση και οι διαφορετικές κοινότητες, η ψυχική υγεία και το μέλλον της ανθρωπότητας. Επιπλέον, θα υποστηριχθείτε στην εφαρμογή των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας σε πρακτικά έργα που σχετίζονται με την ανάγνωση σε ατομικό, κοινοτικό ή δημόσιο πλαίσιο.Η ενότητα θα διδαχθεί μέσω διαδραστικών συνεδριών που περιλαμβάνουν διαλέξεις, συζητήσεις, έρευνα στην τάξη και εργαστήρια για τις μεθόδους του έργου.

Οι μαθητές θα εργαστούν ανεξάρτητα, με καθοδήγηση, για την παραγωγή ενός δημιουργικού έργου της επιλογής τους. Αυτό θα συνοδεύεται από έναν κριτικό προβληματισμό. Η επιλογή της μορφής και του περιεχομένου θα εγκριθεί αρχικά από τον γενικό καθηγητή του μαθήματος. Το μάθημα μπορεί να θεωρηθεί ως μια κορυφαία στιγμή στην πορεία του φοιτητή προς την αποφοίτηση. Η επιλογή του θέματος και της μορφής γίνεται από τους μεμονωμένους φοιτητές και διαμορφώνεται ως η παραγωγή ενός χειρόγραφου το οποίο θα αποσταλεί (ενδεχομένως) σε έναν ατζέντη, ένα περιοδικό ή έναν εκδότη. Το μάθημα αναγνωρίζει ότι οι τελειόφοιτοι φοιτητές είναι ολοένα και πιο ανεξάρτητοι μαθητές και έχει τη μορφή μιας σειράς εισαγωγικών διαλέξεων, ακολουθούμενων από ατομικές συνεδρίες με επιβλέποντα καθηγητή.

Αυτό το μάθημα σας παρέχει την ευκαιρία να σχεδιάσετε και να εκπονήσετε το δικό σας ερευνητικό έργο σε έναν τομέα της επιλογής σας που σας συναρπάζει, με την υποστήριξη ενός εξειδικευμένου επιβλέποντα. Αποτελεί το αποκορύφωμα του πτυχίου και σας ενθαρρύνει να ακολουθήσετε τα δικά σας ενδιαφέροντα στο έπακρο. Το μάθημα συνδυάζει δύο διακριτά αλλά συμπληρωματικά σκέλη.

Αυτή η ενότητα τοποθετεί τη λογοτεχνία σε σχέση με τα μέσα του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, της εικονικής πραγματικότητας, της επιτήρησης, της συλλογής δεδομένων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διαδικτυακής γραφής. Θα διερευνήσουμε πώς η λογοτεχνία, η συνείδηση και η συμπεριφορά έχουν μεταβληθεί από τις τεχνολογίες των μέσων ενημέρωσης, από τις απαρχές του έντυπου βιβλίου, μέσω του κινηματογράφου, μέχρι την κυριαρχία των διαδικτυακών κόσμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το μάθημα διερευνά επίσης τις δεξιότητες για την επαγγελματική και δημιουργική εργασία σε ένα φάσμα λογοτεχνικών, οπτικοακουστικών και ψηφιακών μέσων.

Αυτή η ενότητα θα εδραιώσει τις γνώσεις σας σχετικά με το φύλο, τη σεξουαλικότητα και τη γυναικεία γραφή. Η ενότητα θα καλύψει ένα εύρος ιστορικών περιόδων και τόπων, ώστε να σας δώσει μια γενναιόδωρη επισκόπηση των τρόπων με τους οποίους το φύλο και η σεξουαλικότητα έχουν διερευνηθεί σε διάφορες εθνικές λογοτεχνίες, και θα σας επιτρέψει επίσης να τοποθετήσετε τα κείμενα σε σχέση με το κοινωνικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο. Το μάθημα Λογοτεχνία, Φύλο και Σεξουαλικότητα θα σας επιτρέψει να αναλύσετε και να απαντήσετε σε θέματα όπως το φύλο, οι εμπειρίες και οι απεικονίσεις των γυναικών και των σεξουαλικών μειονοτήτων και θα σας δώσει την ευκαιρία να εμβαθύνετε σε σημαντικά θέματα όπως η ρευστότητα του φύλου και οι τρανς ταυτότητες. Το μάθημα θα ενισχύσει την κατανόησή σας για θέματα φύλου και ταυτότητας φύλου, σεξουαλικότητας και τη διασταύρωσή τους με τη φυλή. Αυτή η ενότητα απεικονίζει τη δέσμευσή μας για την αποαποικιοποίηση και την queering του προγράμματος σπουδών.

Από τη γέννηση του γραπτού λόγου μέχρι τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των σύγχρονων ακτιβιστών, η γραφή ανέκαθεν ασχολείται με ζητήματα χρημάτων και εξουσίας. Αυτή η διεπιστημονική ενότητα θα σας εισαγάγει στους τρόπους με τους οποίους οι συγγραφείς σε διάφορες ιστορικές περιόδους έχουν ασχοληθεί με τις επιπτώσεις των οικονομικών συστημάτων στον πολιτισμό, την πολιτική και τις σχέσεις εξουσίας. Κάθε εβδομάδα θα συνδυάζουμε ένα λογοτεχνικό κείμενο με μια πολιτική ή οικονομική πραγματεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ένα θα έχει επηρεάσει άμεσα το άλλο- σε άλλες- τα δύο κείμενα θα προκαλούν άμεσα το ένα το άλλο. Μέσα από αυτές τις αντιστοιχίσεις, θα δούμε να μαθαίνουμε πώς η λογοτεχνία, η πολιτική και η οικονομία είναι θεμελιωδώς αλληλένδετες: πολιτικοί και οικονομικοί στοχαστές έχουν εμπνευστεί από μυθιστοριογράφους, δραματουργούς και ποιητές, ενώ οι καριέρες ορισμένων από τους πιο διάσημους συγγραφείς μας έχουν διαμορφωθεί από συγκεκριμένα πολιτικά κινήματα ή οικονομικές θεωρίες. Θα καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και οικονομικών συστημάτων, όπως ο καπιταλισμός, η αποικιοκρατία, ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός, με έμφαση σε έννοιες όπως η αξία, η ανταλλαγή, το χρέος, η αντιπροσωπεία, η ελευθερία, η ταυτότητα, η έκφραση και τα δικαιώματα, καθώς και η σχέση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας. Θα εξετάσουμε στιγμές οικονομικής κρίσης και πολιτικής επανάστασης και θα δείξουμε πώς η γραφή κάνει τη διαφορά και μεταμορφώνει τον κόσμο.

Αυτή η ενότητα θα σας οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό των μαύρων από τη Βρετανία και την Αμερική. Θα εξερευνήσετε σημαντικά και επίκαιρα θέματα όπως ο μαύρος φεμινισμός, η queer και trans γραφή, ο σοσιαλισμός και η μετα-αποικιακή αντίσταση, καθώς και οι αναπαραστάσεις των μαύρων ανθρώπων στη λαϊκή κουλτούρα. Θα το κάνετε αυτό εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών κειμένων και άλλων μέσων. Δίνοντας προσοχή στην εμπειρία των Μαύρων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, το μάθημα αυτό θα αναπτύξει την κοινωνική σας ευαισθητοποίηση και θα ενισχύσει επίσης τις συγκριτικές αναλυτικές σας δεξιότητες σε διαφορετικές περιοχές, πολιτισμούς και ιστορικές περιόδους, και θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πώς η φυλή διαμορφώνει την ενασχόλησή μας με τον πολιτισμό γενικότερα. Αυτή η ενότητα αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσής μας για την αποαποικιοποίηση του προγράμματος σπουδών.

Ποιοι μύθοι και ιστορίες λέγονται στους νέους, για τους νέους και από τους νέους; Ποια είναι η σχέση μεταξύ του μύθου, της λογοτεχνίας και της παιδικής κουλτούρας; Χρησιμοποιώντας τον φακό της μεταμόρφωσης και της υβριδικότητας, αυτή η ενότητα θα εξερευνήσει μυθικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο, διερωτώμενη κατά πόσο οι αφηγήσεις της αλλαγής και της ανάπτυξης ενσωματώνονται στην παιδική και νεανική λογοτεχνία, στον κινηματογράφο και στο παιχνίδι. Θα μελετήσουμε ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών και αφηγηματικών μορφών, από βιβλία με εικόνες έως μυθιστορήματα για νέους ενήλικες, προφορικές ιστορίες και ψηφιακές αφηγήσεις. Με επίκεντρο το θέμα της μεταμόρφωσης, θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους απεικονίζονται και κρίνονται οι ιδέες της εκπαίδευσης, της ταυτότητας, της τερατογένεσης, του περιβάλλοντος και της νεανικής κουλτούρας. Θα ανακαλύψετε μερικές από τις σημαντικότερες έρευνες και πηγές γύρω από την παιδική ηλικία και την παιδική λογοτεχνία στο Roehampton και θα αποκτήσετε γνώσεις για το πώς να αντιμετωπίζετε διεπιστημονική μελέτη.

Η συγγραφή κειμένων εφαρμόζει πολλές από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του πτυχίου δημιουργικής γραφής. Η εργασία με βάση μια σύντομη περιγραφή, το εργαστήριο και η συνεργασία σε έργα, η ευφάνταστη σκέψη, η εστιασμένη έρευνα, η παροχή ανατροφοδότησης και η γραφή με σαφήνεια και συντομία θα είναι δεξιότητες που θα διαθέτουν οι φοιτητές όταν φτάσουν στο τρίτο έτος των σπουδών τους. Το μάθημα θα συγκεντρώσει αυτές τις δεξιότητες και θα τις εφαρμόσει στην τέχνη και την τέχνη της συγγραφής κειμένων. Η ενότητα θα ακολουθήσει ένα πολύ απλό μοντέλο δημιουργικής γραφής. Κάθε εβδομάδα, θα δίνεται μια διάλεξη για έναν βασικό τομέα της συγγραφής κειμένων. Οι σπουδαστές, στο εργαστήριο που ακολουθεί, θα εργάζονται συνεργατικά πάνω σε μια δημιουργική εντολή που συνδέεται με το θέμα της διάλεξης και θα αφιερώνουν χρόνο στην ανασκόπηση και παρουσίαση της εργασίας που έκαναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Θα δοθεί ανατροφοδότηση από τους συμμαθητές και τον καθηγητή.

Αυτή η ενότητα συνδυάζει την κλασική και σαιξπηρική λογοτεχνία με τη μελέτη του κινηματογράφου του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα. Εστιάζοντας στο δράμα της γυναικείας αντίστασης, θα μελετήσουμε αντιπροσωπευτικές γυναίκες από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τραγωδία, όπως η Μήδεια, η Εκούβα, η Φαίδρα ή η Αντιγόνη. Θα διερευνήσουμε τις απαρχές της τραγωδίας στην κλασική λογοτεχνία και τους τρόπους με τους οποίους συγκεκριμένοι τραγικοί μύθοι, δομές, συναισθήματα και γλώσσα έχουν προσαρμοστεί και επανερμηνευτεί στη λογοτεχνία του Σαίξπηρ και των συγχρόνων του, καθώς και στον κινηματογράφο. Αυτό μας επιτρέπει να θέσουμε ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με τη σημασία της τραγωδίας ως απάντηση στο τραύμα, που φαντάζεται σε προσωπικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς όρους.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Grade C at A-level, or an equivalent qualification, in an English or Humanities subject.

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτούμενο ανθρωπιστικό μάθημα

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6 Με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε ζώνη
TOEFL (iBT) 80 με τις ακόλουθες ελάχιστες βαθμολογίες: Ανάγνωση: 18 Γραφή: 17 Ακρόαση: 17 Ομιλία: 20
PTE Academic 51 με τουλάχιστον 51 σε κάθε ζώνη
Cambridge English Advanced βαθμός C σε εξετάσεις πριν από το 2015 με βαθμό τουλάχιστον "αδύνατο" σε οποιαδήποτε ζώνη

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCreative & Professional Writing and English Literature, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημιουργική και επαγγελματική γραφή και αγγλική λογοτεχνία BA (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £13145 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Κόστος για την είσοδο στο 2020: Κόστος για την είσοδο στο 2020: Κόστος για την είσοδο στο 2020.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Roehampton στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Roehampton

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Roehampton

Το University of Roehampton είναι ένα πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στο London Borough of Wandsworth. Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε την ύπαρξή του ως γυναικείο κολέγιο εκπαίδευσης δασκάλων και μόλις πολύ αργότερα, το 2004, έγινε επίσημα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Το Roehampton αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά κολέγια: Digby Stuart College, Froebel College, Southlands College και Whitelands College.

Λίστα με 98 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Roehampton - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Roehampton

  • Our Colleges | University of Roehampton
  • Why Roehampton?
  • I Chose Roe | University of Roehampton | Mercedes, Caroline and Kate
  • Placement Tips and Advice for Primary Ed Students | University of Roehampton
  • #AskTwice - University of Roehampton
  • I Chose Roe | University of Roehampton | Rosie, Iso, Jake and Lisa

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Erasmus House
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Keele
(University of Keele)
67% 0% 0% £15500 119 Newcastle pod Lymeom Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική φιλολογία/επικοινωνία, μέσα ενημέρωσης και πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
86% 2% 7% £1825 123 Οξφόρδη Oncampus μερική απασχόληση
Αγγλική λογοτεχνία και διατροφή (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
47% 0% 0% £11400 111 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Brighton
(University of Brighton)
72% 10% 10% £13842 113 Μπράιτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 10% 5% £14300 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
73% 5% 5% £17100 £18000 137 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εκπαίδευση και Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
85% 0% 5% £11400 111 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο St Mary's, Twickenham
(St Mary's University, Twickenham)
71% 5% 15% £12250 114 Τουίκεναμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 10% 5% £14300 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα και αγγλική λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
88% 0% 10% £11400 106 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης