University College Birmingham
Επιστήμη τροφίμων και μαγειρική καινοτομία BSc (Hons)
University College Birmingham - University College Birmingham

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Είσαι παθιασμένος με τα τρόφιμα; Έχετε περιέργεια για το πώς παράγεται από το αγρόκτημα στο τραπέζι ή σας ιντριγκάρει η επιστήμη πίσω από τα πιάτα που ενθουσιάζουν τους ουρανίσκους μας; Το πτυχίο μας Επιστήμη Τροφίμων και Μαγειρική Καινοτομία θα σας δώσει τις σύγχρονες γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες για να ξεκινήσετε μια καριέρα σε έναν ταχέως εξελισσόμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο.

Το μάθημά μας έχει αναπτυχθεί με βάση τις βασικές δεξιότητες που περιγράφονται από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (η διαπίστευση υπόκειται σε έγκριση) και αντανακλά τις εξελισσόμενες ανάγκες του τομέα, με ενότητες που αντιστοιχούν στο IFST. Το μάθημα θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την ανάπτυξη προϊόντων, την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων έως τη βιωσιμότητα και την επιστήμη των τροφίμων, μαζί με την ψυχολογία πίσω από την επιλογή του καταναλωτή και την αισθητηριακή ανάλυση. Είτε επιθυμείτε να διαφοροποιήσετε τις ικανότητές σας ως σεφ είτε να βελτιώσετε την απασχολησιμότητά σας, το μάθημα αυτό θα σας ανοίξει τις πόρτες σε ατελείωτες ευκαιρίες απασχόλησης στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.

Στο πλαίσιο των σπουδών μας, θα εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας στην πράξη στη ειδικά κατασκευασμένη σουίτα μας για την επιστήμη τροφίμων και την καινοτομία, ενώ θα έχετε επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε αμειβόμενη πρακτική άσκηση 48 εβδομάδων στη βιομηχανία. Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών σας, θα διδάσκεστε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων μας από τους τομείς της μαγειρικής τέχνης, της επιστήμης των τροφίμων, του λιανικού εμπορίου και της ψυχολογίας, εργαζόμενοι σε ζωντανά έργα και εργασίες που θα διεξάγονται υπό την καθοδήγηση της βιομηχανίας.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;

 • Πρακτική άσκηση - Αποκτήστε ανεκτίμητη εμπειρία από πρώτο χέρι με την επιλογή μιας αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στη βιομηχανία - και δεν θα επιβαρυνθείτε με δίδακτρα κατά τη διάρκεια του έτους πρακτικής άσκησης.

 • Πρακτική εφαρμογή - Εφαρμόστε την κατάρτιση στην πράξη σε ζωντανά βιομηχανικά έργα και δουλεύοντας στη σουίτα τροφίμων και καινοτομίας και στις κουζίνες ανάπτυξης.

 • Διδασκαλία από ειδικούς - Μάθετε από την εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα διδασκαλίας μας, καθώς και από προσκεκλημένους ομιλητές από τη βιομηχανία.

 • Εμπλουτισμός - Αποκτήστε πρόσθετα προσόντα για να ενισχύσετε την απασχολησιμότητά σας παράλληλα με το πτυχίο σας στην επιστήμη τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου 3 για την ασφάλεια των τροφίμων και την αισθητηριακή αξιολόγηση IFST (Foundation).

Υπόκειται σε έγκριση

ΥΠΟΔΟΜΕΣ Το University College του Μπέρμιγχαμ φημίζεται για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στον κλάδο των τροφίμων. Ως φοιτητής στο πρόγραμμα σπουδών μας Επιστήμη Τροφίμων και Μαγειρική Καινοτομία, θα έχετε πρόσβαση στις κουζίνες μας επαγγελματικών προδιαγραφών, οι οποίες χρησιμοποιούνται τακτικά για διαγωνισμούς υψηλού κύρους, καθώς και στη Σουίτα Επιστήμης Τροφίμων και Καινοτομίας. Σχεδιασμένη με τη βοήθεια της βιομηχανίας τροφίμων, αυτή η σουίτα αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών διαθέτει την τελευταία τεχνολογία δοκιμών και διαγνωστικών τροφίμων, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κουζίνας ανάπτυξης και μια ειδική αίθουσα αισθητηριακής αξιολόγησης.

ΘΕΣΕΙΣ Το πρόγραμμα σπουδών μας περιλαμβάνει τη δυνατότητα ετήσιας πρακτικής άσκησης μετά το δεύτερο έτος σπουδών σας, με ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό. Παρέχεται επίσης υποστήριξη από την ομάδα απασχολησιμότητας hired@UCB για καλοκαιρινές τοποθετήσεις.

Οι εργοδότες με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί περιλαμβάνουν τις Mondelēz, Whitworths, Newly Weds, Campden BRI, Greencore, M&S, Co-op, Synergy Flavours, Samworth Brothers και Coppenrath and Wiese.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ Παραδείγματα σταδιοδρομίας που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε μετά από αυτό το μάθημα:

 • Σεφ ανάπτυξης προϊόντων

 • Τεχνολόγος ανάπτυξης προϊόντων

 • Τεχνολόγος τροφίμων

 • Τεχνολόγος προδιαγραφών

 • Τεχνικός διασφάλισης ποιότητας

 • Αγοραστής (τρόφιμα)

Θα μπορούσατε επίσης να προχωρήσετε σε ένα από τα μεταπτυχιακά μας μαθήματα στο University College Birmingham.

 • Παρακαλείστε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας www.ucb.ac.uk για τις τελευταίες ενημερώσεις σε αυτό το μάθημα.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Food Science and Culinary Innovation, BSc (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Το ταξίδι των τροφίμων από το αρχικό προϊόν στο αγρόκτημα ή στη φύση μέχρι το πιρούνι του τελικού καταναλωτή είναι κρίσιμο και επηρεάζεται από πολλούς τεχνικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτή η ενότητα θα αναπτύξει την κατανόησή σας για την τροφική αλυσίδα και τις αρχές παραγωγής και παρασκευής τροφίμων που σχετίζονται με τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης. Θα εξετάσετε τα σύγχρονα ζητήματα που επηρεάζουν την τροφική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των τροφίμων, της βιωσιμότητας, του περιβάλλοντος και της δυνατότητας διασφάλισης της ποιότητας και της διαθεσιμότητας στον τελικό καταναλωτή.

Αυτή η ενότητα σας εισάγει στη χημεία. Η ενότητα παρέχει παραδείγματα πραγματικών εφαρμογών της χημείας, με έμφαση στα τρόφιμα. Επιδιώκει να αναπτύξει την κατανόηση και την αυτοπεποίθησή σας για τα βασικά επιστημονικά δομικά στοιχεία της χημείας των τροφίμων, ώστε να συζητήσετε τα συστατικά χαρακτηριστικά των τροφίμων. Αυτή η βασική ενότητα παρέχει τα θεμέλια για μελλοντικές δραστηριότητες ανάπτυξης προϊόντων.

Θα εισαχθείτε στη διατροφή ως ολοκληρωμένο αντικείμενο. Αυτό θα περιλαμβάνει την εξέταση των επιμέρους συστατικών που συνθέτουν την ανθρώπινη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των μακροθρεπτικών συστατικών, των μικροθρεπτικών συστατικών και των μη διατροφικών στοιχείων των τροφίμων, και τη μελέτη των ειδικών ρόλων τους στο πλαίσιο της ανθρώπινης διατροφής. Επιπλέον, θα εξετάσετε τις κυβερνητικές διατροφικές συστάσεις, τα διατροφικά πρότυπα και τα θεμέλια της κακής υγείας που συνδέονται με τη διατροφή.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει τα τρόφιμα ασφαλή ή πώς θα μπορούσαμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος και να μειώσουμε τα απόβλητα; Είτε αναπτύσσετε ένα νέο τρόφιμο, είτε εργάζεστε στην παραγωγή τροφίμων ή στη δημόσια υγεία, η κατανόηση της ασφάλειας τροφίμων και της μικροβιολογίας είναι θεμελιώδης για την απάντηση σε ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα που θέτουν προκλήσεις σε αυτή τη βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων λιρών. Αυτή η ενότητα θα παρέχει γενικές αρχές της ασφάλειας τροφίμων και της μικροβιολογίας μαζί με ένα πρακτικό σχέδιο που θα δώσει μια πραγματική προοπτική σε ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που αναζητούν οι εργοδότες είναι τα μελλοντικά ταλέντα με πάθος για τα τρόφιμα. Αυτή η ενότητα έχει ως στόχο να το αναπτύξει αυτό μέσω επαγγελματικών δεξιοτήτων μαγειρικής και εισάγοντας σας στην πρακτική εφαρμογή της επιστήμης στη μαγειρική. Θα αναλάβετε δραστηριότητες χειρισμού τροφίμων και θα εξετάσετε επίσης τις επιστημονικές ιδιότητες των τροφίμων. Θα μάθετε για την επίδραση που έχει η διαδικασία μαγειρέματος στα τρόφιμα, τα βασικά χημικά, μικροβιολογικά και φυσικά συστατικά τους και θα κατανοήσετε τη λειτουργία τους μέσα στο τρόφιμο.

Η μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών είναι απαραίτητη για τις εταιρείες τροφίμων, καθώς τις βοηθά να κατανοήσουν γιατί τα άτομα ενεργούν με ορισμένους τρόπους, να εντοπίσουν τι θέλουν τα άτομα και πώς θέλουν να τους μιλούν και να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σε ορισμένες καταστάσεις. Ο γενικός στόχος της ενότητας είναι η κατανόηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων από τους καταναλωτές και τι επηρεάζει τους καταναλωτές στην αγορά. Αυτή η ενότητα θα δώσει μια εικόνα για τη σημασία της κατανόησης της ψυχολογίας των καταναλωτών για την επιτυχία των εταιρειών και των προϊόντων.

Έτος 2

Το φαγητό είναι μια βασική ανάγκη, αλλά η παροχή τροφίμων που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών είναι η αιτία ζωής κάθε παραγωγού και λιανοπωλητή τροφίμων και ποτών. Οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι κρίσιμες για την εκτίμηση των τροφίμων και των ποτών. Η αξιολόγηση των προτιμήσεων των καταναλωτών και της συνολικής ποιότητας των τροφίμων αποτελεί τη βάση όλων των εργασιών ανάπτυξης τροφίμων και η ικανότητα αποτελεσματικής ανάλυσης των τροφίμων εντός των καθιερωμένων προτύπων είναι υψίστης σημασίας. Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να εξερευνήσετε πώς λειτουργούν οι αισθήσεις μας, εφαρμόζοντάς τες στις επιστημονικές δοκιμές και την αποδοχή των τροφίμων από τους καταναλωτές και διασφαλίζοντας την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής τους. Θα μάθετε για τη φυσιολογία και την ψυχολογία της αξιολόγησης των τροφίμων, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αισθητηριακοί επιστήμονες για τον προσδιορισμό της αποδοχής και της ποιότητας των τροφίμων, ενώ θα κατανοήσετε τη σημασία της αποτελεσματικής μεθοδολογίας, της τυποποίησης και της εφαρμογής βασικών στατιστικών μεθόδων για την ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων.

Οι τεχνολόγοι τροφίμων και οι προγραμματιστές προϊόντων πρέπει να κατανοήσουν τα συστατικά που μπορούν να ενσωματωθούν στα προϊόντα τροφίμων και πώς σχετίζονται με τη δημιουργία νέων και καινοτόμων εξελίξεων καθώς και με τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων. Αυτή η ενότητα έχει ισχυρή βιομηχανική εστίαση και θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε μια πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης. Θα μελετήσετε επίσης τις θεωρίες των στρατηγικών ανάπτυξης προϊόντων για νέα προϊόντα και βελτίωση προϊόντων και τις εκτιμήσεις σχετικά με την κλιμάκωση. Αυτό θα περιλαμβάνει τάσεις και αναλύσεις της αγοράς, ανασκοπήσεις ανταγωνιστών και άσκηση συγκριτικής αξιολόγησης.

Έχετε ποτέ φανταστεί πώς θα ήταν να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να δημιουργήσετε μια εκδήλωση ή να κάνετε μια ιδέα πραγματικότητα; Μπείτε στον κόσμο της επιχείρησης τροφίμων και της καινοτομίας και δείτε τι μπορείτε να ξεκλειδώσετε. Η βιομηχανία τροφίμων είναι ποικίλη, με γρήγορους ρυθμούς και συνεχώς εξελισσόμενη, απαιτώντας καινοτόμους και επιχειρηματικά σκεπτόμενους και ηγέτες του μέλλοντος. Αυτό το μάθημα θα σας δώσει τις γνώσεις, τα εργαλεία και τις δεξιότητες μέσω διαλέξεων, εργαστηρίων και πρακτικών δραστηριοτήτων που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας. Επιπλέον, θα προβληματιστείτε σχετικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσετε και να αποδώσετε στον κλάδο μετά από πρακτική άσκηση στην εργασία.

Τα τρόφιμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, κυρίως από διατροφική άποψη, αλλά όλο και περισσότερο από άποψη ψυχαγωγίας και απόλαυσης. Κατά συνέπεια, βομβαρδιζόμαστε από εικόνες συστατικών, προϊόντων, πιάτων και εστιατορίων που γεμίζουν τις οθόνες μας, καθώς τα μέσα ενημέρωσης και η ψηφιακή επικοινωνία γίνονται ολοένα και πιο ζωτικό μέρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Αυτή η ενότητα θα διερευνήσει τη σχέση των τροφίμων με τα μέσα ενημέρωσης και τους καταναλωτές των μέσων ενημέρωσης, από τις γραπτές και ραδιοτηλεοπτικές πλατφόρμες, μέχρι την ψηφιακή επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα εξετάσετε το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στο μάρκετινγκ και την προώθηση προϊόντων και εμπορικών σημάτων τροφίμων και ποτών, με το σύγχρονο περιβάλλον, εκτιμώντας τις τρέχουσες τάσεις και ζητήματα που επηρεάζουν τον τομέα. Θα εμβαθύνετε στην κατανόηση της δημιουργικής και δημοσιογραφικής επικοινωνίας και πρακτικής και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας όσον αφορά το σχεδιασμό, την οπτική επικοινωνία και το food styling, καθώς και την αποτελεσματική συγγραφή, επεξεργασία και διόρθωση κειμένων για να προσεγγίσετε συγκεκριμένες αγορές-στόχους μέσω μιας σειράς μέσων ενημέρωσης. Θα επιδείξετε εκτίμηση των τρεχουσών τάσεων και των θεμάτων που επηρεάζουν την παραγωγή και την εμπορία των προϊόντων διατροφής.

Αυτή η ενότητα θα βασιστεί στην Ψυχολογία της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή και της Καινοτομίας από το επίπεδο 4. Θα εδραιώσει τις θεμελιώδεις αρχές της συμπεριφοράς του καταναλωτή μέσω της αγοραστικής διαδικασίας και θα εισαγάγει την ιδέα των οικονομικών της συμπεριφοράς σε σχέση με την επιλογή τροφίμων. Θα εισαγάγει επίσης την ανάλυση των καταναλωτών και την έρευνα αγοράς και τον τρόπο με τον οποίο τεχνικές όπως το νευρομάρκετινγκ χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων.

Αυτή η ενότητα αναπτύσσεται από τις μαγειρικές δραστηριότητες με τις επιστημονικές αρχές που αναπτύχθηκαν στο πρώτο έτος. Η ενότητα εμβαθύνει την κατανόηση της χημείας και των ιδιοτήτων των τροφίμων. Βασίζεται στις εισαγωγικές επιστημονικές ενότητες που σχετίζονται με την επιστήμη των τροφίμων. Εδώ θα εμβαθύνετε στη δομή και τις ιδιότητες των τροφίμων, αναπτύσσοντας εικόνα της χημικής τους δομής, των φυσικών τους ιδιοτήτων και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τις ιδιότητες υγείας, την υφή, την εμφάνιση και τη γεύση. Επιπλέον, θα αποκτήσετε κατανόηση των παραγόντων που διαμορφώνουν τις αντιδράσεις των τροφίμων, όπως το τάγγισμα. Το μάθημα θα περιλαμβάνει εργαστηριακές ασκήσεις και πρακτικές στην κουζίνα για να διευκολυνθεί ο πειραματισμός και η αφοσιωμένη μάθηση. Για την προετοιμασία της πρακτικής άσκησης, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τα συστατικά τροφίμων και τις εφαρμογές τους, καλύπτοντας τομείς όπως γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές και χρώματα.

Έτος 3

Αυτή η ενότητα καλύπτει τους κύριους τομείς της διαχείρισης της ποιότητας των τροφίμων, τα συστήματα, τις μεθόδους και τις στρατηγικές για τη διασφάλιση της ποιότητας. Αρχικά η ενότητα θα αναπτύξει την κατανόηση των αρχών της ασφάλειας και των μέτρων ελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων. Θα μελετήσετε την εφαρμογή των αρχών της μικροβιολογίας και της ποιότητας στην ασφάλεια των τροφίμων και τη διαχείριση της υγιεινής σε ένα περιβάλλον παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του HACCP. Η θεωρία αυτής της ενότητας θα υποστηριχθεί με πρακτικές εφαρμογές για την ανάπτυξη κατανόησης των προδιαγραφών τροφίμων, της διαχείρισης των προμηθευτών πρώτων υλών, του ελέγχου ξένων σωμάτων, του καθαρισμού και της διαχείρισης αλλεργιογόνων.

Θα μάθετε περισσότερα για τις διάφορες λειτουργίες και τους επαγγελματικούς ρόλους σε διάφορους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, της παραγωγής, της διανομής, των υπηρεσιών τροφίμων και του λιανικού εμπορίου. Αυτό θα διευρύνει τις γνώσεις σας σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και θα σας επιτρέψει να διερευνήσετε τους πόρους τροφίμων, τις κλιματικές και εποχιακές επιπτώσεις, τα απόβλητα τροφίμων και τον περιβαλλοντικό έλεγχο.

Η συσκευασία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παραγωγή τροφίμων, από την προστασία του προϊόντος έως το να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας μιας μάρκας. Αυτή η ενότητα έχει ως στόχο να σας δώσει μια εικόνα της διαδικασίας σχεδιασμού της συσκευασίας από την αρχική έρευνα μέχρι την ανάπτυξη ιδεών μάρκας και καινοτόμων λύσεων συσκευασίας. Η ικανότητα κατανόησης και εφαρμογής βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων συσκευασίας γίνεται όλο και πιο σημαντική και θα εξεταστεί στο πλαίσιο του μαθήματος. Θα διερευνηθούν επίσης τομείς όπως η νομοθεσία για τη συσκευασία, τα υλικά, η λειτουργικότητα και η παραγωγή.

Θα μελετήσετε τις αρχές, τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των συστημάτων επεξεργασίας, το χειρισμό των τροφίμων, την υγιεινή, την ψύξη, την ανάμειξη και την ανάμειξη. Θα διερευνήσετε επίσης τις επιστημονικές αρχές και τις μεθόδους συντήρησης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών επεξεργασιών, της ψύξης, της ξήρανσης, της ζύμωσης και των χημικών συντηρητικών.

Σημείωση: Μόνο ενδεικτικές πληροφορίες. Τα πραγματικά ωρολόγια προγράμματα και τα συστήματα αξιολόγησης θα δοθούν κατά την εισαγωγή σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι οι μέθοδοι παράδοσης αυτού του μαθήματος ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19 - για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας: www.ucb.ac.uk Διδασκαλία Παράδειγμα τυπικής εβδομάδας διδασκαλίας (έως 16 ώρες επαφής): - Διαλέξεις - 4-6 ώρες - Σεμινάρια - 2-3 ώρες - Πρακτική κουζίνα/εργαστήριο τροφίμων - 4-6 ώρες - Διδασκαλίες - 1-2 ώρες Θα χρειαστεί επίσης να αφιερώσετε περίπου 20 ώρες την εβδομάδα για ατομική μελέτη. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Εκτιμώμενη κατανομή της αξιολόγησης για αυτό το πρόγραμμα σπουδών (η στάθμιση θα ποικίλλει ανάλογα με τις προαιρετικές ενότητες): - Εργασίες μαθημάτων - 65% - Πρακτική αξιολόγηση - 23% - Γραπτές εξετάσεις - 12% Η διδασκαλία και η αξιολόγησή μας υποστηρίζεται από τη στρατηγική μας για τη διδασκαλία, τη μάθηση και την αξιολόγηση 2021-2024.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Level 3 qualifications are accepted at UCB for entrance, a minimum of 96 UCAS Tariff points will be required. If you are unsure if your qualification is accepted call us on 0121 604 1040 or email [email protected].

Απαιτήσεις προσόντων

Το UCB θα δεχτεί το A Level στις Γενικές Σπουδές για αυτό το μάθημα και θα λάβει επίσης υπόψη του τους υποψηφίους που μελετούν ένα εκτεταμένο σχέδιο.

Ένα σχετικό HNC ή ένα βασικό πτυχίο με 120 πιστωτικές μονάδες.

Ένα σχετικό HND ή ένα βασικό πτυχίο με 240 μονάδες.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 96 βαθμούς UCAS Tariff

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 96 βαθμούς UCAS Tariff. Τουλάχιστον 15 πιστωτικές μονάδες επιπέδου 3 με διάκριση.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε από ένα Extended Diploma είτε από ένα συνδυασμό μικρότερων προσόντων BTEC.

Ένα επίπεδο T με βαθμό Pass με ένα βασικό συστατικό με βαθμό C.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
Cambridge English Advanced BA/BSc - Τουλάχιστον 170 με όχι λιγότερο από 160 σε οποιαδήποτε δεξιότητα FdA/FdSc - Τουλάχιστον 160 με τουλάχιστον 150 σε οποιαδήποτε δεξιότητα.
IELTS (Academic) BA/BSc - Συνολική βαθμολογία 6,0 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε τμήμα FdA/FdSc - Συνολική βαθμολογία 5,5 με όχι λιγότερο από 5,0 σε κάθε στοιχείο
Institution's Own Test BA/BSc - Συνολική βαθμολογία B2 με τουλάχιστον B2- σε κάθε τμήμα FdA/FdSc - Συνολική βαθμολογία B2- με τουλάχιστον B1+ σε κάθε τμήμα.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςFood Science and Culinary Innovation, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Επιστήμη τροφίμων και μαγειρική καινοτομία BSc (Hons)

EU £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Διεθνή £11500 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ/ΕΕ
Εάν είστε φοιτητής του Ηνωμένου Βασιλείου/ΕΕ και εγγράφεστε σε ένα Foundation Degree ή BA/BSc στο University College Birmingham το 2020/21, τα δίδακτρά σας για αυτό το ακαδημαϊκό έτος θα είναι £9.250. Τα δίδακτρα για ένα εξάμηνο είναι £ 4625.
Αυτό είναι ετήσιο τέλος και θα αυξηθεί με τον πληθωρισμό τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με την επιτρεπόμενη αύξηση της κυβέρνησης.
Εάν είστε φοιτητής από την Αγγλία ή την ΕΕ και σπουδάζετε τον πρώτο σας τίτλο σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο διδάκτρων από την Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων Student Loans Company. Δεν θα αρχίσετε να αποπληρώνετε αυτό το δάνειο μέχρι να εγκαταλείψετε το πρόγραμμα σπουδών και να κερδίζετε πάνω από 25.000 λίρες ετησίως.
Εάν ζείτε στη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στην Student Finance Wales, Student Finance Northern Ireland ή SAAS. Τα δάνεια και οι επιχορηγήσεις που θα έχετε στη διάθεσή σας θα διαφέρουν από αυτά που διατίθενται από το Student Finance England.
Το UCB δεν χρεώνει για πρακτική άσκηση 24 ή 48 εβδομάδων.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό μας εδώ -
https://www.ucb.ac.uk/our-courses/undergraduate/fees-funding-and-scholarships/full-time-tuition-fees-and-finance/full-time-tuition-fees.aspx

Διεθνής:
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή τέλη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας εδώ - https://www.ucb.ac.uk/our-courses/international/tuition-fees-and-scholarships.aspx

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του University College Birmingham στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 1 πανεμιστημιακών κατατάξεων του University College Birmingham

Σχετικά με το University College Birmingham

Το University College Birmingham (UCB) είναι ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, το οποίο ειδικεύεται σε επαγγελματικά μαθήματα τόσο για τον τομέα της τριτοβάθμιας όσο και για τον τομέα της περαιτέρω εκπαίδευσης. Η πλειονότητα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πτυχίων του UCB είναι επίσημα διαπιστευμένα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο.

Σύνθεση φοιτητών του University College Birmingham

Φοιτητές ανά επίπεδο σπουδών Ακαδημαϊκό έτος 2020/21 - Ισοδύναμες εγγραφές φοιτητών πλήρους φοίτησης, όπως δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) στις 10 Φεβρουαρίου 2022
προπτυχιακοί φοιτητές:
4230
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
420
:
4650
 • #UCBTABLETALKS | International students talk University
 • Chloe Mann - Food and Nutrition
 • Catarina Reis | Culinary Arts Management
 • What would you say to your first year self?

Λίστα με 112 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του University College Birmingham - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

University College Birmingham
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
86% 0% 5% £13000 104 Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία τροφίμων με βιολογική επεξεργασία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων με διεθνές έτος ίδρυσης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων, διατροφή και ευεξία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Abertay Dundee
(University of Abertay Dundee)
95% 0% 20% £14000 156 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη Τροφίμων και Καταναλωτών BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Abertay Dundee
(University of Abertay Dundee)
86% 0% 20% £14000 169 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη Τροφίμων με Επιχειρήσεις με Βιομηχανική Εκπαίδευση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 134 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία τροφίμων με βιοεπεξεργασία με βιομηχανική εκπαίδευση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
92% 0% 5% £25000 163 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων και διατροφή BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
82% 0% 0% £25000 161 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διατροφή και Επιστήμη Τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
84% 0% 10% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης