Teesside University
Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων BSc (Hons)
Teesside University - Πανεπιστήμιο Teesside

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £29012 £31977
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22000 - £27000 £23267 - £34267 £24568 - £40375

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Συνοπτική περιγραφή: Αυτό είναι το ιδανικό εφαλτήριο αν ενδιαφέρεστε για μια καριέρα ως επιστήμονας τροφίμων, τεχνολόγος τροφίμων ή μηχανικός τροφίμων. Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα προαιρετικό έτος πρακτικής άσκησης.

Στοιχεία μαθήματος: Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, οι τεχνολόγοι τροφίμων καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές στη γεωργική τεχνολογία, τη βιοτεχνολογία και την επεξεργασία πρώτων υλών τροφίμων, καθώς και να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ τροφίμων, διατροφής και υγείας. Η εργασία είναι ποικίλη, διεγερτική, προκλητική και προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας. Σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απασχολούνται στη βιομηχανία τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αξίζει περίπου 75 δισεκατομμύρια λίρες στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Σχεδόν κάθε τρόφιμο που βλέπετε στο σούπερ μάρκετ θα έχει κάποια συμβολή από έναν επιστήμονα τροφίμων, τεχνολόγο τροφίμων ή μηχανικό τροφίμων κατά την ανάπτυξή του. Με βαθιά γνώση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων, των πρώτων υλών τροφίμων και του τρόπου με τον οποίο αυτά μπορούν να χειριστούν, να επεξεργαστούν και να συσκευαστούν, οι εν λόγω επαγγελματίες διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα που προσφέρονται στους καταναλωτές είναι ασφαλή, θρεπτικά και πληρούν τα νόμιμα πρότυπα υγείας και ασφάλειας. Εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούν, η εργασία τους μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση.

Μετά το μάθημα: Θα είστε εφοδιασμένοι με τις γνώσεις, την κατανόηση, την εμπειρία και τις δεξιότητες που είναι κατάλληλες για την επιστήμη και τη μηχανική τροφίμων. Αυτό θα σας προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον μαζικό τομέα των τροφίμων. Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση στη βρετανική και διεθνή αγορά για πτυχιούχους στον τομέα αυτό.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Food Science and Technology, BSc (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αποκτάτε μια βασική γνώση της δομής του ανθρώπινου σώματος και να συσχετίζετε τις γνώσεις αυτές τόσο με την κατανόηση των μηχανισμών που σχετίζονται με τον έλεγχο και τη ρύθμιση των φυσιολογικών διεργασιών των κύριων οργανικών συστημάτων του σώματος. Αυτό θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε την ικανότητα να εφαρμόζετε, να αξιολογείτε και να ερμηνεύετε τις γνώσεις για την επίλυση προβλημάτων του κλάδου. Αναπτύσσετε επίσης εφαρμοσμένα πλαίσια των γνώσεων, όπως η κατασκευή βιολογικών προφίλ για την ταυτοποίηση του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου του φύλου, της ηλικίας θανάτου, του προσδιορισμού του αναστήματος και της βιολογικής συγγένειας. Το μάθημα θα παραδίδεται μέσω διαλέξεων, μάθησης με τη βοήθεια υπολογιστή μέσω διαδραστικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Αυξάνετε την κατανόηση των βιολογικών διεργασιών σε κυτταρικό επίπεδο. Θα εξερευνήσετε την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία των ευκαρυωτικών κυττάρων με μοριακή και θηλαστική εστίαση και θα μάθετε για την κυτταρική διαίρεση και τον κυτταρικό κύκλο, τη γενετική οργάνωση των κυττάρων, την αντιγραφή του DNA και την έκφραση των γονιδίων. Η εξερεύνηση αυτών των πτυχών της κυτταρικής και μοριακής βιολογίας θα υποστηριχθεί από μια σειρά εργαστηριακών συνεδριών.

Θα αναπτύξετε την κατανόηση των βασικών εννοιών που είναι απαραίτητες για να στηρίξετε μεταγενέστερες σπουδές στη χημεία, τη βιοχημεία, τις βιοϊατρικές επιστήμες και τη μοριακή βιολογία. Η οικοδόμηση των υποκείμενων αρχών της χημείας είναι απαραίτητη για την κατανόηση πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων. Αυτή η ενότητα θα εισαγάγει τις βασικές αρχές της χημείας και θα τις συνδέσει με τα βασικά βιομόρια και τις βιοχημικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση της ζωής.

Σε αυτό το μάθημα θα εξεταστούν τα σημαντικότερα είδη διατροφής από την άποψη της τεχνικής, της γεωργίας, της βιωσιμότητας και της βιομηχανίας τροφίμων. Θα εξερευνήσετε την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της δομής και της οργάνωσης της παραγωγής διαφόρων τροφίμων, όπως κρέας, ψάρι, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και ζυθοποιία. Αναπτύσσετε επίσης μια κατανόηση των χαρακτηριστικών των κύριων προϊόντων τροφίμων, των σχετικών, των διαδικασιών επεξεργασίας και του εξοπλισμού μαζί με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και τη βιωσιμότητα.

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και η τήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι σημαντικά για την καλή υγεία. Από την άλλη πλευρά, οι κακές επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής βγάζουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο μακροχρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Παρά τους σαφείς δεσμούς μεταξύ διατροφής, τρόπου ζωής και υγείας, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπέρβαροι παχύσαρκοι. Υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία υγιεινών τροφίμων από ποτέ άλλοτε στην ιστορία, αλλά η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνεται. Αυτή η ενότητα εξετάζει το ρόλο της διατροφής στην κατανόηση της διατροφής, της υγείας και των ασθενειών. Θα μελετήσετε επίσης πώς αναπτύσσουμε δημόσια πολιτική για τη διατροφή και την υγεία και πώς η ερευνητική διαδικασία μας βοηθάει σε αυτές τις φιλοδοξίες.

Αυτή η ενότητα σας παρέχει μια εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες που διέπουν τη σύγχρονη επιστήμη των τροφίμων και της διατροφής. Αυτό περιλαμβάνει μια ανασκόπηση της σύνθεσης των τροφίμων, όσον αφορά τα μακροθρεπτικά και τα μικροθρεπτικά συστατικά. Εξετάζετε επίσης την ενέργεια στα τρόφιμα και τις συνέπειες του υποσιτισμού, εξετάζοντας το ερώτημα πώς μπορούμε να μεταφράσουμε την κατανόηση της επιστήμης των τροφίμων και της διατροφής σε πρωτοβουλίες δημόσιας υγείας που πραγματικά αλλάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων προς το καλύτερο. Αυτή η μεταφραστική επιστημονική ατζέντα παρέχει το σκεπτικό του μαθήματος και σας εισάγει στα ζητήματα που αφορούν τα τρόφιμα, τη διατροφή και τη μεταφραστική επιστήμη.

Έτος 2

Εξετάζετε μια σειρά παραγόντων που επηρεάζουν τις επιλογές των καταναλωτών τροφίμων από την άποψη της ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων. Αποκτάτε βαθιά κατανόηση της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης της αγοράς, της οργανοληπτικής αξιολόγησης και άλλων μεθόδων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για την αξιολόγηση των ιδιοτήτων των τροφίμων, όπως η γεύση, το άρωμα και η υφή. Η βασική βάση γνώσεων της ενότητας παρέχεται μέσω μιας σειράς διαλέξεων. Τα σεμινάρια και οι πρακτικές συνεδρίες επικεντρώνονται στην πρακτική εφαρμογή μεθόδων και προσεγγίσεων αισθητηριακής αξιολόγησης στην ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων.

Εξετάζετε τις βασικές αρχές της ασφάλειας τροφίμων και της μικροβιολογίας και θα εισαχθείτε στους μικροοργανισμούς που είναι σημαντικοί για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων και πώς αυτά τα μικρόβια ταυτοποιούνται, διαφοροποιούνται και απαριθμούνται. Χρησιμοποιώντας αυτές τις γνώσεις θα αναπτύξετε κατανόηση των προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της αλλοίωσης των τροφίμων, των μικροβιολογικών κινδύνων και των τροφιμογενών ασθενειών.

Αυτή η ενότητα που συνδέεται με τη βιομηχανία αναπτύσσει μια ευρεία κατανόηση των βιολογικών διεργασιών και της επιλογής κατάλληλων βιοαντιδραστήρων για επιλεκτικά προϊόντα. Περιλαμβάνει βιοαντιδράσεις, αρχές της μικροβιακής ζύμωσης με συγκεκριμένα παραδείγματα (συστατικά του μέσου, επιλογή της πρώτης ύλης, προετοιμασία του μέσου), συνθήκες ζύμωσης (παραδείγματα, τύποι, τρόπος λειτουργίας των ζυμωτήρων) και σχεδιασμό βιοαντιδραστήρων. Συζητάτε ορισμένα θεμελιώδη προϊόντα αερόβιων και αναερόβιων ζυμώσεων με παραδείγματα από τα βιοκαύσιμα, τις βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, τα ένζυμα, τα προβιοτικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα και την υγειονομική περίθαλψη. Συζητάτε επίσης θέματα κλιμάκωσης της ζύμωσης και ελαχιστοποίησης των αποβλήτων.

Εξετάζετε τη χημεία και τη σύνθεση των τροφίμων. Αποκτάτε πρακτική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα χημικών και άλλων τεχνικών ανάλυσης που εφαρμόζονται συνήθως σε πρώτες ύλες και προϊόντα τροφίμων.

Εργάζεστε σε μια ομάδα για να σχεδιάσετε ένα εργοστάσιο τροφίμων χρησιμοποιώντας θεμελιώδεις γνώσεις επεξεργασίας τροφίμων και μηχανικής. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση των βασικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό και την επεξεργασία τροφίμων και την ανάλυση διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν τις διαδικασίες τροφίμων. Εξετάζετε μια ποικιλία στρατηγικών και μεθοδολογιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λογισμικού σχεδιασμού όπως το CAD - μεταφέροντας την παραγωγή τροφίμων από την παραγωγή στον πάγκο σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής πλήρους κλίμακας. Εξετάζετε επίσης θέματα όπως η υγεία, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η ηθική που αντιμετωπίζει ο τεχνολόγος τροφίμων στο χώρο εργασίας. Μέσω της δραστηριότητας σχεδιασμού του εργοστασίου, αναπτύσσετε δεξιότητες απασχολησιμότητας, όπως η διαχείριση έργων, η ομαδική εργασία, η παρουσίαση εργασιών, η έρευνα και η εμπορική ευαισθητοποίηση για την υποστήριξη της επίλυσης προβλημάτων σε μια πρακτική εργασιακή κατάσταση.

Αυτή η ενότητα παρέχει θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με τις τεχνολογίες επεξεργασίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς επεξεργασίας τροφίμων, της προετοιμασίας πρώτων συστατικών, της επεξεργασίας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, της θερμικής επεξεργασίας και της επεξεργασίας συντήρησης. Θα μελετήσετε επίσης τις αρχές και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών τροφίμων, όπως το ψυχρό πλάσμα και το παλμικό ηλεκτρικό πεδίο, από πραγματικές ερευνητικές περιπτώσεις που αναπτύχθηκαν από τους ερευνητές μας.

Έτος 3

Έτος 4

Μαθαίνετε να διαχειρίζεστε με επιτυχία τα προϊόντα τροφίμων μέσω ενός κύκλου ανάπτυξης νέων προϊόντων (NPD). Διατρέχετε τα στάδια που απαιτούνται για την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος τροφίμων, από τη σύλληψη της ιδέας έως την κυκλοφορία του προϊόντος, και αξιολογείτε το προϊόν μέσω αισθητηριακών και μη αισθητηριακών τεχνικών. Εργάζεστε για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος διατροφής που απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη αγορά-στόχο, η οποία συνήθως σχετίζεται με διατροφικές ασθένειες (π.χ. πάσχοντες από κοιλιοκάκη, νεφροπαθείς, διαβήτη κ.λπ.), και εφαρμόζετε βασικές διατροφικές γνώσεις από την έρευνα για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος για μια από αυτές τις ομάδες. Οι διαλέξεις και τα φροντιστήρια παρέχουν τις βασικές έννοιες της ενότητας, ενώ ολοκληρώνετε επίσης μια ατομική έκθεση με βάση το έργο ανάπτυξης προϊόντος ως μέρος της αξιολόγησής σας.

Αποκτάτε τα θεωρητικά θεμέλια και τις πρακτικές τεχνικές, μαζί με βασικές δεξιότητες για τη διαχείριση και αξιολόγηση αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων με βάση το HACCP, τα οποία μαζί με την εις βάθος κατανόηση της νομοθεσίας για τα τρόφιμα θα σας προετοιμάσουν για μια καριέρα στη βιομηχανία τροφίμων.

Ολοκληρώνετε μια σε βάθος, ανεξάρτητη έρευνα σε μια εξειδικευμένη πτυχή του τομέα σπουδών σας. Στην εργασία σας θα συνδυάσετε μια σειρά από πρακτικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες που αναπτύξατε στα προηγούμενα έτη σπουδών. Ανεξάρτητα από τη φύση του έργου, η διαδικασία αυτή λειτουργεί ως εμπειρία ακρογωνιαίου λίθου που απαιτεί ανάλυση και κριτική αξιολόγηση των δεδομένων, καθώς και κριτικό προβληματισμό σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους, τα ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα. Η εργασία αυτή θα περιλαμβάνει σημαντική ατομική συνεισφορά εκ μέρους σας. Θα υποστηριχθείτε από τον διορισμό ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού ως επιβλέποντα της έρευνάς σας. Θα ενεργήσει ως μέντορας και θα σας καθοδηγήσει κατά την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του ερευνητικού σας έργου. Τέλος, θα επικοινωνήσετε την ανεξάρτητη έρευνά σας με την παραγωγή μιας ερευνητικής αφίσας και ενός άρθρου σε περιοδικό, ώστε να αναπτύξετε βασικές δεξιότητες που αντικατοπτρίζουν την επαγγελματική πρακτική όταν η έρευνα παρουσιάζεται σε επιστημονικά συνέδρια και για δημοσίευση.

Αποκτάτε σε βάθος κατανόηση της σχέσης μεταξύ διατροφής, σωματικής δραστηριότητας και υγείας. Θα δοθεί επίσης έμφαση στο ρόλο της διατροφής στη θεραπεία των ασθενειών, καθώς και στον εντοπισμό και τον αντίκτυπο των διατροφικών ελλείψεων στην υγεία και τη συμπεριφορά. Στο πλαίσιο αυτής της ενότητας θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των στοιχείων και της έρευνας που βρίσκονται πίσω από αυτές τις σχέσεις διατροφής και ασθένειας.

Αυτή η ενότητα σας παρέχει τη γνώση των διαφόρων διαδικασιών παρασκευής, καθώς και της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων που κρύβονται πίσω από αυτές τις τεχνολογίες. Μέσω της δομής της ενότητας, θα επιταχύνετε την ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, όπως ο έλεγχος, η διαχείριση έργων, η έρευνα και η εμπορική ευαισθητοποίηση, προκειμένου να υποστηρίξετε τη διαχείριση του HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) σε ένα πλαίσιο παραγωγής. Θα εξεταστούν επίσης πρακτικά ζητήματα όπως η υγεία, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η ηθική που αντιμετωπίζει ο επαγγελματίας της περιβαλλοντικής υγείας στο μεταποιητικό περιβάλλον. Θα εκπονήσετε ατομική έκθεση με βάση ένα σχέδιο σχεδιασμού συστήματος παραγωγής και μια προφορική ομαδική παρουσίαση.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Το μάθημα παρέχει έναν αριθμό ωρών διδασκαλίας και αξιολόγησης με επαφή (όπως διαλέξεις, φροντιστήρια, εργαστηριακές ασκήσεις, εργασίες, εξετάσεις), αλλά αναμένεται επίσης να αφιερώσετε χρόνο και μόνοι σας. Αυτός ο χρόνος αυτοδιδασκαλίας είναι για να επανεξετάσετε τις σημειώσεις των διαλέξεων, να προετοιμάσετε τις εργασίες του μαθήματος, να εργαστείτε σε έργα και να αναθεωρήσετε για τις αξιολογήσεις. Μέρος του μαθήματός σας περιλαμβάνει επίσης μια σημαντική ερευνητική εργασία. Μία ενότητα σε κάθε έτος σπουδών σας περιλαμβάνει υποχρεωτική περίοδο παράδοσης σε μπλοκ διάρκειας μίας εβδομάδας. Αυτή η εντατική εβδομάδα επίλυσης προβλημάτων, σας δίνει την ευκαιρία να εστιάσετε την προσοχή σας σε συγκεκριμένα προβλήματα και να ενισχύσετε τις δεξιότητες ομαδικής εργασίας και απασχολησιμότητάς σας. Το μάθημά σας περιλαμβάνει μια σειρά αξιολογήσεων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών και εξετάσεων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για γεωργία, τρόφιμα και συναφείς σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

Βιολογία με βαθμό Γ ή Σχεδιασμός και Τεχνολογία - Τεχνολογία Τροφίμων με βαθμό Γ ή Εφαρμοσμένες Φυσικές Επιστήμες με βαθμό Γ.

Δύο θετικές επιστήμες.

Επιτυχία στο μάθημα πρόσβασης με 30 πιστωτικές μονάδες επιπέδου 3 που απονέμονται με άριστα στις θετικές επιστήμες.

Βιολογία με βαθμό C ή Χημεία με βαθμό C ή Οικιακή Οικονομία - Υγεία και Τεχνολογία Τροφίμων με βαθμό C.

MM αποδεκτό όταν αποκτώνται περαιτέρω προσόντα. Απαιτούμενο επιστημονικό αντικείμενο.

96 - 112 μόρια, συμπεριλαμβανομένων των θετικών επιστημών στον βαθμό H2 στο ανώτερο επίπεδο.


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςFood Science and Technology, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων BSc (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £13000 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Μάθετε περισσότερα για τα δίδακτρα και τη χρηματοδότηση αν είστε από το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ: tees.ac.uk/fees, ή αν είστε διεθνής φοιτητής εδώ: tees.ac.uk/international/fees. Αν ζείτε στα Νησιά της Μάγχης ή στη Νήσο Μαν, επικοινωνήστε με την εκπαιδευτική σας αρχή: gov.uk/student-finance. Τα τέλη για τους αιτούντες από την ΕΕ θα επιβεβαιωθούν σύντομα.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Teesside στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 16 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Teesside

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Teesside

Το Πανεπιστήμιο Teesside ιδρύθηκε το 1929 και βρίσκεται στο περιβάλλον της μεγάλης πόλης Middlesbrough. Το ίδρυμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενεργό όσον αφορά την ερευνητική δραστηριότητα, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στα έξι κέντρα του, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο στους δικούς του ξεχωριστούς τομείς μελέτης. Για τους φοιτητές που είναι λάτρεις του αθλητισμού, υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία σύγχρονων εγκαταστάσεων για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας για άσκηση.

Λίστα με 301 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Teesside - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Teesside

  • Teesside University Students’ Union
  • Reasons to Choose Teesside
  • Anantha Narasimhan: My experience as an international student at Teesside University
  • Teesside University students talk about night safety
  • Nik Quek: My experience as an international student at Teesside University
  • Annise Siaw: My experience as an international student at Teesside University

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Teesside University Main Campus
map marker Προβολή χάρτη
Teesside University
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
86% 0% 5% £13000 104 Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία τροφίμων με βιολογική επεξεργασία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων με διεθνές έτος ίδρυσης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων, διατροφή και ευεξία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Abertay Dundee
(University of Abertay Dundee)
95% 0% 20% £14000 156 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη Τροφίμων και Καταναλωτών BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Abertay Dundee
(University of Abertay Dundee)
86% 0% 20% £14000 169 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη Τροφίμων με Επιχειρήσεις με Βιομηχανική Εκπαίδευση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 134 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία τροφίμων με βιοεπεξεργασία με βιομηχανική εκπαίδευση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
98% 0% 0% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
92% 0% 5% £25000 163 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη τροφίμων και διατροφή BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
82% 0% 0% £25000 161 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διατροφή και Επιστήμη Τροφίμων BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
84% 0% 10% £23700 132 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης