SOAS, University of London
Γλώσσες και πολιτισμοί (Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια και Νοτιοανατολική Ασία) και κοινωνική ανθρωπολογία BA (Hons)
SOAS, University of London - SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21500 £21000 £28000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £28000 £14500 - £29000 £15500 - £37500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24029 £23547 £27812
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20543 - £27790 £18137 - £29961 £21186 - £36922

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αυτό το διεπιστημονικό πρόγραμμα εισάγει τους φοιτητές στους πολιτισμούς και τις κοινωνίες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής μέσω των γλωσσών, των λογοτεχνιών και της κουλτούρας της οθόνης τους. Οι φοιτητές θα επιλέξουν να ειδικευτούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή μέσω των γλωσσών και των επιλογών των μαθημάτων τους, με ένα προαιρετικό έτος στο εξωτερικό σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας. Το τμήμα μας, που κατατάσσεται 13ο στον κόσμο και 5ο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Ανθρωπολογία (QS World University Rankings 2020), προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, η οποία βασίζεται στην έρευνα του πραγματικού κόσμου, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, της πολιτικής δυναμικής, των κοινωνικών συγκρούσεων και της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Languages and Cultures (Middle East, Africa, South and Southeast Asia) and Social Anthropology, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα παρέχει μια εισαγωγή στην κοινωνική ανθρωπολογία ως ακαδημαϊκό κλάδο και ως πρακτική. Το πρώτο εξάμηνο εισάγει τους φοιτητές στην ανθρωπολογία μέσα από μια σειρά συγκεκριμένων θεμάτων, όπως οι τρόποι παραγωγής και διαβίωσης, οι σχέσεις ανταλλαγής, οι εξηγήσεις της μαγείας, οι σχέσεις εξουσίας, η συγγένεια και ο γάμος, η τάξη, το φύλο και η φυλή. Επιπλέον, θα δώσουμε προσοχή στις δεξιότητες μελέτης, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής δοκιμίων. Ο στόχος στο 1ο εξάμηνο είναι να τονιστεί ότι μόνο μέσω λεπτομερούς εθνογραφικής γνώσης μπορούν να κατανοηθούν και να αξιολογηθούν οι θεωρητικές ιδέες.

Σε αυτό το μάθημα διερευνούμε την κοινωνική σκέψη μεταξύ, περίπου, του 1900 και του 1960. Αυτό το κάνουμε μελετώντας ένα δείγμα από τα γραπτά σημαντικών κοινωνικών στοχαστών που προέρχονται από την Ευρώπη, την Καραϊβική και την Κίνα, και τοποθετώντας αυτά στο κοινωνικό, πνευματικό και ευρύτερο ιστορικό τους πλαίσιο. Η εποχή που εξετάζουμε ήταν μια εποχή ακραίων καταστάσεων - της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και των αγώνων για εθνική απελευθέρωση, του καπιταλισμού της ελεύθερης αγοράς, της Μεγάλης Ύφεσης και του προστατευτισμού, των κομμουνιστικών επαναστάσεων, των παγκόσμιων πολέμων, του φασισμού και των γενοκτονιών, καθώς και του δικαιώματος ψήφου των γυναικών, των εργατικών δικαιωμάτων και της ανόδου του κράτους πρόνοιας.

Αυτό το μάθημα παρέχει μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία έχει γίνει αντιληπτή σε διαφορετικά μέρη και εποχές. Θα διαβάσουμε ένα ευρύ φάσμα κλασικών κειμένων κοινωνικής θεωρίας από την αρχαία Κίνα και την κλασική Ελλάδα μέχρι τον Διαφωτισμό του 18ου αιώνα και στη συνέχεια μέχρι τη γέννηση της ανθρωπολογίας και της κοινωνιολογίας ως ακαδημαϊκών κλάδων. Το μάθημα έχει δύο στόχους, έναν από την άποψη του περιεχομένου και έναν από την άποψη της μεθόδου: Έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους φοιτητές του BA μια αίσθηση της μακράς συνομιλίας της κοινωνικής σκέψης που προηγήθηκε και παρήγαγε τον κλάδο της κοινωνικής ανθρωπολογίας.

Η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Νότια Ασία και η Νοτιοανατολική Ασία φιλοξενούν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Με διασυνδεδεμένες ιστορίες πολιτιστικών ανταλλαγών και τοπικά εδραιωμένες παραδόσεις, οι περιοχές αυτές περιέχουν μερικές από τις αρχαιότερες πολιτιστικές κληρονομιές του κόσμου παράλληλα με τη δυναμική σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Έτος 2

Η Ανθρωπολογία μέσα από την Ιστορία παρουσιάζει τις εξελίξεις στην κοινωνική/πολιτισμική ανθρωπολογία με την πάροδο του χρόνου από δύο απόψεις. Στο 1ο εξάμηνο (Ανθρωπολογία σε δράση), εξετάζουμε τις ιστορικές μεταβολές στους τρόπους με τους οποίους η ανθρωπολογική έρευνα χρησιμοποιήθηκε (ή "εφαρμόστηκε") και μεταφέρθηκε εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, με έμφαση στα μουσεία, τη δημόσια ανθρωπολογία, τη συμβολή στην πολιτική, το ανθρωπιστικό έργο και τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο 2ο εξάμηνο (Θεωρία στην Ανθρωπολογία), εξετάζουμε κριτικά μια σειρά θεμελιωδών αλλαγών στην ανθρωπολογική θεωρητικοποίηση από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα, πλαισιωμένες τόσο με θεωρητικούς όσο και με ιστορικούς όρους. Τα κύρια θέματα περιλαμβάνουν ερμηνευτικές, μεταμοντέρνες και μετα-δομικές προοπτικές, καθώς και τεχνολογίες της εξουσίας, ιδίως πολιτικές των αριθμών και των δεδομένων (καθώς και άλλες λιγότερο προφανείς λειτουργίες της εξουσίας).

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές σε μια σειρά από δεξιότητες: σχεδιασμός ενός ανεξάρτητου σχεδίου μελέτης- θεμελίωση για τη συγγραφή ενός ISP ή μιας διατριβής, είτε στο έτος στο εξωτερικό είτε στο τελευταίο έτος- ανάληψη κάποιας άλλης μορφής εκτεταμένης έρευνας.

Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιοπρέπεια της Ευρώπης, στην εξέταση των προ-αποικιακών δικτύων παγκοσμιοποίησης avant la lettre καθώς και των μετα-αποικιακών διαμορφώσεων που δεν περνούν μέσα από τον παγκόσμιο Βορρά ή δεν βασίζονται σε αυτόν.

Έτος 3

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Languages and Cultures (Middle East, Africa, South and Southeast Asia) and Social Anthropology BA (Hons) από SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
15% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
10% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
10% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες πρόνοιας

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Ανθρωπολογία

Απαιτήσεις προσόντων

Το επίπεδο A γενικών σπουδών δεν γίνεται δεκτό για εισαγωγή. Συναφείς προσφορές: BBB

60 πιστωτικές μονάδες συνολικά, με 45 πιστωτικές μονάδες στο επίπεδο 3, εκ των οποίων 30 πιστωτικές μονάδες πρέπει να είναι με διάκριση και 15 πιστωτικές μονάδες με άριστα ή υψηλότερα.

555 στο HL


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςLanguages and Cultures (Middle East, Africa, South and Southeast Asia) and Social Anthropology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 22 πανεμιστημιακών κατατάξεων του SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το SOAS (School of Oriental and African Studies) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο αφιερωμένο σε θέματα φιλελεύθερων τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην αφρικανική ήπειρο και στα έθνη της Ιαπωνίας, της Κορέας και της Κίνας. Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του Λονδίνου. Οι υποψήφιοι μπορούν να περιμένουν να βρουν προγράμματα και μαθήματα που παίρνουν περιοχές από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και τις συνδυάζουν με έναν συγκεκριμένο τομέα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν, Ιστορία, Οικονομία, Πολιτική, καθώς και Μουσική και Ιστορία της Τέχνης. Αυτό το πανεπιστήμιο προσφέρει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης, διασφαλίζοντας ότι το διδακτικό προσωπικό είναι σε θέση να προσφέρει προοπτικές βασισμένες στην πραγματική εξειδίκευση στον τομέα τους.

Λίστα με 133 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Bloomsbury Campus (main)
map marker Προβολή χάρτη
Main Site - Thornhaugh Street
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ανθρωπολογία και Αγγλικά BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
86% 5% 5% £17400 132 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
97% 10% 15% £16335 86 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δίκαιο και Κοινωνική Ανθρωπολογία LLB (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
73% 5% 3% £23100 192 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνική Ανθρωπολογία BSc (Hons) Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου
(The London School of Economics and Political Science)
83% 0% 0% £22430 191 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία και Κοινωνιολογία με πρακτική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
73% 5% 12% £14325 107 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία και Δίκαιο BA (Hons) Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου
(The London School of Economics and Political Science)
82% 0% 5% £22430 179 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Bournemouth
(Bournemouth University)
77% 15% 0% £15250 107 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
90% 5% 5% £17400 127 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία BSc (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
60% 0% 0% £28500 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνική ανθρωπολογία με ανθρώπινα δικαιώματα BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
67% 3% 12% £16850 106 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης