Royal Holloway, University of London
Μεταφραστικές σπουδές και συγκριτική λογοτεχνία και πολιτισμός με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons)
Royal Holloway, University of London - Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : άλλοι στις γλωσσικές και περιφερειακές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23000 £25000 £29000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £28000 £21000 - £29500 £23500 - £40500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24521 £24027 £28233
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21042 - £28169 £18667 - £30646 £21578 - £37856

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αν θέλετε να επικεντρωθείτε στην απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων στη μετάφραση παράλληλα με την ευχέρεια στη γαλλική, γερμανική, ιταλική ή ισπανική γλώσσα, καθώς και μια παγκόσμια ευαισθητοποιημένη, δημιουργική και κριτική νοοτροπία, αυτό το ειδικά σχεδιασμένο τετραετές πρόγραμμα είναι για εσάς.

Ως σύγχρονος γλωσσολόγος, όχι μόνο θα μάθετε να μιλάτε και να γράφετε με ευχέρεια, αλλά θα αναπτύξετε επίσης άριστες επικοινωνιακές και ερευνητικές δεξιότητες. Θα συνδυάσετε τη γλωσσική επάρκεια με διαπολιτισμικές προοπτικές.

Ως φοιτητής της Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, θα συναντήσετε τέχνη και πολιτισμό από όλο τον κόσμο και θα μάθετε τρόπους προσέγγισης του πολιτιστικού υλικού που προέρχεται από διαφορετικά πλαίσια και περιόδους.

Ως μέλος της στενής διεθνούς κοινότητας του Royal Holloway που εδρεύει στην όμορφη ιστορική πανεπιστημιούπολη, θα είστε σε κοντινή απόσταση από το Λονδίνο με τον πλούτο των πολιτιστικών πόρων του.

Στο τρίτο έτος θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε, να διδάξετε ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό, όπου θα εντρυφήσετε σε μια άλλη γλώσσα και κουλτούρα, διευρύνοντας πραγματικά τους ορίζοντές σας.

 • Ανεξάρτητα από το αν είστε προχωρημένος μαθητής ή μαθητής με μητρική γλώσσα όταν ξεκινάτε, όταν αποφοιτήσετε θα μιλάτε άπταιστα τη γλώσσα που έχετε επιλέξει, θα είστε σίγουροι για την ανάγνωση, την κατανόηση και την ανάλυση κειμένων και θα μπορείτε να γράφετε με ευκολία και ακρίβεια.

 • Με την αποφοίτησή σας θα έχετε μάθει για τις θεωρίες και τις πρακτικές της μετάφρασης και θα έχετε εξασκηθεί στην εφαρμογή όσων έχετε μάθει κατά τη διάρκεια του πτυχίου σας.

 • Θα συνδυάζετε τη μεταφραστική και γλωσσική ικανότητα με μια παγκόσμια νοοτροπία και την ικανότητα να σκέφτεστε κριτικά και δημιουργικά για τα πολιτιστικά προϊόντα.

 • Το ερευνητικό μας προσωπικό ασχολείται με την έρευνα στο υψηλότερο επίπεδο διεθνώς- βρισκόμαστε στην πρώτη δεκάδα των τμημάτων Σύγχρονων Γλωσσών του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά την ποιότητα της έρευνας και στην πρώτη θέση στο Λονδίνο (Research Assessment Exercise 2014).

Σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, θα δεσμευτούμε να παρέχουμε στους φοιτητές που εισέρχονται το 2019 και το 2020 επιδότηση ισοδύναμη με την τρέχουσα χρηματοδότηση του Erasmus+ (όπου αυτή θα χρηματοδοτούνταν προηγουμένως από το πρόγραμμα Erasmus+). Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη σελίδα Erasmus+.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Translation Studies and Comparative Literature and Culture with a year abroad, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στις θεωρίες και τις πρακτικές της ανάλυσης κειμένων και της συγκριτικής ανάλυσης κειμένων, καθώς και στις σημαντικότερες συζητήσεις σχετικά με τις θεωρίες και τις πρακτικές της συγκριτικής λογοτεχνίας σε διακρατικό πλαίσιο. Οι φοιτητές θα διαβάσουν έναν μικρό αριθμό βασικών λογοτεχνικών κειμένων - που ασκούν επιρροή στον συγκριτισμό και ποικίλλουν ως προς την πολιτισμική, χρονική και γλωσσική προέλευση - μαζί με μια σειρά από ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτισμικά, γενικά και υφολογικά ποικίλα κειμενικά αποσπάσματα. Τα βασικά λογοτεχνικά κείμενα θα διαβαστούν στο σύνολό τους, με ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: κατασκευή και ερμηνεία του είδους, διεθνισμός και μετάφραση, πολιτισμικό και ιστορικό πλαίσιο, καθώς και ζητήματα συγγραφής, επιρροής και κανονικότητας.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται με ακριβή γραπτά γαλλικά. Θα διδαχθούν ή/και θα αναθεωρηθούν σημαντικά γραμματικά θέματα και οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα γαλλικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους. Τα βασικά γλωσσικά χαρακτηριστικά των κειμένων θα εντοπιστούν και θα συζητηθούν για να βελτιώσουν οι φοιτητές τις δεξιότητες κατάκτησης και ανάλυσης της γλώσσας. Το μάθημα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα γαλλικά.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή προφορική γαλλική γλώσσα. Οι φοιτητές θα ασχοληθούν με ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα γαλλικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους και να τους εισαγάγουν σε σύγχρονα θέματα και τον πολιτισμό. Το μάθημα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα γαλλικά.

Αυτό το μάθημα αναπτύσσει τις γνώσεις σας τόσο στη γαλλοαγγλική μετάφραση όσο και στην κριτική ανάλυση γαλλόφωνου υλικού, εκθέτοντάς σας σε ένα ευρύ φάσμα πηγαίου υλικού που μπορεί να περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, δράμα, κινηματογράφο, graphic novels, πολυμέσα και διαδικτυακό περιεχόμενο, καθώς και άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Στα εβδομαδιαία σεμινάρια, θα εστιάσετε στενά στα συντακτικά, υφολογικά, λεξιλογικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά μιας σειράς τύπων κειμένων στη γαλλική γλώσσα.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή προφορική γερμανική γλώσσα. Οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα γερμανικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιο και το φάσμα των εκφράσεών τους και να τους εισάγουν σε σύγχρονα θέματα και πολιτισμό. Η ενότητα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα γερμανικά.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή γραπτά γερμανικά. Θα διδαχθούν ή/και θα αναθεωρηθούν σημαντικά γραμματικά θέματα και οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα γερμανικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους. Τα βασικά γλωσσικά χαρακτηριστικά των κειμένων θα εντοπιστούν και θα συζητηθούν για να βελτιώσουν οι φοιτητές τις δεξιότητες κατάκτησης και ανάλυσης της γλώσσας. Το μάθημα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα γερμανικά.

Το μάθημα αναπτύσσει τη γνώση των φοιτητών τόσο της μετάφρασης από τα γερμανικά στα αγγλικά όσο και της κριτικής ανάλυσης γερμανόγλωσσου υλικού, εκθέτοντάς τους σε ένα ευρύ φάσμα πηγαίου υλικού που μπορεί να περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, δράμα, κινηματογράφο, graphic novels, πολυμέσα και διαδικτυακό περιεχόμενο, καθώς και άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Σε εβδομαδιαία σεμινάρια, οι φοιτητές θα επικεντρωθούν στενά στα συντακτικά, υφολογικά, λεξιλογικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά μιας σειράς τύπων κειμένων στη γερμανική γλώσσα.

Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση της γλώσσας-στόχου είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στην επαγγελματική μετάφραση, το μάθημα αυτό σας εισάγει στην ορολογία και τις τεχνικές της διαγλωσσικής μετάφρασης. Θα προσφέρει μια εισαγωγή στους ρόλους και τις προκλήσεις του επαγγελματία μεταφραστή σε διάφορα μεταφραστικά σενάρια και θα αναπτύξει δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που εντοπίζονται σε διάφορους τύπους κειμένων (όπως βιβλιογραφία, περιοδικά, εκθέσεις, εγχειρίδια, υλικό μάρκετινγκ, επιχειρηματική αλληλογραφία και περιεχόμενο στο διαδίκτυο).

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή γραπτά ισπανικά. Θα διδαχθούν ή/και θα αναθεωρηθούν σημαντικά γραμματικά θέματα και οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα ισπανικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους. Τα βασικά γλωσσικά χαρακτηριστικά των κειμένων θα εντοπιστούν και θα συζητηθούν για να βελτιώσουν οι φοιτητές τις δεξιότητες κατάκτησης και ανάλυσης της γλώσσας. Το μάθημα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα ισπανικά.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή προφορική ισπανική γλώσσα. Οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα ισπανικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους και να τους εισαγάγουν σε σύγχρονα θέματα και τον πολιτισμό. Η ενότητα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα ισπανικά.

Το μάθημα αναπτύσσει τις γνώσεις των φοιτητών τόσο στη μετάφραση από τα ισπανικά στα αγγλικά όσο και στην κριτική ανάλυση ισπανόγλωσσου υλικού, εκθέτοντάς τους σε ένα ευρύ φάσμα πηγαίου υλικού που μπορεί να περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, δράμα, κινηματογράφο, graphic novels, πολυμέσα και διαδικτυακό περιεχόμενο, καθώς και άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές σε μια σειρά λογοτεχνικών και κινηματογραφικών κειμένων που απεικονίζουν διαφορετικές πτυχές της πόλης. Η εστίαση σε ένα κοινό θεματικό πεδίο επιτρέπει στους φοιτητές να αναπτύξουν δεξιότητες σύγκρισης και ανάλυσης, ενώ παράλληλα τους εκθέτει και τους ενθαρρύνει να προβληματιστούν πάνω σε ευρύτερα ζητήματα του αστικού χώρου, της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας και της ετερότητας. Τα έργα που θα μελετηθούν για την πόλη ασχολούνται ρητά με τρεις περιόδους και πτυχές της σύγχρονης πόλης: νεωτερικότητα των αρχών του εικοστού αιώνα, αστική ανάπτυξη και σχεδιασμός, μοντερνιστική αρχιτεκτονική- μεταπολεμική εκβιομηχάνιση και αστικοποίηση- και σύγχρονη υπερεθνική μητρόπολη και πολυπολιτισμικότητα. Σε όλες τις περιόδους, η έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι ταινίες αρθρώνουν τα ακόλουθα θέματα: χρήμα/φτώχεια, τεχνολογία, μετανάστευση, έγκλημα, φύλο και σεξουαλικότητα.

Η ενότητα στοχεύει στην επέκταση της ικανότητας των φοιτητών να εκφράζονται με ακριβή γραπτά ιταλικά. Θα διδαχθούν ή/και θα αναθεωρηθούν σημαντικά γραμματικά θέματα και οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα ιταλικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους. Τα βασικά γλωσσικά χαρακτηριστικά των κειμένων θα εντοπιστούν και θα συζητηθούν για να βελτιώσουν οι φοιτητές τις δεξιότητες κατάκτησης και ανάλυσης της γλώσσας. Το μάθημα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα ιταλικά.

Το μάθημα στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα των φοιτητών να εκφράζονται σε ακριβή προφορική ιταλική γλώσσα. Οι φοιτητές θα εργαστούν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυθεντικού υλικού στα ιταλικά για να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και το εύρος των εκφράσεών τους και να τους εισαγάγουν σε σύγχρονα θέματα και τον πολιτισμό. Η ενότητα θα διδαχθεί και θα αξιολογηθεί στα ιταλικά.

Το μάθημα αναπτύσσει τις γνώσεις των φοιτητών τόσο στη μετάφραση από τα ιταλικά στα αγγλικά όσο και στην κριτική ανάλυση του ιταλικού γλωσσικού υλικού, εκθέτοντάς τους σε ένα ευρύ φάσμα πηγαίου υλικού που μπορεί να περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, δράμα, κινηματογράφο, graphic novels, πολυμέσα και διαδικτυακό περιεχόμενο, καθώς και άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.

Αυτή η ενότητα σας εισάγει στην πρακτική της κριτικής ανάλυσης, με έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας στην κριτική ερμηνεία και ανάλυση. Η διδασκαλία θα γίνει μέσω ενός συνδυασμού επισκόπησης συγκεκριμένων τεχνικών θεμάτων σε μορφή διάλεξης και στενής ενασχόλησης με σύντομα αποσπάσματα από μια σειρά παραδειγμάτων που προέρχονται από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Το υλικό αυτό θα προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και ιστορικών πλαισίων, από τις τέσσερις γλωσσικές περιοχές στις οποίες ειδικεύεται η LLC. Το υλικό αυτό θα παρέχεται πριν από κάθε συνεδρία για να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων- όλα τα αποσπάσματα θα δίνονται σε αγγλική μετάφραση μαζί με το πρωτότυπο. Παράλληλα με τα σύντομα αποσπάσματα, θα πρέπει να διαβάσετε κάποια γενικά εισαγωγικά έργα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της ανάλυσης της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και των οπτικών εικόνων.

Έτος 2

Στα γραπτά γαλλικά, το μάθημα βασίζεται στις τεχνικές που αποκτήθηκαν στα γλωσσικά μαθήματα του πρώτου έτους, μέσω της ιδιαίτερης εστίασης στις τεχνικές ανάλυσης, γραφής και αναγραφής, ιδίως στην εκμάθηση της κατασκευής επιχειρημάτων και εκθέσεων σε αυθεντικά, ακριβή και κατάλληλα γαλλικά. Τα θέματα που μελετώνται βοηθούν ως προετοιμασία για το έτος στο εξωτερικό (τα θέματα μπορεί να ποικίλλουν, παραδείγματα περιλαμβάνουν : Le travail en France, etre jeune en France, la contestation sociale).

Η σύγκριση διηγημάτων από διαφορετικές περιόδους και γεωγραφικές περιοχές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε πώς η λογοτεχνία εξελίσσεται δομικά και θεματικά ως απάντηση σε διαφορετικές ιδέες και πλαίσια. Σε αυτή την ενότητα διαβάζουμε διηγήματα ? και εξετάζουμε παραδείγματα εικαστικών τεχνών - από τον δέκατο όγδοο αιώνα έως σήμερα για να ανακαλύψουμε ποια δομικά και συμβολικά στοιχεία χαρακτηρίζουν τα σημαντικότερα ρεύματα της δυτικής τέχνης, όπως ο Διαφωτισμός, ο Ρομαντισμός, ο Ρεαλισμός, ο Μοντερνισμός και ο Μεταμοντερνισμός. Όλα τα μη αγγλόφωνα κείμενα είναι σε αγγλική μετάφραση. Αυτά εξετάζονται τόσο μεμονωμένα όσο και συγκριτικά, αναπτύσσοντας δεξιότητες στενής ανάγνωσης και συγκριτικής κριτικής ανάλυσης και την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να αντιπαραβάλλουν διαφορετικά χαρακτηριστικά της μυθοπλασίας και να τοποθετούν τις εξελισσόμενες λογοτεχνικές αισθητικές στο ιστορικό τους πλαίσιο.

Το μάθημα αυτό παρέχει έναν απολογισμό ορισμένων από τις σημαντικότερες θεωρητικές τάσεις και ρεύματα που διαμορφώνουν τη σκέψη και την πρακτική της Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Διαβάζοντας παράλληλα κανονικά και σύγχρονα κείμενα, οι φοιτητές θα θέσουν ερωτήματα όπως: Πώς πρέπει να κατανοήσουμε και να ανταποκριθούμε στην τέχνη στον εικοστό πρώτο αιώνα; Ποιος μετράει ως υποκείμενο και πώς πρέπει να κατανοήσουμε τη φυλετική, σεξουαλική και φυλετική διαφορά; Και, πώς πρέπει να εννοιολογήσουμε τον πολιτισμό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο;.

Σε αυτό το μάθημα θα αναπτύξετε την κατανόηση της μετάφρασης από τα γαλλικά στα αγγλικά μέσα από μια διαρκή μεταφραστική πρακτική. Θα εξετάσετε τα συντακτικά, υφολογικά, λεξιλογικά και πολιτισμικά ειδικά προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη μετάφραση από γαλλικό κείμενο-πηγή σε αγγλικό κείμενο-στόχο σε μια σειρά μεταφραστικών σεναρίων και σε μια σειρά τύπων κειμένων. Θα εξετάσετε τις συνήθεις μεταφραστικές προκλήσεις, όπως η μετατροπή, η μεταφορά, η αντιστάθμιση, η γλωσσολογία, ο εξωτισμός, τα παραπλανητικά συγγενή, τα λεξιλογικά κενά και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, καθώς και θα εξετάσετε τους περιορισμούς του αριθμού των χαρακτήρων και του ύφους του οίκου.

Το μάθημα ενισχύει την κατανόηση και τις δεξιότητες μετάφρασης από τα γερμανικά στα αγγλικά μέσω της διαρκούς μεταφραστικής πρακτικής, καθώς και μέσω του σχολιασμού και της συζήτησης μεταφράσεων. Σε εβδομαδιαία σεμινάρια, οι φοιτητές θα συζητούν τα συντακτικά, υφολογικά, λεξιλογικά και πολιτισμικά ειδικά προβλήματα που δημιουργούνται στο πλαίσιο της ενότητας της μετάφρασης από γερμανικό κείμενο-πηγή σε αγγλικό κείμενο-στόχο σε μια σειρά μεταφραστικών σεναρίων και μια σειρά τύπων κειμένων.

Έτος 3

Το έτος πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό επικεντρώνεται στην επέκταση και την τελειοποίηση των υφιστάμενων γλωσσικών ικανοτήτων στη/στις αντίστοιχη/ες γλώσσα/ες-στόχους, παράλληλα με την ανάπτυξη διαπολιτισμικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων απασχολησιμότητας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εννέα μηνών που διανύεται σε έως και τρεις διαφορετικές γλωσσικές περιοχές. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ακαδημαϊκού ή εργασιακού περιβάλλοντος, ή να επιλέξουν συνδυασμό και των δύο, για να αναπτύξουν τα μαθησιακά αποτελέσματα του μαθήματος με βάση τις δικές τους μαθησιακές προτιμήσεις καθώς και τους επαγγελματικούς τους στόχους και ενδιαφέροντα.

Έτος 4

Σε αυτό το μάθημα θα ενισχύσετε την ικανότητά σας να αναλύετε και να συγκρίνετε γραπτό υλικό από διαφορετικές πηγές. Θα αναπτύξετε ικανότητες στην ακριβή και διαλεκτική γαλλική γλώσσα και θα διευρύνετε τις ικανότητές σας στην προφορική παρουσίαση, με ιδιαίτερη έμφαση στον επίσημο προφορικό λόγο. Θα δείτε αποσπάσματα από γαλλικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μεγάλου μήκους και θα ακούσετε ηχογραφήσεις και podcasts, όπως τα προγράμματα France Inter και France Culture. Θα εξετάσετε επίσης μια σειρά από πολιτιστικά ζητήματα και θα εξετάσετε τα βασικά χαρακτηριστικά της γαλλικής κουλτούρας και κοινωνίας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Translation Studies and Comparative Literature and Culture with a year abroad BA (Hons) από Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

15% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
5% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας

Το μάθημα έχει σπονδυλωτή δομή. Ορισμένες ενότητες είναι υποχρεωτικές, ενώ άλλες είναι προαιρετικές, προσφέροντάς σας έτσι ευελιξία και επιλογές. Θα παρακολουθήσετε μια βασική ενότητα στη θεωρία της μετάφρασης και θα παρακολουθείτε εβδομαδιαία πρακτικά μαθήματα μετάφρασης Το μάθημα αξιολογείται με ποικίλες μεθόδους, όπως εργασίες και εξετάσεις στο τέλος του έτους. Παράγετε εργασίες, όπως δοκίμια, γλωσσικές ασκήσεις, μεταφράσεις ή εκθέσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι βαθμοί που λαμβάνετε για αυτές τις εργασίες υπολογίζονται στον τελικό σας βαθμό. Χρησιμοποιούμε επίσης προφορικές παρουσιάσεις και τεστ μέσω υπολογιστή για την αξιολόγηση της γραμματικής και των δεξιοτήτων κατανόησης σε ορισμένες ενότητες του μαθήματος. Μπορείτε, σε κάποιο βαθμό, να επιλέξετε τις ενότητες μαθημάτων που ταιριάζουν στις δικές σας προτιμήσεις αξιολόγησης. Το πρώτο έτος είναι θεμελιώδες και οι βαθμοί δεν προσμετρούνται στο τελικό πτυχίο σας. Τα επόμενα έτη μετράνε, με μεγαλύτερη σημασία να δίνεται στους βαθμούς του τελευταίου έτους, προκειμένου να επιβραβεύεται η πρόοδος και τα επιτεύγματα. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές θα εκπονήσουν μια μετάφραση ενός κειμένου της επιλογής τους μαζί με μια κριτική συζήτηση των θεωριών και των στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για άλλοι στις γλωσσικές και περιφερειακές σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτείται: Μία γλώσσα στο επίπεδο Α από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος συμμετέχει στο EPQ παράλληλα με τα A-levels, το EPQ θα ληφθεί υπόψη και θα έχει ως αποτέλεσμα να απαιτούνται χαμηλότεροι βαθμοί A-levels. Οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που ενδέχεται να έχουν επηρεάσει την εκπαίδευση ενός αιτούντος θα ληφθούν υπόψη και ενδέχεται να γίνουν εναλλακτικές προσφορές σε αυτούς τους αιτούντες.

Συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών ή ισπανικών.

Η πρόσβαση πρέπει να είναι σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο. Απαιτούμε επίσης μία γλώσσα στο επίπεδο A από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά. Παρακαλούμε σημειώστε ότι το δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει αποδεκτό μόνο εάν ο υποψήφιος έχει κάνει σημαντική διακοπή της εκπαίδευσης.

Συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών ή ισπανικών.

Το BTEC πρέπει να είναι σε σχετικό αντικείμενο με βαθμό Α επιπέδου Β από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά.

Το BTEC πρέπει να είναι σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο και να έχει βαθμό A-level B από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά.

5,5,5,5 σε ανώτερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών ή ισπανικών γλωσσών ανώτερου επιπέδου. Ισπανικά με 32 βαθμούς συνολικά

Το BTEC πρέπει να είναι σε σχετικό αντικείμενο με βαθμό Α επιπέδου Β από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά.

H2, H2, H3, H3, H3, H3 σε ανώτερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων είτε της γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας

Επιπλέον βαθμοί A-levels B,B, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά.

Οι απαιτήσεις είναι όπως για τα A-levels, όπου ένα μη εξειδικευμένο A-level μπορεί να αντικατασταθεί από τον ίδιο βαθμό στο Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge Certificate

Οι υποψήφιοι με το Cambridge Pre-U ενθαρρύνονται θερμά να υποβάλουν αίτηση στο Royal Holloway. Οι προσφορές θα γίνουν με βάση τους ισοδύναμους βαθμούς του A-Level, όπως αυτοί μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Royal Holloway.

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • (minimum 7.0 in Writing)
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees

Με σχεδόν το ένα τρίτο των φοιτητών μας να προέρχονται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, το Royal Holloway είναι μια ποικιλόμορφη κοινότητα με έντονο διεθνές πνεύμα. Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κόσμο για τις διεθνείς προοπτικές στο Times Higher Education World University Ra

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςTranslation Studies and Comparative Literature and Culture with a year abroad, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Μεταφραστικές σπουδές και συγκριτική λογοτεχνία και πολιτισμός με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons)

EU £19300 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Διεθνή £19300 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρα για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου ελέγχονται από κυβερνητικούς κανονισμούς και για όσους ξεκινούν ένα πτυχίο το ακαδημαϊκό έτος 2021/22, είναι 9.250 λίρες Αγγλίας για το έτος αυτό. Τα δίδακτρα για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκινούν το 2022/23 δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι υπήκοοι της ΕΕ δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα με τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, ούτε να είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση από την Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων https://www.gov.uk/government/organisations/student-loans-company
. Αυτό σημαίνει ότι θα καταταχθείτε ως διεθνής φοιτητής. Στο Royal Holloway, επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους φοιτητές που επηρεάζονται από αυτή την αλλαγή στο καθεστώς κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Για τους επιλέξιμους φοιτητές από την ΕΕ που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους σε εμάς τον Σεπτέμβριο του 2022, θα χορηγήσουμε υποτροφία μείωσης των διδάκτρων που αντιστοιχεί στο 60% της διαφοράς μεταξύ των διδάκτρων του Ηνωμένου Βασιλείου και των διεθνών διδάκτρων για τις σπουδές σας. Αυτό θα ισχύει για τη διάρκεια των μαθημάτων σας.

Τα δίδακτρα για τους διεθνείς φοιτητές ενδέχεται να αυξάνονται από έτος σε έτος σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Η πολιτική του Royal Holloway είναι ότι τυχόν αυξήσεις στα δίδακτρα δεν θα υπερβαίνουν το 5% για τους συνεχιζόμενους φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα δίδακτρα και τη χρηματοδότηση https://www.royalholloway.ac.uk/studying-here/fees-and-funding/ και τους όρους και τις προϋποθέσεις μας https://www.royalholloway.ac.uk/studying-here/applying/admissions-policy-and-procedures/.

Άλλες βασικές δαπάνες:
Αυτές οι εκτιμώμενες δαπάνες αφορούν τις σπουδές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών στο Royal Holloway. Δεν έχουν συμπεριληφθεί δαπάνες, όπως διαμονή, διατροφή, βιβλία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό, εκτυπώσεις κ.λπ.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 26 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ιδρύθηκε το 1886 και βρίσκεται στο προαστιακό περιβάλλον του Egham, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Η πανεπιστημιούπολη φιλοξενεί την εντυπωσιακή Πινακοθήκη της βικτοριανής εποχής, η οποία λειτουργεί ως μουσείο για μια συλλογή έργων τέχνης υψηλής αξίας. Το κτίριο Founder's Building του Royal Holloway είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πανεπιστημιούπολης, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να βρουν τη διαμονή τους στις εγκαταστάσεις του, καθώς και την παλιομοδίτικη αλλά πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη.

Λίστα με 328 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

 • Our local area
 • Aparna, Manju Mehrotra Scholar | Royal Holloway, University of London
 • Why study at Royal Holloway? Anni, Management with International Business
 • Postgraduate study at Royal Holloway
 • Why study at Royal Holloway? Niall, Management
 • What our History students say

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Royal Holloway, University Of London
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Σύγχρονες γλώσσες και μεταφραστικές σπουδές BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μετάφραση και διερμηνεία με σύγχρονες γλώσσες BA (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
96% 0% 0% £17100 £18000 132 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές σπουδές με Ιστορία της Τέχνης και του Οπτικού Πολιτισμού με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές σπουδές και συγκριτική λογοτεχνία και πολιτισμός BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές σπουδές με διεθνή κινηματογράφο με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 129 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές σπουδές με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές μετάφρασης με ιστορία της τέχνης και του οπτικού πολιτισμού BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές σπουδές και ιστορία της τέχνης και του οπτικού πολιτισμού με ένα έτος στο εξωτερικό BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σύγχρονες γλώσσες με μεταφραστικές σπουδές BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μεταφραστικές Σπουδές BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης