Royal Central School of Speech and Drama
Δημιουργική Παραγωγή MFA (PG)
Royal Central School of Speech and Drama - Royal Central School of Speech and Drama

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δράμα & Θέατρο

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δράμα & Θέατρο στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24000 £21500 £27000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19000 - £29000 £14500 - £27000 £18500 - £33500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δράμα & Θέατρο (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20903 £17931 £21753
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17825 - £24915 £12598 - £22386 £15916 - £27274

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ως φοιτητής στο πρόγραμμα MA/MFA Creative Producing στο Central, θα:

  • Ευκαιρίες δημιουργικής παραγωγής σε πραγματικό κόσμο για την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων
  • Δικτύωση μέσω πρακτικής άσκησης σε κορυφαίους οργανισμούς θεάτρου και τεχνών, masterclasses και μέντορες του κλάδου
  • Συνεργασία υπό την καθοδήγηση των φοιτητών με συγγραφείς, ηθοποιούς και σχεδιαστές σε άλλα προγράμματα MA/MFA του Central

Τι είναι ο δημιουργικός παραγωγός;

Ο επιχειρηματικά καταρτισμένος και πολιτιστικά εγγράμματος παραγωγός συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες για να δημιουργήσει παραστάσεις και φεστιβάλ, να διευθύνει χώρους και εταιρείες, να διαχειριστεί έργα, να συγκεντρώσει κεφάλαια και επενδύσεις και να διαπραγματευτεί αναθέσεις.

Οι απόφοιτοι του Central έχουν γίνει επιτυχημένοι παραγωγοί, μεταξύ των οποίων ο Sir Cameron Mackintosh, όνομα συνώνυμο της παγκόσμιας υπεροχής της Βρετανίας στο μουσικό θέατρο, και ο David Jubb, του οποίου το πρωτοποριακό έργο στο Battersea Arts Centre χαρακτηρίζει τη ζωντάνια και την πρωτοτυπία της σύγχρονης σκηνής του Λονδίνου στο περιθώριο ή "εκτός West End".

Ευκαιρίες στην πορεία

Τα μαθήματα προσφέρουν πραγματικές ευκαιρίες δημιουργικής παραγωγής στο πλαίσιο του ημερολογίου παραγωγής του Central και με εκτεταμένους συνεργάτες του κλάδου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε την υπάρχουσα πρακτική σας. Αυτές οι δεξιότητες έχουν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον παραγωγής.

Θα παρακολουθήσετε masterclasses στην παραγωγή με σημαντικούς ηγέτες και καινοτόμους του κλάδου και θα αναλάβετε ενεργό ρόλο στην οργάνωση εκδηλώσεων, παραγωγών και έργων, υποστηριζόμενοι από μια στέρεη κριτική κατανόηση των πολιτιστικών βιομηχανιών και των δεξιοτήτων δημιουργικής παραγωγής, της σχετικής θεωρίας και της τρέχουσας έρευνας στον τομέα των παραστάσεων.

Ενώ μαθαίνετε, θα αποκτήσετε επίσης ένα προβάδισμα σταδιοδρομίας, δημιουργώντας ένα ζωτικής σημασίας δίκτυο επαφών με τον κλάδο και τους συναδέλφους σας.

Αυτά τα μαθήματα είναι κατάλληλα για:

  • έμπειρους διευθυντές σκηνής ή παραγωγής που επιθυμούν να εξελιχθούν ως δημιουργικοί παραγωγοί
  • όσους ασχολούνται ήδη με δραστηριότητες δημιουργικής παραγωγής και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα αυτό
  • πτυχιούχους επιχειρήσεων με ενδιαφέρον για εφαρμογές στις τέχνες της παράστασης
  • έμπειρους καλλιτέχνες θεάτρου ή παραστάσεων ή πτυχιούχους που επιθυμούν να παράγουν το δικό τους έργο και να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες
  • απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών που επιθυμούν να υποκινήσουν ή να επιμεληθούν το έργο άλλων.

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε άτομα με υφιστάμενη καλλιτεχνική πρακτική που επιθυμούν να αναπτύξουν σχετικές γνώσεις και τεχνογνωσία, δημιουργικές επιχειρηματικές και διαχειριστικές δεξιότητες και να γίνουν μέρος του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών του Central.

Τα προγράμματα MA και MFA αναπτύχθηκαν σε συνεννόηση με κορυφαίους εταίρους της βιομηχανίας για να παρέχουν ένα επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών όπου μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάθησή σας μέσω ενός ποικίλου φάσματος πρακτικών έργων. Το Central συμμετέχει σε πολλά εξωτερικά συνεργατικά έργα, οπότε, εκτός από τη δική του παραγωγική δραστηριότητα και τις εμπορικές θεατρικές διασυνδέσεις, η πρωτοποριακή του δουλειά στο τσίρκο και το site-specific θέατρο σημαίνει εξαιρετικές διασυνδέσεις με ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών μορφών θεάτρου.

Η υιοθέτηση των προκλήσεων της δημιουργίας μιας βιώσιμης επιχείρησης αποτελεί βασικό μέρος του μαθήματος και το Central είναι υπερήφανο που έχει αναγνωριστεί από το διάσημο Commercial Education Trust (CET) του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Creative Producing MFA (PG) από Royal Central School of Speech and Drama

55% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
5% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Αυτό γίνεται μέσω μορφών που χρησιμοποιούνται στις σχετικές βιομηχανίες και στον ακαδημαϊκό χώρο, π.χ. ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις σε βιομηχανικά πάνελ, επιχειρηματικά σχέδια, ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, παρουσιάσεις σε συνέδρια, παραγωγές, μελέτες περιπτώσεων, αναστοχαστικές εκθέσεις, αναφορές, κριτικές και γραπτές υποβολές, καθώς και ένα σημαντικό προσωπικό χαρτοφυλάκιο ή διατριβή.

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

https://www.cssd.ac.uk/international-students/information-international-applicants

https://www.cssd.ac.uk/fees-and-funding/scholarships-bursaries-awards

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCreative Producing, MFA (PG), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Θα πρέπει κανονικά να έχετε προπτυχιακό πτυχίο σε σχετικό τομέα, (δράμα, θέατρο ή σπουδές ερμηνείας, για παράδειγμα, αλλά και άλλοι τομείς όπως τα οικονομικά, η πολιτική ή οι επιχειρηματικές σπουδές είναι επίσης σχετικοί)- αιτήσεις από φοιτητές άλλων ειδικοτήτων θα ληφθούν υπόψη. Όλοι οι υποψήφιοι αναμένεται να έχουν πρακτική εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται με το θέατρο ή/και τη διαχείριση των τεχνών. Οι αιτήσεις για την αναγνώριση προηγούμενης εμπειρίας αντί ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών θα εξετάζονται επίσης κατά περίπτωση. Προσφορά θα γίνει κανονικά μόνο μετά από συνέντευξη/ακρόαση. Διατίθεται επίσης ένα συμπληρωματικό έτος ΜΧΑ για όσους έχουν ήδη μεταπτυχιακό ή PGDip σε αυτό το αντικείμενο.

έξοδα

Δίδακτρα Δημιουργική Παραγωγή MFA (PG)

Αγγλία £11550 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £11550 έτος 1
Σκωτία £11550 έτος 1
Ουαλία £11550 έτος 1
Channel Islands £11550 έτος 1
Ιρλανδία £11550 έτος 1
EU £22050 έτος 1
Διεθνή £22050 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι το τέλος ΕΕ ενδέχεται να μην ισχύει για τους φοιτητές που προέρχονται από χώρα της ΕΕ και έχουν καθεστώς εγκατάστασης/προεγκατάστασης. Ισχύουν άλλα κριτήρια. Ανατρέξτε στον ιστότοπο gov.uk για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι σπουδαστές που υποβάλλουν αίτηση για ισοδύναμο ή χαμηλότερο επίπεδο προσόντων (ELQ) με κάποιο που ήδη κατέχουν, θα χρεώνονται με πλήρη δίδακτρα, εκτός εάν απαλλάσσονται. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Φοιτητών.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Σχετικά με το Royal Central School of Speech and Drama

Το Royal Central School of Speech and Drama είναι μέλος του Conservatoires UK και βρίσκεται στην περιοχή Swiss Cottage στην πόλη του Λονδίνου. Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να περιμένουν να βρουν επαγγελματικές εγκαταστάσεις θεάτρου και μουσικής, καθώς και μέλη του διδακτικού προσωπικού με εκτεταμένη εμπειρία που εργάζονται στους αντίστοιχους τομείς. Η πόλη του Λονδίνου είναι γνωστή για την ακριβή διαμονή της, αλλά και για τις ευκαιρίες που προσφέρει σε κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Λίστα με 19 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Royal Central School of Speech and Drama - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Royal Central School of Speech and Drama

προπτυχιακοί φοιτητές:
640
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
390
:
1030
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Θεατρική Παραγωγή": 1030 Ακαδημαϊκό έτος 2020/21 - Ισοδύναμες εγγραφές φοιτητών πλήρους φοίτησης που δημοσιεύτηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) τον Ιανουάριο του 2023
  • A Day in the Life: MA Music Theatre | Royal Central School of Speech and Drama

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Επινοημένο θέατρο και παράσταση MA Rose Bruford College
(Rose Bruford College)
- - - £17063 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
MA Πειραματικές θεατρικές πρακτικές MA Πανεπιστήμιο Plymouth Marjon
(Plymouth Marjon University)
- - - £14500 - Πλύμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Παραγωγή MFA (PG) Royal Central School of Speech and Drama
(Royal Central School of Speech and Drama)
- - - £22050 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Παραγωγή MA Πανεπιστήμιο του Kent
(University of Kent)
- - - - - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης