Queen's University of Belfast
Αρχαιολογία BA (Hons)
Queen's University of Belfast - Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 15 αποφοίτους Archaeology BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Αρχαιολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
80 /100
15 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Ιστορία και Αρχαιολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21916 £19964 £23779
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20191 - £26326 £15082 - £25373 £18288 - £30854

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αυτό το μάθημα προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών με ενιαίο βαθμό πτυχίου που εξετάζει το ανθρώπινο παρελθόν από μια ευρεία προοπτική των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Αναπτύσσει προοδευτικά γενικές και ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, μέσω της εξέτασης ενός ευρέος φάσματος διαφορετικών τύπων πηγών, ανασκαφών, εκδρομών στο εξωτερικό και πρακτικών εργασιών. Το μάθημα θα σας δώσει την ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, από την αυγή της ανθρωπότητας έως τους πρόσφατους αιώνες, περιλαμβάνοντας πρακτική εμπειρία στην εργασία με αρχαιολογικό υλικό και την ανάληψη εργασιών πεδίου. Πρόκειται για ένα πολύ ευπροσάρμοστο πτυχίο που ανοίγει την πόρτα σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας, όπως σταδιοδρομία στη διδασκαλία, την εμπορική αρχαιολογία, τα μουσεία, τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολλά άλλα, τόσο εντός όσο και εκτός του τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο διεθνούς φήμης Κέντρο Ραδιοχρονολόγησης 14CHRONO, στο Κέντρο Αρχαιολογικής Εργασίας Πεδίου, στις συλλογές και στα εργαστήρια του τμήματος για τη μελέτη αντικειμένων, ανθρώπινων, ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων και άλλων επιστημονικών υλικών και οργάνων, καθώς και πρόσβαση σε GIS, σάρωση με λέιζερ και εξειδικευμένα εργαστήρια διδασκαλίας. Η Βιβλιοθήκη McClay του Πανεπιστημίου διαθέτει μία από τις πληρέστερες συλλογές πηγών για την ιρλανδική, βρετανική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αρχαιολογία στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μελέτης.

Επαγγελματική διαπίστευση

Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει μια πορεία μαθημάτων που είναι πλήρως διαπιστευμένη από το Chartered Institute for Archaeologists (CIfA) και το University Archaeology UK (UAUK). Οι σπουδαστές αυτής της κατεύθυνσης μπορούν να γίνουν φοιτητικά μέλη του CIfA, παρέχοντάς σας πρόσβαση στις ενότητες ηλεκτρονικής μάθησης, στα εξειδικευμένα επαγγελματικά δίκτυα και σε λεπτομέρειες σχετικά με τις θέσεις εργασίας στο επάγγελμα. Όλοι οι φοιτητές αυτού του προγράμματος σπουδών αποκτούν επίσης αυτόματα φοιτητική ιδιότητα μέλους του Institute of Archaeologists of Ireland, που σας παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω πόρους επαγγελματικής ανάπτυξης και πληροφορίες για σχετικές κενές θέσεις εργασίας στο νησί της Ιρλανδίας.

Συμπληρώματα πτυχίου και σπουδές στο εξωτερικό

Οι φοιτητές που εγγράφονται σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα προαιρετικό επιπλέον έτος σπουδών, το οποίο μπορεί να διαρκέσει είτε για σπουδές στο εξωτερικό σε ένα από τα διεθνή συνεργαζόμενα ιδρύματα του Queen είτε για πρακτική άσκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε διεθνές επίπεδο. Ανάλογα με την επιλεγμένη επιλογή, οι φοιτητές που κάνουν χρήση του προαιρετικού πρόσθετου έτους θα αποκτήσουν ένα από τα ακόλουθα συμπληρώματα πτυχίου: "BA Archaeology with International Study", "BA Archaeology with Placement", ή "BA Archaeology with International Placement".

Η διαπίστευση από το Chartered Institute for Archaeologists (CIfA), σε συνεργασία με το University Archaeology UK (UAUK), αναγνωρίζει τα ακαδημαϊκά προγράμματα που παρέχουν στους φοιτητές τις κατάλληλες δεξιότητες στο χώρο εργασίας που σχετίζονται τόσο με μια καριέρα στο ιστορικό περιβάλλον όσο και με την ιδιότητα μέλους του CIfA σε επίπεδο Practitioner.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Archaeology BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ

16% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
13% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
10% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
7% Επαγγελματίες πρόνοιας
7% Επαγγέλματα πωλήσεων
7% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα
4% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
3% Διδάσκοντες επαγγελματίες

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Ο τρόπος με τον οποίο αξιολογούνται οι φοιτητές σε αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος και κάθε συγκεκριμένης ενότητας. Χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα διαμορφωτικών και συνοπτικών μεθόδων αξιολόγησης. Ορισμένες ενότητες αξιολογούνται αποκλειστικά μέσω εργασιών έργου ή γραπτών εργασιών. Άλλες αξιολογούνται μέσω ενός συνδυασμού εργασιών, συμπεριλαμβανομένων δοκιμίων, εκθέσεων, φακέλων, παρουσιάσεων, ημερολογίων προβληματισμού και εξετάσεων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Irish Leaving Certificate: Ιρλανδικό πιστοποιητικό αποφοίτησης: Αποδεκτό μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα προσόντα

Για πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή ισοδύναμα προσόντων, παρακαλείστε να ελέγξετε τις ειδικές πληροφορίες για τη χώρα σας στη διεύθυνση: http://www.qub.ac.uk/International/International-students/Your-Country/
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchaeology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αρχαιολογία BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £4710 έτος 1
Ιρλανδία £4710 έτος 1
EU £20800 έτος 1
Διεθνή £20800 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £4750 έτος 1
Ιρλανδία £4750 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 30 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ

Το Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ (QUB) είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που απολαμβάνει διεθνούς φήμης για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου λειτουργίας του ως εκπαιδευτικού κέντρου, και αυτό αντικατοπτρίζεται σήμερα στις εντυπωσιακές κατατάξεις των Πανεπιστημίων του από τους Times Higher Education και την QS. Με τη σημαντική φήμη του πανεπιστημίου για την ερευνητική του προβολή και τα ακαδημαϊκά του αποτελέσματα, καθώς και με τη ζωή στην πόλη που προσφέρει η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το QUB αξίζει να το λάβει υπόψη του κάθε φοιτητής που ελπίζει να διαπρέψει στον τομέα του και παράλληλα να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.

Λίστα με 326 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία με έτος σπουδών στο εξωτερικό BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
100% 5% 5% £22350 123 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
86% 0% 0% £23700 154 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
90% 5% 5% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £23700 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
69% 2% 0% £20800 138 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
100% 5% 0% £22350 112 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
90% 5% 5% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία με επαγγελματική πρακτική άσκηση BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
90% 6% 10% £22350 125 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £26100 £24800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικές και αρχαιολογικές σπουδές BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Kent
(University of Kent)
85% 0% 5% £18000 125 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης