Birmingham City University
Τεχνολογία ενδυμάτων με έτος θεμελίωσης BA (Hons)
Birmingham City University - Πανεπιστήμιο Birmingham City

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ο κύκλος μαθημάτων θεμελίωσης είναι ένα συναρπαστικό βήμα προς το πτυχίο που έχετε επιλέξει. Παρέχει την ευκαιρία να αναπτύξετε δεξιότητες που θα σας εξοπλίσουν στο επαγγελματικό σας ταξίδι στις δημιουργικές βιομηχανίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοιχεία από τις κατευθύνσεις σπουδών σχεδιασμού μόδας, επιχειρήσεων μόδας και σχεδιασμού κλωστοϋφαντουργίας. Παρέχει μια πλατφόρμα για να μοιραστείτε με άλλους και να μάθετε από αυτούς, ενώ παράλληλα αναπτύσσετε δεξιότητες και διαδικασίες οπτικής επικοινωνίας. Θα σας βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας, έτοιμοι για το επόμενο στάδιο του πτυχίου σας.

Στόχος μας είναι να σας ενθουσιάσουμε, να σας εμπλέξουμε και να σας προκαλέσουμε, ωθώντας σας να εξελιχθείτε σε έναν ικανό μαθητή με εξαιρετική αισθητική στη μόδα και την κλωστοϋφαντουργία, καθώς και με ενθουσιασμό για μάθηση. Αυτό το τετραετές πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε πρόσθετες σπουδές επιπέδου τρία, ώστε να διασφαλίσετε την επιτυχία σας στο πρόγραμμα σπουδών που επιλέξατε. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του βασικού σας έτους, θα έχετε την ευελιξία να μεταβείτε (εάν επιθυμείτε να αλλάξετε κατεύθυνση) σε διάφορα συναφή προπτυχιακά προγράμματα σπουδών εντός της Σχολής Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας.

Το BA (Hons) στην τεχνολογία ενδυμάτων έχει αναπτυχθεί με σκοπό να αντανακλά και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πρακτικές της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Θα σας ενθαρρύνουμε να αναπτύξετε μια επαγγελματική, ερευνητική στάση στις τεχνικές πτυχές της παραγωγής ενδυμάτων και την ικανότητα να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και αυτο-κίνητρα στην επιλεγμένη πρακτική σας. Θα αποκτήσετε εμπειρία και εικόνα αυτού του τομέα της βιομηχανίας μελετώντας θέματα όπως: προηγμένη κοπή πατρόν, διαχείριση και υλοποίηση σχεδίων, προσαρμογή ενδυμάτων, ταξινόμηση και διαστασιολόγηση. Θα μελετήσετε επίσης: προγραμματισμό παραγωγής, κοστολόγηση και ποιοτικό έλεγχο.

Θα αποκτήσετε πρωτογενείς γνώσεις από ειδικούς τεχνικούς, τόσο μέσα από την ομάδα διδασκαλίας όσο και μέσω επισκέψεων από και προς τη βιομηχανία. Αυτό το εξειδικευμένο μάθημα παρέχει ευκαιρίες να εργαστείτε σε ζωντανά έργα καθ' όλη τη διάρκεια, συμπεριλαμβανομένης μιας ατομικής συνεργασίας στο τελευταίο έτος. Προηγούμενοι σπουδαστές έχουν συνεργαστεί με εταιρείες μόδας όπως οι Burberry, Hackett, Amanda Wakeley, Karen Millen, Monsoon και Topshop. Επίσης με εταιρείες τεχνικής αθλητικής ένδυσης εταιρείες αθλητικής ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των Adidas και Rab. Στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος θα χρησιμοποιήσετε το βιομηχανικό πρότυπο λογισμικό Gerber και θα αποκτήσετε μια εικόνα της παραγωγής ενδυμάτων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Garment Technology with a Foundation Year, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει σχέδιο, παρουσίαση και διάταξη (χέρι/CAD)- Ανάπτυξη δημιουργικής γραφής με το χέρι.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει την επιλογή δύο σύντομων σχεδίων από μια σειρά επιλογών που ευθυγραμμίζονται με συγκεκριμένες διαδρομές εξόδου.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει ευαισθητοποίηση στον κλάδο/σχεδιασμό καριέρας.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει θεμελιώδεις πρακτικές δεξιότητες και ανάπτυξη ιδεών.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει δεξιότητες δημιουργικής και τεχνικής διερεύνησης, όπως η δημιουργική τεχνική υλοποίηση και η τεχνική διερεύνηση.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει ακαδημαϊκή έρευνα και δεξιότητες συγγραφής.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει την ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων, όπως προηγμένες διαδικασίες κοπής και φινιρίσματος πατρόν, προδιαγραφές ενδυμάτων, εφαρμογή και αναλογίες ειδικά για τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Έτος 3

Η εργασία ανεξάρτητης πρακτικής αποτελεί το αποκορύφωμα των σπουδών σας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα έχετε προσδιορίσει και αναπτύξει τους δικούς σας προσωπικούς στόχους. Το έργο αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο εργασίας που θα καταδείξει τις δεξιότητες και τις δυνατότητές σας σε εργοδότες ή πελάτες.

Σε αυτή την ενότητα θα ερευνήσετε, θα καθιερώσετε και θα ενοποιήσετε τις ιδέες σας σε μια ατομική ερευνητική εργασία. Η εργασία θα εστιάσει και θα καλλιεργήσει την ικανότητά σας να διερευνήσετε την εφαρμογή ενός θεωρητικού σημείου μέσα σε διάφορα πλαίσια, όπως, ιστορικά, ηθικά και επιχειρηματικά. Αυτό σας επιτρέπει να αναπτύξετε μεγαλύτερη κατανόηση της κριτικής σκέψης και της ανάλυσης σχετικά με την ειδικότητά σας.

Σκοπός της ενότητας είναι να σας δώσει τη δυνατότητα να αναλάβετε ένα διαρκές, σε βάθος και θεωρητικά τεκμηριωμένο ερευνητικό έργο που θα διερευνά έναν τομέα που σας ενδιαφέρει προσωπικά. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να σας υποστηρίξουμε κατάλληλα, γι' αυτό θα σας καθοδηγήσουμε στην επιλογή ενός ερευνητικού θέματος που είναι σχετικό με το γνωστικό σας αντικείμενο και στο οποίο οι καθηγητές σας έχουν εμπειρία. Το αποτέλεσμα μπορεί να λάβει τη μορφή γραπτής διατριβής ή ενός πρακτικού χαρτοφυλακίου.

Ενότητες

Αυτή η ενότητα θα επικεντρωθεί σε τεχνικές και στρατηγικές για τον εντοπισμό και την έρευνα των τάσεων, την τεκμηρίωσή τους και τον τρόπο με τον οποίο η ανάλυση τάσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επαγγελματική πρακτική. Ανταποκρινόμενοι στις συζητήσεις του σεμιναρίου και στα εργαστήρια θα πειραματιστείτε με τη διάταξη και τις φυσικές συνθέσεις για να δημιουργήσετε μια οπτική ερμηνεία των ευρημάτων σας. Θα αναλύσετε τις παρελθούσες, παρούσες και μελλοντικές τάσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία πρωτογενών και δευτερογενών πηγών. Θα αποδεικνύετε συνεχή αναστοχαστική πρακτική που θα περιλαμβάνει γραπτή και οπτική ανάλυση.

Αυτή η ενότητα θα παρέχει μια επισκόπηση των διαδικασιών και των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη μόδα και την κλωστοϋφαντουργία και θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να αναπτύξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που σας ενδιαφέρουν. Θα σας επιτραπεί να αναπτύξετε προσωπικές προσεγγίσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν μία ή ένα μείγμα από κατασκευές, επιχειρηματική ανάλυση ή επικοινωνίες.

Αυτή η ενότητα θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο κόσμος και ο τρόπος ζωής αλλάζουν και του τρόπου με τον οποίο η μόδα και η κλωστοϋφαντουργία ανταποκρίνονται σε αυτές τις αλλαγές. Μέσω διαλέξεων και εργαστηρίων, θα εισαχθείτε σε μια σειρά θεμάτων, θεμάτων συζήτησης και τεχνικών για το μέλλον και την πρόβλεψη των κοινωνικών και βιομηχανικών αλλαγών, καθώς και την ανάπτυξη υποκουλτούρων και καινοτομιών ως αποτέλεσμα αυτών και τον αντίκτυπο πίσω στην κοινωνία.

Αυτή η ενότητα θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε, να αναπτύξετε και να παραδώσετε ένα έργο που θα βασίζεται στις δικές σας, προσωπικές δημιουργικές στρατηγικές για να διευκολύνετε την υλοποίηση ιδεών κατάλληλων για την εξέλιξη στο πρόγραμμα σπουδών σας BA.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Contextualised reduced tariff offer: Please visit: https://www.bcu.ac.uk/student-info/offer-making-strategy for more information about contextual offers.

Απαιτήσεις προσόντων

Λαμβάνονται υπόψη το πολύ 4 μαθήματα. Αυτά μπορούν να είναι άλλα επίπεδα A/S (εφόσον πρόκειται για διαφορετικό αντικείμενο) A-Levels ή ισοδύναμα επιπέδου 3.

Να επιτύχετε τουλάχιστον 80 δασμολογικούς πόντους που θα επιτευχθούν είτε σε πέντε Highers είτε από συνδυασμό δύο Advanced Highers και δύο Highers. Σε περίπτωση που έχουν λάβει μόνο Highers απαιτείται τουλάχιστον βαθμός CDDDD. Σε περίπτωση συνδυασμού Highers και Advanced Highers πρέπει να επιτύχετε βαθμούς DD σε δύο Advanced Highers και βαθμούς DD σε δύο Highers.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται μαζί με το πολύ 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 (τα AS Levels πρέπει να είναι σε διαφορετικό αντικείμενο από τα A-Levels) για τη συγκέντρωση 80 πόντων

Επιτυχία με 60 μονάδες συνολικά. Τουλάχιστον 45 μονάδες στο επίπεδο 3. Προτιμώνται τα μαθήματα Τεχνών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκδόσεων, αλλά λαμβάνονται υπόψη και άλλα μαθήματα.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Να επιτύχει τουλάχιστον 80 δασμολογικούς πόντους που επιτυγχάνονται είτε σε τρία Advanced Highers είτε από συνδυασμό δύο Advanced Highers και δύο Highers. Σε περίπτωση που έχουν ληφθεί τρία Advanced Highers να επιτύχετε τουλάχιστον βαθμούς DDD Σε περίπτωση συνδυασμού Highers και Advanced Highers πρέπει να επιτύχετε (βαθμούς DD σε δύο Advanced Highers συν βαθμούς DD σε δύο Highers).

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Πρέπει να είναι σε θέμα σχετικό με το αντικείμενο του πτυχίου για το οποίο υποβάλλεται αίτηση Εξετάζεται μαζί με το πολύ 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 για τη συγκέντρωση 80 πόντων.

Εξετάζεται μαζί με το πολύ 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 για τη συγκέντρωση 80 μονάδων

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Συνολικά τουλάχιστον 24 βαθμοί Για τους μαθητές που δεν έχουν ήδη ένα GCSE στην Αγγλική Γλώσσα με βαθμό C/4 ή ανώτερο Standard Level English Language (όχι λογοτεχνία) English A - Grade 4 ή ανώτερο ή English B - Grade 5 από το IB Diploma θα γίνονται δεκτά. Για τους μαθητές που δεν έχουν ήδη ένα GCSE στα Μαθηματικά με βαθμό C/4 ή ανώτερο του Standard Level Maths, θα γίνεται δεκτός ο βαθμός 5 ή ανώτερος από το Δίπλωμα IB.

Να περάσετε το Irish Leaving Certificate με τουλάχιστον 88 μόρια, σε πέντε μαθήματα ανώτερου επιπέδου. Σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται η Αγγλική Γλώσσα και τα Μαθηματικά που λαμβάνονται είτε σε κανονικό επίπεδο (ελάχιστος βαθμός O1-O4 (ή A-C/A1-C3)) είτε σε ανώτερο επίπεδο ελάχιστος βαθμός H1/H7 (ή A-D / A1-D3 μέχρι και το 2016).

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. την εγγραφή επιπέδου 3 στην ενότητα "Irish Leaving Certificate" (Ιρλανδικό απολυτήριο)

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται μαζί με το πολύ 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 για τη συγκέντρωση 80 μονάδων

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Εξετάζεται με 3 άλλα προσόντα επιπέδου 3 το πολύ για τη συγκέντρωση 80 μονάδων.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6 συνολικά με όχι λιγότερο από 5,5 σε οποιοδήποτε επίπεδο

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςGarment Technology with a Foundation Year, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Τεχνολογία ενδυμάτων με έτος θεμελίωσης BA (Hons)

EU £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • Foundation

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Birmingham City στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 15 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Birmingham City

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Birmingham City

Το Birmingham City University (BCU) ιδρύθηκε το 1853 και βρίσκεται στην πόλη του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Ο φοιτητικός πληθυσμός αυτού του ιδρύματος αποτελείται από φοιτητές από περισσότερες από 80 εθνικότητες, γεγονός που επιτρέπει στους νεοαφιχθέντες αλλοδαπούς φοιτητές να αισθάνονται γρήγορα ευπρόσδεκτοι και οικείοι. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πόροι περιμένουν τους φοιτητές σε όλα τα μαθήματα, όπως η τελευταία τεχνολογία της μηχανικής, τα στούντιο τρισδιάστατης εκτύπωσης και τα εργαστήρια ωρολογοποιίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά. Το BCU διατηρεί τη φήμη ότι έχει επιλεκτική διαδικασία εισαγωγής, οπότε συνιστάται σε όλους τους αιτούντες να προετοιμάζονται διεξοδικά για τη συνέντευξή τους.

Λίστα με 447 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Birmingham City - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Birmingham City

  • BCU Student Stories: Student Accommodation
  • Birmingham City University graduates, advice on making the most of starting out at university.
  • University Q&A | Accommodation, facilities + social life
  • Why choose Birmingham City University (BCU)?
  • Being an international student at Birmingham City University
  • Why we love Birmingham City University!

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Parkside Building Campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Κοπή πατρόν μόδας BA (Hons) University of the Arts London
(University of the Arts London)
67% - 3% - 130 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία ενδυμάτων με έτος επαγγελματικής πρακτικής άσκησης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - £13200 - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός μόδας και τεχνολογία ενδυμάτων BA (Hons) York College
(York College)
- - - - - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία ενδυμάτων BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - - - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία ενδυμάτων με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - - - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης