Birkbeck, University of London
Screenwriting MA
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 10 αποφοίτους Screenwriting MA κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές από το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές .

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
77 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH19

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £33500 £18000 £27500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24500 - £45000 £9500 - £27500 £11500 - £43000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH19 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25625 £23693 £27744
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22269 - £29904 £17937 - £29563 £21216 - £36573

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα σεναριογραφίας σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην ιστορία, τη θεωρία και την πρακτική της σεναριογραφίας. Θα αναπτύξει τις πρακτικές σας δεξιότητες και τεχνικές σεναριογραφίας και θα είστε σε θέση να αναπτύξετε περιγράμματα, επεξεργασίες και σενάρια προς ένα χαρτοφυλάκιο πρωτότυπων έργων. Τα έργα μπορεί να είναι για τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, και το πρόγραμμα θα σας ενθαρρύνει να γράψετε σε διαφορετικά είδη και θα σας αναμένει να ξαναγράψετε προσχέδια σεναρίων με ανατροφοδότηση και υποστήριξη από τον καθηγητή.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαθήματος είναι η ταχύρρυθμη βασική ενότητα που θα επιτρέψει σε όλους τους φοιτητές που εγγράφονται στο μάθημα, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων άλλων τομέων, να αποκτήσουν λεπτομερή γνώση των θεωριών, των συμβάσεων και των μορφών σεναρίου και να αναπτύξουν την ικανότητα να τις εφαρμόζουν στη συγγραφική πρακτική. Οι επόμενες ενότητες θα εμβαθύνουν τις συγγραφικές σας δεξιότητες και τις γνώσεις σας σχετικά με τη συγγραφή σεναρίων με εργασίες αυξανόμενου μήκους που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κλάδου, όπως η συγγραφή σεναρίων μεγάλου μήκους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Θα μελετήσετε επίσης το λόγο και τις πρακτικές της σεναριογραφίας.

Αν προχωρήσετε στο μεταπτυχιακό, κεντρικό στοιχείο του μαθήματος είναι η εξέταση του τρόπου λειτουργίας του κλάδου, και για το σκοπό αυτό διοργανώνονται έξι φθινοπωρινές ομιλίες με προσκεκλημένους ομιλητές, καθώς και ένα τετραήμερο θερινό σχολείο, το οποίο επικεντρώνεται στον συγγραφέα που εργάζεται στον κλάδο και περιλαμβάνει εργαστήρια για την παρουσίαση και την αφήγηση ιστοριών.

Προσφέρουμε αυτό το μάθημα ως μεταπτυχιακό και ως μεταπτυχιακό πιστοποιητικό. Για το Πιστοποιητικό σπουδάζετε λιγότερες ενότητες και δεν ολοκληρώνετε τελική εργασία/ χαρτοφυλάκιο.

Σημαντικά στοιχεία

 • Οι απόφοιτοι άλλων τομέων μπορούν να επιτύχουν επαγγελματικά πρότυπα πρακτικής και κατανόησης του κλάδου.
 • Διαθέτουμε υπερσύγχρονους κινηματογραφικούς και εκθεσιακούς χώρους, οι οποίοι στεγάζονται σε ένα ιστορικό κτίριο που αποτέλεσε πρώην κατοικία σημαντικών μελών της ομάδας Bloomsbury, όπως η συγγραφέας Virginia Woolf και η καλλιτέχνης Vanessa Bell. Το Birkbeck διαθέτει μια σειρά από ινστιτούτα ειδικά σχεδιασμένα για να προωθούν την εργασία σε διάφορους κλάδους, όπως το Birkbeck Institute for the Moving Image (Ινστιτούτο Birkbeck για την Κινητή Εικόνα).
 • Το Birkbeck βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, στην καρδιά του ιστορικού Bloomsbury, σε κοντινή απόσταση από κινηματογράφους και γκαλερί, καθώς και από εγκαταστάσεις όπως το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Βρετανική Βιβλιοθήκη.
 • Προσφέρουμε μια σειρά από υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Καριέρα και απασχολησιμότητα

Οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν επαγγελματικές πορείες στις δημιουργικές βιομηχανίες, όπως η συγγραφή σεναρίων, η επιμέλεια σεναρίων και η συνεργασία με αναγνώστες/σκηνοθέτες/παραγωγούς/συν-συγγραφείς. Τα πιθανά επαγγέλματα περιλαμβάνουν:

 • σεναριογράφος
 • σεναριογράφος
 • δημιουργικός συγγραφέας
 • δημοσιογράφος περιοδικών ή εφημερίδων
 • καθηγητής Αγγλικών ως ξένης γλώσσας (EFL)
 • καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επαγγελματικής σταδιοδρομίας - Careers and Enterprise - ο συνεργάτης σας κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στο Birkbeck και πέραν αυτής. Σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής σας πορείας, σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας, βοηθώντας σας να συνδέσετε την εμπειρία, την εκπαίδευση και τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Screenwriting MA από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

20% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
10% Επαγγελματίες μηχανικοί
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες μηχανικοί
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
5% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα

**Η αξιολόγηση είναι 100% εργασία**

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στα αγγλικά, η προϋπόθεση για το μάθημα αυτό είναι η ισοδύναμη βαθμολογία 7,0 του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test), με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε μία από τις επιμέρους δοκιμασίες. Αν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις του IELTS, προσφέρουμε προ-επαγγελματικά μαθήματα αγγλικών και προγράμματα ίδρυσης για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα και να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο Birkbeck.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςScreenwriting, MA, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Πτυχίο δεύτερης τάξης (2:2) ή ανώτερο σε οποιοδήποτε συναφές αντικείμενο- θα ληφθούν υπόψη και άλλα προσόντα.

Οι αιτήσεις ενθαρρύνονται από άτομα με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο σενάριο.

Εκτός από την ηλεκτρονική μας αίτηση, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε μια εργασία εισόδου.

Οι αιτήσεις εξετάζονται με βάση την αξία τους και τα επαγγελματικά σας προσόντα ή/και η σχετική εργασιακή εμπειρία θα ληφθούν θετικά υπόψη. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ενεργά τις αιτήσεις των ώριμων μαθητών.

έξοδα

Δίδακτρα Screenwriting MA

Αγγλία £3600 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £3600 έτος 1
Σκωτία £3600 έτος 1
Ουαλία £3600 έτος 1
Διεθνή £6610 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι φοιτητές χρεώνονται με δίδακτρα σε κάθε έτος σπουδών. Τα δίδακτρα για τους σπουδαστές που συνεχίζουν το μάθημά τους τα επόμενα έτη ενδέχεται να υπόκεινται σε ετήσιες αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 197 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

προπτυχιακοί φοιτητές:
4800
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
2810
:
7610
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Συγγραφή Σεναριογραφίας": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Σεναριογραφία MA Νέο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire
(Buckinghamshire New University)
- - - £15400 - Χάι Ουίκαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Screenwriting MA Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £9450 £11100 - Γιορκ Oncampus μερική απασχόληση
Σεναριογραφία για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο MA Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
- - - £18200 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Συγγραφή σεναρίου MA Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
- - - £17645 - Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Συγγραφή σεναρίου (θέατρο και ψηφιακά μέσα) MA Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £21700 - Κόλτσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Screenwriting MA Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £19830 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Συγγραφή σεναρίου MA Πανεπιστήμιο του Bournemouth
(Bournemouth University)
- - - £17000 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή Συγγραφή σεναρίων MA Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
- - - £19800 - Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Συγγραφή σεναρίων MA Πανεπιστήμιο του Central Lancashire
(University of Central Lancashire)
- - - - - Πρέστον, Λανκασάιρ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Screenwriting MA Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - - - Μάντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης