Birkbeck, University of London
Language Teaching/TESOL PgDip
Birkbeck, University of London

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το μεταπτυχιακό μας δίπλωμα στη διδασκαλία γλωσσών/TESOL σας δίνει την ευκαιρία να επικαιροποιήσετε και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις θεωρίες της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών. Θα αναπτύξετε και θα εμβαθύνετε την κατανόηση της πρακτικής στην τάξη μέσω του προσωπικού προβληματισμού και της συζήτησης με άλλους επαγγελματίες.

Ο αναστοχασμός της πρακτικής σας εμπειρίας στην εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών αποτελεί σημαντική πτυχή αυτού του διπλώματος. Θα σας ζητηθεί να αξιοποιήσετε παραδείγματα από τη δική σας μάθηση και διδασκαλία και θα σας ενθαρρύνουμε να διατηρήσετε επαφή με την τάξη ως τρόπο γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να δεσμευτείτε για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις αιχμής για τη διδασκαλία γλωσσών. Είναι ιδανικό αν έχετε εμπειρία διδασκαλίας δεύτερης ή ξένης γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της αγγλικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, ή αν έχετε ένα σε γενικές γραμμές σχετικό πρώτο πτυχίο και ενδιαφέρεστε για τη θεωρία και την πρακτική της διδασκαλίας γλωσσών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μπορείτε να επιλέξετε να προχωρήσετε σε ένα από τα δύο μεταπτυχιακά μας, MA Language Teaching ή MA TESOL, ανάλογα με τη γλώσσα στην οποία επικεντρωθήκατε κατά τη διάρκεια του διπλώματος.

Highlights

 • Στο πιο πρόσφατο Πλαίσιο Ερευνητικής Αριστείας (REF), οι Σύγχρονες Γλώσσες και Γλωσσολογία πέτυχαν 100% για ένα ερευνητικό περιβάλλον που ευνοεί την παραγωγή έρευνας υψηλής ποιότητας, ενώ το 73% της έρευνάς μας αναγνωρίστηκε ως κορυφαία ή διεθνώς άριστη.

 • Ο Σύλλογος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Κολεγίου Birkbeck, επίσημος σύλλογος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εφαρμοσμένη γλωσσολογία και συναφείς τομείς (για παράδειγμα την πολυγλωσσία, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και την TESOL) στην περιοχή του Λονδίνου.

 • Το Κέντρο Πολυγλωσσικής και Πολυπολιτισμικής Έρευνας του Birkbeck φιλοξενεί επισκέπτες επιστήμονες από όλο τον κόσμο και διοργανώνει τακτικά ερευνητικά σεμινάρια με ομιλητές από το εξωτερικό και άλλα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κέντρο υποστηρίζει επίσης τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, τη διγλωσσία, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη μετάφραση.

 • Θα αποκτήσετε μια ευρύτερη άποψη της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών, αξιοποιώντας την πλούσια και ποικίλη έρευνα του Τμήματος Γλωσσών, Πολιτισμών και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Διαβάστε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της καθηγήτριας Penelope Gardner-Chloros που εξετάζει τι είναι η γλωσσολογία.

 • Η Σχολή Τεχνών προσφέρει διάφορες υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 • Η Σχολή Τεχνών είναι επίσημος εταίρος του Ινστιτούτου Σύγχρονων Τεχνών (ICA) στο Λονδίνο. Οι ευκαιρίες για τους σπουδαστές περιλαμβάνουν δωρεάν ετήσια συνδρομή στο ICA, ιδιωτικές προβολές, εκπτώσεις σε όλες τις ομιλίες και εκδηλώσεις, δωρεάν προβολές για τα μέλη και εισιτήρια κινηματογράφου αξίας 3 λιρών τις Τρίτες, έκπτωση έως και 25% στις εκδόσεις των καλλιτεχνών του ICA και μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο.

Η αξιολόγηση γίνεται με την εκπόνηση εργασιών.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στην αγγλική γλώσσα, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμασίας Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test) 6,5, με όχι λιγότερο από 6,0 σε κάθε ένα από τα επιμέρους
Δεν πληροίς τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τα A levels ή τις απαιτήσεις για την αγγλική γλώσσα;
Μπορείς να λάβεις συμβουλές για το ποια προπαρασκευαστικά προγράμματα σπουδών (foundation courses) είναι τα καλύτερα για να μπορέσεις να γίνεις δεκτός/δεκτή στο πρόγραμμα σπουδών: Language Teaching/TESOL, PgDip.

Η τυπική προϋπόθεση για την εισαγωγή μας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πτυχίο δεύτερης τάξης (2:2 ή ανώτερο) από πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου ή ισοδύναμο διεθνές προσόν. Θα εξετάσουμε κάθε αίτηση μεταπτυχιακών σπουδών στο Birkbeck με βάση τα ατομικά της πλεονεκτήματα και τα επαγγελματικά σας προσόντα ή/και η σχετική εργασιακή σας εμπειρία θα ληφθούν θετικά υπόψη. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ενεργά τις αιτήσεις από ώριμους εκπαιδευόμενους.

έξοδα

Δίδακτρα Διδασκαλία γλωσσών/TESOL PgDip

Αγγλία £6020 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £6020 έτος 1
Σκωτία £6020 έτος 1
Ουαλία £6020 έτος 1
Διεθνή £10920 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι φοιτητές χρεώνονται με δίδακτρα σε κάθε έτος του προγράμματός τους. Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους τα επόμενα έτη ενδέχεται να υπόκεινται σε ετήσιες αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Birkbeck, University of London στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, University of London

Σχετικά με το Birkbeck, University of London

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, University of London

Φοιτητές ανά επίπεδο σπουδών Ακαδημαϊκό έτος 2020/21 - Ισοδύναμες εγγραφές φοιτητών πλήρους φοίτησης, όπως δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) στις 10 Φεβρουαρίου 2022
προπτυχιακοί φοιτητές:
5360
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
3160
:
8520
 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Malet Street
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
University of St Andrews - - - £6160 - St Andrews Online μερική απασχόληση
Birkbeck, University of London - - - £5460 - London Oncampus μερική απασχόληση
The University of Edinburgh - - - - - Edinburgh Oncampus πλήρους απασχόλησης
University of Exeter - - - - - Exeter Oncampus πλήρους απασχόλησης
University of Brighton - - - - - Brighton Oncampus πλήρους απασχόλησης
The University of Sheffield - - - - - Sheffield Oncampus πλήρους απασχόλησης
University of St Andrews - - - £6160 - St Andrews Online μερική απασχόληση
Birkbeck, University of London - - - £5460 - London Oncampus μερική απασχόληση
The University of Edinburgh - - - - - Edinburgh Oncampus πλήρους απασχόλησης
University of Exeter - - - - - Exeter Oncampus πλήρους απασχόλησης