Birkbeck, University of London
Διεθνής ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία PgDip
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το MSc/PgDip Διεθνής Ανάπτυξη και Κοινωνική Ανθρωπολογία θα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν επιθυμείτε να μελετήσετε την παγκόσμια ανάπτυξη, την πολιτική και την πρακτική και τις τοπικές επιπτώσεις τους από ανθρωπολογική σκοπιά. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ζητήματα, διαδικασίες και θεσμούς που έχουν κεντρική θέση στην παγκόσμια φτώχεια, ανισότητα και ανάπτυξη και να εφαρμόσετε ανθρωπολογικές θεωρίες και μεθόδους στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης.

Το μάθημα παρέχει μια στέρεη βάση αν σχεδιάζετε να σταδιοδρομήσετε σε αναπτυξιακούς οργανισμούς, στον μη κυβερνητικό τομέα και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και αν εργάζεστε σε τέτοια ιδρύματα και επιθυμείτε να αναλάβετε μεγαλύτερο ρόλο στην άμεση παροχή υπηρεσιών ή στη χάραξη πολιτικής. Είναι επίσης σημαντικό αν ενδιαφέρεστε για την έρευνα πολιτικής, τη δημοσιογραφία και την ανάληψη προηγμένης έρευνας στη διεθνή ανάπτυξη, την ανθρωπολογία και συναφείς τομείς.

Οι υποχρεωτικές ενότητες θα βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στην αξιολόγηση και την ανάλυση, επιτρέποντάς σας να συμμετέχετε κριτικά σε συζητήσεις σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση των πολυμερών, διμερών και μη κυβερνητικών θεσμών που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών ζητημάτων, το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να επιλέξετε από μια σειρά θεματικών ενοτήτων επιλογής που θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε το μάθημά σας σύμφωνα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα ή τα ενδιαφέροντα σταδιοδρομίας σας.

Οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες που θα αναπτύξετε περιλαμβάνουν την ικανότητα ανάλυσης των συζητήσεων και των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη, την ομαδική εργασία και τη γραπτή και προφορική επικοινωνία. Θα μάθετε επίσης να εντοπίζετε και να αναλύετε ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα για την ανάπτυξη από έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές.

Το PgDip είναι ιδανικό αν ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε διεθνή ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, αλλά δεν θέλετε ακόμη να δεσμευτείτε για το πλήρες ΠΜΣ.

Highlights

 • Το Τμήμα Γεωγραφίας προσφέρει πολλαπλές προσεγγίσεις στη μελέτη των κοινωνιών και των πολιτισμών, της ανθρωπογεωγραφίας και της αειφορίας, της φτώχειας και της ανάπτυξης, καθώς και της κοινότητας και της ιδιότητας του πολίτη, σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

 • Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τμήματός μας είναι το εύρος των ερευνητικών ενδιαφερόντων του προσωπικού μας. Κατά συνέπεια, προσφέρουμε ένα πολύ ευρύ φάσμα μαθημάτων που αντικατοπτρίζουν το επιστημονικό εύρος της ανάπτυξης και της παγκοσμιοποίησης, ενώ σας επιτρέπουν επίσης να ασχοληθείτε με άλλους κλάδους, όπως η ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία.

 • Η δική μας είναι μια ζωντανή ερευνητική κουλτούρα, η οποία τροφοδοτείται από το κοινό πάθος για μάθηση και πνευματική δέσμευση μεταξύ των ακαδημαϊκών και των φοιτητών μας. Έχουμε ισχυρή δέσμευση για κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία ενημερώνει και διαμορφώνει μεγάλο μέρος της πρωτοποριακής μας έρευνας.

 • Στο πιο πρόσφατο Πλαίσιο Ερευνητικής Αριστείας (REF), η Κοινωνιολογία στο Birkbeck κατατάχθηκε 13η στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με το London International Development Centre, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά σας.

 • Εάν παρακολουθείτε αυτό το μάθημα με μερική απασχόληση, μπορεί να είστε επιλέξιμοι για μια φοιτητική υποτροφία Bonnart Trust Master's Studentship, η οποία θα καλύψει το κόστος των διδάκτρων σας. Για να υποβάλετε αίτηση πρέπει να έχετε λάβει προσφορά θέσης στο πρόγραμμα σπουδών έως τις 31 Μαΐου 2022.

Με εργασίες στο μάθημα, που περιλαμβάνουν ημερολόγιο αναστοχαστικής μάθησης, κριτικές επισκοπήσεις της σχετικής βιβλιογραφίας και δοκίμια.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν η αγγλική δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στην αγγλική γλώσσα, η απαίτηση για αυτό το μάθημα είναι η ισοδύναμη βαθμολογία του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμασίας Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test) 7,5, με τουλάχιστον 7,0 σε κάθε ένα από τα o

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςInternational Development and Social Anthropology, PgDip, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Πτυχίο με βαθμό άριστα (2:2) ή ανώτερο στις κοινωνικές ή ανθρωπιστικές επιστήμες. Θα ληφθούν υπόψη και άλλοι υποψήφιοι. Προηγούμενη εμπειρία ή σπουδές σε θέματα ανάπτυξης ή/και κοινωνικής ανθρωπολογίας μπορεί να αποτελούν πλεονέκτημα. Ενδέχεται να απαιτηθεί εργασία εισόδου. Οι αιτήσεις εξετάζονται με βάση την αξία τους και τα επαγγελματικά σας προσόντα ή/και η σχετική εργασιακή εμπειρία θα ληφθούν θετικά υπόψη. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ενεργά τις αιτήσεις των ώριμων μαθητών.

έξοδα

Δίδακτρα Διεθνής ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία PgDip

Αγγλία £6020 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £6020 έτος 1
Σκωτία £6020 έτος 1
Ουαλία £6020 έτος 1
Διεθνή £10920 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι φοιτητές χρεώνονται με δίδακτρα σε κάθε έτος του προγράμματός τους. Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους τα επόμενα έτη ενδέχεται να υπόκεινται σε ετήσιες αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 351 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Malet Street
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Διεθνής ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία PgDip Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £5460 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Κοινωνική Ανθρωπολογία MA Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - £11500 - Μάντσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Διεθνής ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία PgDip Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £5460 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Κοινωνική Ανθρωπολογία MA Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - £11500 - Μάντσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Διεθνής ανάπτυξη PgDip Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £10920 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σύγκρουση, διακυβέρνηση και ανάπτυξη MA Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £18700 - Γιορκ Oncampus μερική απασχόληση
Διεθνής ανάπτυξη και κοινωνική ανθρωπολογία PgDip Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £5460 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Παγκόσμια Υγεία PgDip Medical School, Brighton and Sussex
(Brighton and Sussex Medical School)
- - - £12336 - Μπράιτον Oncampus μερική απασχόληση
Διεθνής Σχεδιασμός και Αειφόρος Ανάπτυξη PgDip Πανεπιστήμιο του Westminster
(University of Westminster)
- - - - - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Δεδομένα, ανισότητα και κοινωνία (διαδικτυακή μάθηση) MSc Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - - - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης