Birkbeck, University of London
Παγκόσμια πολιτική και διεθνείς σχέσεις BA (Hons)
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 15 αποφοίτους Global Politics and International Relations BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις από το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
90 /100
15 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH15 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25651 £24571 £30295
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22016 - £30312 £19077 - £31076 £22913 - £40577

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Η άνοδος της Κίνας σε υπερδύναμη, η έφοδος στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, οι διεθνείς αντιδράσεις στην πανδημία COVID-19, η COP26 και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τι συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους; Το πρόγραμμα BA Global Politics and International Relations σας παρέχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να δώσετε απάντηση σε αυτό και σε πολλά άλλα ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών για τη διεθνή πολιτική σήμερα.

Το μάθημα επικεντρώνεται στις πολιτικές αλλαγές που σαρώνουν τον πλανήτη, μετασχηματίζοντας την πολιτική σε χώρες και περιοχές, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών στο διεθνές σύστημα. Ωστόσο, σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που οι παγκόσμιες πολιτικές σχέσεις υφίστανται τόσο εκτεταμένες αλλαγές, και μια σημαντική πτυχή του πτυχίου είναι ο στόχος της κατανόησης αυτής της ιστορίας, και ιδιαίτερα της ιστορίας του σύγχρονου κόσμου. Χωρίς αυτή την πολιτικοϊστορική κατανόηση, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις βαρυσήμαντες εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας.

Σε αυτό το μάθημα θα λάβετε τις βασικές έννοιες και θεωρίες που διέπουν τη μελέτη της παγκόσμιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Θα μελετήσετε τους βασικούς θεσμούς και τις διαδικασίες του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού συστήματος, καθώς και τις προκλήσεις που θέτουν τα κεντρικά πολιτικά προβλήματα του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, των μετασχηματισμών στη φύση του πολέμου, καθώς και των κοινωνικών συγκρούσεων και αποκλεισμών με επίκεντρο την τάξη, το φύλο και τη φυλή.

Οι ακαδημαϊκοί μας είναι εξαιρετικοί ερευνητές στους τομείς των διεθνών σχέσεων, της διεθνούς πολιτικής οικονομίας, της πολιτικής και ιστορικής κοινωνιολογίας, της πολιτικής θεωρίας, της δημόσιας πολιτικής και της μελέτης χωρών και περιοχών όπως η Βρετανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ανατολική Ασία. Δημοσιεύουν την έρευνά τους σε μεγάλα ακαδημαϊκά περιοδικά και σε βιβλία που διαβάζονται ευρέως. Με άλλα λόγια, διδάσκεστε με βάση τη νέα γνώση που παράγεται από τους ακαδημαϊκούς μας, οι οποίοι έρχονται σε επαφή όχι μόνο με το ευρύτερο κοινό δημοσιεύοντας άρθρα σε εφημερίδες, συμβάλλοντας σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και γράφοντας ιστολόγια σε ιστότοπους πολιτικής ανάλυσης, αλλά και με πολιτικούς και άλλους που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο σημερινό πολιτικό τοπίο.

Εάν επιλέξετε το Θεμελιώδες Έτος, αυτό θα σας προετοιμάσει πλήρως για προπτυχιακές σπουδές. Είναι ιδανικό εάν επιστρέφετε στις σπουδές μετά από ένα κενό, ή εάν δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως τα σχετικά μαθήματα, ή εάν δεν έχετε επιτύχει τους βαθμούς που χρειάζεστε για να εισαχθείτε στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που έχετε επιλέξει.

Σημαντικά στοιχεία

 • Το Birkbeck είναι ένα διακεκριμένο κέντρο αριστείας στην έρευνα και τη διδασκαλία στον τομέα της πολιτικής. Η κεντρική μας θέση στο Λονδίνο μας τοποθετεί στην καρδιά της πολιτικής ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου και στο κέντρο του ακαδημαϊκού Λονδίνου.
 • Έχουμε αποκτήσει ισχυρή φήμη για περισσότερα από 50 χρόνια για την αριστεία της διδασκαλίας μας και τη διεθνή σημασία της έρευνάς μας στην πολιτική.
 • Ορισμένες από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες του κόσμου βρίσκονται στο κατώφλι μας στο Bloomsbury, στο κεντρικό Λονδίνο, και μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το Whitehall, όπου βρίσκονται το Κοινοβούλιο και οι πιο επιδραστικές και σημαντικές δεξαμενές σκέψης και τα κέντρα πολιτικής έρευνας και ανάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
 • Το κτήριό μας ήταν κάποτε μια σημαντική τοποθεσία για τα μέλη της ομάδας Bloomsbury, οπότε θα μπορούσατε να σπουδάσετε σε αίθουσες που έχουν φιλοξενήσει διακεκριμένους επισκέπτες, όπως ο T.S. Eliot, ο George Bernard Shaw και ο Maynard Keynes.
 • Τα μαθήματά μας έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την ανεξάρτητη σκέψη και να βελτιώσουν τις επιχειρηματολογικές, αναλυτικές και κριτικές σας δεξιότητες, ενώ η διδασκαλία μας κινείται με μοναδικό τρόπο πέρα από τα όρια μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά, την ιστορία και την κοινωνιολογία.

Καριέρα και απασχολησιμότητα

Οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε εθνικές και διεθνείς κυβερνήσεις, ομάδες πίεσης, δημοσιογραφία και έρευνα. Τα πιθανά επαγγέλματα περιλαμβάνουν:

 • ταχεία μετακίνηση στη δημόσια διοίκηση
 • δημοσιογράφος
 • επιχειρησιακός αξιωματικός διπλωματικών υπηρεσιών
 • κοινωνικός ερευνητής.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Global Politics and International Relations BA (Hons) από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

15% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες πληροφορικής
10% Επαγγελματίες μηχανικοί
10% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
10% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
5%
5% Επαγγελματίες μηχανικοί

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

**Εργασίες και εξετάσεις**

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στην αγγλική γλώσσα, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test) 6,5, με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε υποδοκιμή. Δεχόμαστε επίσης άλλες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςGlobal Politics and International Relations, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #25 
  • #151 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 15 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 197 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

προπτυχιακοί φοιτητές:
4800
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
2810
:
7610
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Διεθνείς Σχέσεις": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Σύγχρονη ιστορία και διεθνείς σχέσεις (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
85% 5% 5% £19500 129 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνείς Σχέσεις / Ισπανικά BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- - - £16520 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνείς Σχέσεις και Θρησκευτικές Σπουδές BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 112 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική με διεθνείς σχέσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
()
- - - £23700 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
66% 5% 15% £16300 117 Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις BA (Hons) Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough
(Loughborough University of Technology)
88% 10% 0% £22000 173 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γερμανικά / Διεθνείς Σχέσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- - - £16520 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνείς σχέσεις και πολιτική BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
61% 5% 4% £22680 166 Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δίκαιο με Διεθνείς Σχέσεις LLB (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
82% 4% 8% £19600 137 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
78% 4% 0% £22350 123 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης