Birkbeck, University of London
Βιοϊατρική με προχωρημένα μονοπάτια MSc
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε μοριακή βιολογία, βιοφυσική και βιοχημεία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24017 £23450 £28950
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £27974 £18456 - £28917 £22344 - £35829

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Η βαθιά κατανόηση της λειτουργίας των ζωντανών συστημάτων εξαρτάται από τη βαθιά γνώση των χημικών και φυσικών αρχών που διέπουν τη δομή και τη συμπεριφορά των βιομορίων. Η δομική μοριακή βιολογία περιλαμβάνει εκείνους τους τομείς της επιστήμης που είναι αφιερωμένοι στη λεπτομερή κατανόηση των θεμελιωδών μοριακών και βιοχημικών συστατικών των ζωντανών συστημάτων και του τρόπου με τον οποίο αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν στον λειτουργικό (υγιή) και δυσλειτουργικό (άρρωστο) οργανισμό. Η κατανόηση αυτή βρίσκει εφαρμογή σε πολυάριθμους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βασικής βιοτεχνολογίας, της διαγνωστικής και της εγκληματολογίας και της ανακάλυψης φαρμάκων.

Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, που περιλαμβάνει το τριετές BSc Βιοϊατρική και ένα έτος σπουδών επιπέδου Master, θα σας προσφέρει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την πρακτική ερευνητική εμπειρία που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας σε αυτούς ή σε άλλους συναρπαστικούς τομείς της ερευνητικής επιστήμης.

Highlights

 • Το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Birkbeck παρέχει υπερσύγχρονα, εξειδικευμένα εργαστήρια και εγκαταστάσεις στην καρδιά του ακαδημαϊκού Λονδίνου.

 • Στο πιο πρόσφατο Πλαίσιο Ερευνητικής Αριστείας (REF), σε κοινή υποβολή με το UCL, οι Βιολογικές Επιστήμες στο Birkbeck κατατάχθηκαν στην 11η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Θα διδαχθείτε από διεθνώς διακεκριμένους εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με κυβερνήσεις και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να διευρύνουν τα όρια της γνώσης.

 • Σε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Δομικής και Μοριακής Βιολογίας, ένα κοινό ινστιτούτο μεταξύ του Birkbeck και του UCL, το Τμήμα μας αναγνωρίζεται για την αριστεία και τον διεθνή αντίκτυπο της έρευνάς του.

 • Θα εκπαιδευτείτε σε πρακτικές δεξιότητες και εργαστηριακές εργασίες, όπως μικροσκοπία, χειρισμός DNA και χειρισμός πρωτεϊνών.

Recognised by the Royal Society of Biology for the purpose of associate membership.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Biomedicine with Advanced Pathways, MSc θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή είναι η πρώτη ενότητα μιας ακολουθίας δύο ενοτήτων στο επίπεδο 4, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις γνώσεις και την κατανόηση των θεμελιωδών χημικών αρχών που απαιτούνται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους. Επικεντρώνεται στη γενική χημεία, με κάλυψη που περιλαμβάνει: ατομική δομή, χημικούς δεσμούς, χημικές αντιδράσεις, αέρια και υγρά, διαλύματα και χημικές ισορροπίες (ειδικά σε σχέση με τη χημεία οξέων-βάσεων).

Αυτή είναι η πρώτη ενότητα σε μια ακολουθία τριών ενοτήτων στο επίπεδο 4 που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξετε τις γνώσεις και την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των κυττάρων στους ανώτερους οργανισμούς. Ένα καλό υπόβαθρο σε αυτό το αντικείμενο απαιτείται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους και είναι προπαρασκευαστικό για τις ενότητες στα επόμενα έτη του προγράμματος. Η ενότητα επικεντρώνεται στη γενική αρχιτεκτονική των κυττάρων, στον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα παράγουν πρωτεϊνικά προϊόντα από αποθηκευμένες γενετικές πληροφορίες και στις βασικές διεργασίες που καθορίζουν τον κύκλο ζωής των κυττάρων.

Αυτή είναι η τρίτη ενότητα σε μια ακολουθία τριών ενοτήτων στο επίπεδο 4, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξετε τις γνώσεις και την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των κυττάρων στους ανώτερους οργανισμούς. Ένα καλό υπόβαθρο σε αυτό το αντικείμενο απαιτείται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους και είναι προπαρασκευαστικό για τις ενότητες στα επόμενα έτη του προγράμματος. Η ενότητα παρέχει μια ευρεία επισκόπηση του μεταβολισμού των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες) στον άνθρωπο, εστιάζοντας στις κεντρικές οδούς του ενεργειακού μεταβολισμού και στον τρόπο με τον οποίο αυτές ρυθμίζονται.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στις βιολογικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να σκέφτεστε κριτικά για τα αποδεικτικά στοιχεία και θα πρέπει επίσης να αποκτήσετε βασικές πρακτικές δεξιότητες. Ορισμένες από τις δεξιότητες θα σχετίζονται με συγκεκριμένες, κοινές, βιολογικές τεχνικές: βαρυτομετρικές τεχνικές (ζύγιση και μέτρηση κ.λπ.), μικροσκοπία, φασματοφωτομετρία, χρωματογραφία, ηλεκτροφόρηση κ.λπ. Ορισμένες δεξιότητες θα είναι γενικές και θα μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες περιπτώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών σας, για παράδειγμα: γραφική παράσταση, πίνακες, ανάλυση αριθμητικών δεδομένων και σύνταξη εκθέσεων.

Αυτή είναι η δεύτερη ενότητα σε μια ακολουθία τριών ενοτήτων στο επίπεδο 4, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξετε τις γνώσεις και την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των κυττάρων στους ανώτερους οργανισμούς. Ένα καλό υπόβαθρο σε αυτό το αντικείμενο απαιτείται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους και είναι προπαρασκευαστικό για τις ενότητες στα επόμενα έτη του προγράμματος. Η ενότητα επικεντρώνεται στις κυτταρικές μεμβράνες και δίνει έμφαση στο ρόλο τους στον έλεγχο της ροής υλικών μέσα και έξω από τα κύτταρα και στην κυτταρική ενεργητική.

Αυτή είναι η δεύτερη ενότητα σε μια ακολουθία δύο ενοτήτων στο επίπεδο 4, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις γνώσεις και την κατανόηση των θεμελιωδών χημικών αρχών που απαιτούνται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους. Εφαρμόζοντας τις γνώσεις που αποκτήσατε στη Γενική Χημεία, σε αυτή την ενότητα θα κατανοήσετε τις χημικές/βιοχημικές ιδιότητες των βασικών "μορίων της ζωής": υδατάνθρακες, νουκλεϊκά οξέα, πρωτεΐνες και νερό.

Αυτή είναι η δεύτερη ενότητα σε μια ακολουθία τριών ενοτήτων στο επίπεδο 4, η οποία έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των ποσοτικών και πρακτικών εργαστηριακών σας δεξιοτήτων. Ένα καλό υπόβαθρο σε αυτό το αντικείμενο απαιτείται από τους βιοϊατρικούς επιστήμονες και τους μοριακούς βιολόγους και είναι προπαρασκευαστικό για τις ενότητες στα επόμενα έτη του προγράμματος. Το περιεχόμενο θα περιλαμβάνει βασικές ποσοτικές και βασικές στατιστικές δεξιότητες, καθώς και άλλες κρίσιμες πτυχές της επιστημονικής επικοινωνίας.

Αυτή η ενότητα θα εδραιώσει τις βασικές εργαστηριακές και γενικές ποσοτικές σας δεξιότητες στους τομείς της βιοχημείας και της μοριακής βιολογίας. Τα θεμέλια που αποκτήσατε θα υποστηρίξουν την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, καθώς θα προχωράτε στη συνδεδεμένη σειρά ενοτήτων επιπέδου 4 που ακολουθούν (Ποσοτικές δεξιότητες και πειραματικός σχεδιασμός και εργαστηριακές δεξιότητες στη βιοχημεία). Συνολικά, αυτή η σειρά μαθημάτων επιπέδου 4 θα σας προετοιμάσει για πιο προηγμένες εργαστηριακές εργασίες στη μοριακή βιολογία και τη βιοχημεία πρωτεϊνών στα επίπεδα 5 και 6.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να εξετάσετε θεμελιώδεις έννοιες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη μιας επιστημονικής κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπου. Η ενότητα θα επικεντρωθεί στη λειτουργία του καρδιαγγειακού, του αναπνευστικού και του νεφρικού συστήματος, με βασικές αρχές που διευκρινίζονται σε μοριακό, κυτταρικό, ιστικό/οργανικό και οργανωτικό επίπεδο οργάνωσης. Η ενότητα θα δώσει έμφαση στην "ολοκλήρωση των συστημάτων", οπότε αναπόφευκτα θα περιλαμβάνει επίσης εστιασμένη προσοχή στα συστήματα επικοινωνίας (νευρικά και ενδοκρινικά) που συμβάλλουν στο συντονισμένο έλεγχο του καρδιακού και του λείου μυός και στη διατήρηση του όγκου και της ωσμωτικότητας των υγρών του σώματος.

Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσετε εργαστηριακές τεχνικές και προσεγγίσεις με εφαρμογή στη διερεύνηση της δομής και της λειτουργίας των πρωτεϊνών. Η ενότητα ακολουθεί λογικά τη Μοριακή Βιολογία, όπου η έμφαση δόθηκε στην τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA, προχωρώντας στο επόμενο στάδιο μιας τυπικής ροής εργασίας: τη μετάφραση πρωτεϊνών από μόρια ανασυνδυασμένου DNA (δηλαδή την έκφραση και τον καθαρισμό πρωτεϊνών). Θα μάθετε για πολυάριθμες εργαστηριακές τεχνικές για τη μελέτη των βιοφυσικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών και θα εκτελέσετε ορισμένες από αυτές σε εργαστηριακές πρακτικές ασκήσεις. Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτήσετε στο PSF θα χρησιμεύσουν ως ουσιαστική προετοιμασία για την εργασία στο επίπεδο 6, ειδικά στις εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες του τελευταίου έτους.

Αυτή η ενότητα θα αναπτύξει την κατανόησή σας για τη σύγχρονη μοριακή γενετική, όσον αφορά τόσο τη θεωρία όσο και την πράξη, με έμφαση στην εξέταση της γενετικής συμβολής στις ανθρώπινες ασθένειες. Το περιεχόμενο θα προκύπτει λογικά από τα θεμέλια που τέθηκαν στο έτος 1 όσον αφορά την υποκείμενη θεωρία (κεντρικό δόγμα [από το DNA στο RNA στην πρωτεΐνη] και κυτταρική διαίρεση [δημιουργία γαμετών μέσω της μαιώσεως]). Επιπλέον, μια εργαστηριακή ακολουθία, που βασίζεται και πάλι στις βάσεις που τέθηκαν στο έτος 1, θα σας εισάγει σε βασικές μεθόδους μοριακής βιολογίας και βιοπληροφορικής διερεύνησης, όπως εφαρμόζονται στον προσδιορισμό γονότυπων σε επιλεγμένους γενετικούς τόπους. Καθ' όλη τη διάρκεια, θα αναδειχθούν παράγοντες που συμβάλλουν στη γενετική ποικιλομορφία και θα μάθετε να εξηγείτε πώς η εν λόγω ποικιλομορφία χρησιμεύει ως υπόστρωμα για την εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής.

Αυτή η ενότητα θα σας εισαγάγει σε μια επιλογή μικροβιακών, ιογενών και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών και στους βασικούς ανοσολογικούς μηχανισμούς που αναπτύσσει ο ανθρώπινος οργανισμός για την άμυνα εναντίον τους. Θα αποκτήσετε κατανόηση των μηχανισμών που χρησιμοποιούν τα παθογόνα για να αποφύγουν την ανοσολογική απάντηση και των αντιδράσεων του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των έμφυτων όσο και των επίκτητων, που δρουν για τον έλεγχο της λοίμωξης. Σε σχέση με επιλεγμένα παραδείγματα, θα μάθετε για τις κλινικές εκδηλώσεις της λοίμωξης. Οι εργαστηριακές συνεδρίες θα σας εισάγουν στην πρακτική μικροβιολογία και τις ανοσοτεχνικές τεχνικές.

Αυτό το μάθημα σας παρέχει μια καλή βάση σε ερευνητικές δεξιότητες και στατιστικές έννοιες και την εφαρμογή τους σε προβλήματα της βιομοριακής επιστήμης. Η ενότητα θα εξετάσει τον προγραμματισμό έργου, τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, τον πειραματικό σχεδιασμό, την εκτίμηση κινδύνου και τη δεοντολογία. Επιπλέον, το περιεχόμενο θα βασιστεί στα θεμέλια του επιπέδου 4, παρέχοντας περαιτέρω πρακτική εξάσκηση στην κατασκευή και τον έλεγχο στατιστικών υποθέσεων, την ερμηνεία στατιστικών αποτελεσμάτων και την παρουσίαση αριθμητικών δεδομένων.

Αυτή η ενότητα βασίζεται στις γνώσεις και την κατανόηση του ανθρώπινου μεταβολισμού που καθιερώθηκαν σε προηγούμενες ενότητες, επεκτεινόμενη σε εξετάσεις των αντισταθμίσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση επιλεγμένων φυσιολογικών ακραίων καταστάσεων (π.χ. άσκηση) και των διαταραχών που προκύπτουν σε επιλεγμένες παθολογικές καταστάσεις (π.χ. πείνα, διαβήτης, καρκίνος, παχυσαρκία, αθηροσκλήρωση).

Αυτή η ενότητα θα σας παρέχει μια ισχυρή "εργαλειοθήκη" εργαστηριακών τεχνικών και προσεγγίσεων στο πεδίο της τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA, συμπεριλαμβανομένης της PCR, της συναρμολόγησης/κλωνοποίησης DNA και της αλληλούχισης DNA. Όλα αυτά θα βασιστούν στις σχετικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που αποκτήθηκαν στο επίπεδο 4 και στην εργαστηριακή ακολουθία στο πλαίσιο της ενότητας επιπέδου 5, Εξέλιξη και Γενετική. Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτήσετε στο ΜΒ θα χρησιμεύσουν ως ουσιαστική εργασία προετοιμασίας στο επίπεδο 6, ιδίως στις τελικές εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες.

Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια ασφαλή γνώση και κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης νέων φαρμάκων, από την ανακάλυψη των αρχικών "κύριων" ενώσεων, με υποσχόμενη δράση, μέσω στρατηγικών βελτιστοποίησης των κύριων ενώσεων, έως τις κλινικές δοκιμές. Θα εξετάσετε επιλεγμένα φάρμακα και τους τρόπους δράσης τους, καθώς και θεραπευτικές στρατηγικές στη χορήγηση φαρμάκων. Επιπλέον, θα αποκτήσετε εξοικείωση με τις ερευνητικές προσεγγίσεις αιχμής στην ανάπτυξη φαρμάκων, πέρα από τα κλασικά παραδείγματα σχεδιασμού.

Έτος 3

Η ανεξάρτητη ερευνητική εργασία (IRP) μπορεί να αντικαταστήσει στο τελευταίο έτος την εξειδικευμένη εργαστηριακή ερευνητική εργασία (SLRP), κατόπιν πρόσκλησης από τον διευθυντή του προγράμματός σας. Κάθε χρόνο προσφέρεται περιορισμένος αριθμός έργων (συνήθως, λιγότερα από 10), οπότε θα πρέπει να συγκαταλέγεστε στους 10 καλύτερους φοιτητές της κοόρτης σας, με βάση την επίδοση στα μαθήματα των επιπέδων 4 και 5, για να σας προσφερθεί μια θέση. Το ανεξάρτητο ερευνητικό έργο προσφέρει την ευκαιρία να ενταχθείτε σε μια ακαδημαϊκή ερευνητική ομάδα του Τμήματος ή/και του Ινστιτούτου Δομικής Μοριακής Βιολογίας (ISMB) και να ξεκινήσετε ένα ερευνητικό έργο που είναι ουσιαστικά δικό σας σχεδιασμός.

Αυτή η ενότητα παρέχει εξαιρετική κατάρτιση και εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται από τους επιστήμονες που εργάζονται στις μοριακές βιοεπιστήμες. Βασίζεται στις εργαστηριακές δεξιότητες που αναπτύξατε στις ενότητες επιπέδου 4 και 5 και σας επιτρέπει να τις εφαρμόσετε σε ένα νέο περιβάλλον. Θα αναλάβετε εκτεταμένη πρακτική εργασία στο εργαστήριο και θα διεξάγετε εις βάθος έρευνα στη βιβλιογραφία. Θα έχετε την ευκαιρία να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις στο εργαστήριο για τον τρόπο εκτέλεσης των πειραμάτων: ποιοι έλεγχοι είναι απαραίτητοι, πόσες επαναλήψεις απαιτούνται, κλπ.

Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια διεξοδική επισκόπηση των κύριων κατηγοριών βακτηριακών παθογόνων και των αντιβακτηριακών παραγόντων, του τρόπου(ων) δράσης τους, του μηχανισμού(ων) αντίστασης και να εξετάσει τον τρόπο αντιμετώπισης της αντίστασης στα αντιβιοτικά. Η ενότητα θα ασχοληθεί με τη γενική ταξινόμηση των βακτηριακών παθογόνων που προκαλούν μολυσματικές ασθένειες, τα αντιβιοτικά και τις επιπτώσεις τους στον τρέχοντα έλεγχο των μολυσματικών βακτηριακών ασθενειών, καθώς και τους τρόπους δράσης και τους μηχανισμούς αντίστασης στα φάρμακα. Θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά ως πρόβλημα, στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται η ανθεκτικότητα στα φάρμακα σε διάφορα επίπεδα, στην εξάπλωση και στον τρόπο αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής, παρέχοντας γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για περαιτέρω μελέτες και έρευνα σε αυτούς τους κλάδους.

Αυτή η ενότητα σας παρέχει την ευκαιρία να διευρύνετε την κατανόησή σας για τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων μέσω της λεπτομερούς ανάλυσης επιλεγμένων θεμάτων στην κυτταρική βιολογία. Για κάθε επιλεγμένο θέμα, η ενότητα θα σας προκαλέσει όχι μόνο να κατανοήσετε τα βασικά γεγονότα και έννοιες, αλλά και να αναζητήσετε και να αξιολογήσετε τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται η γνώση μας, καθώς και να αναγνωρίσετε τα σημερινά όρια της κατανόησης των πολύπλοκων κυτταρικών συστημάτων.

Αυτή η ενότητα προσφέρει την ευκαιρία να μελετήσετε έναν αριθμό διαφορετικών ανθρώπινων ασθενειών ιδιαίτερης κλινικής ή/και κοινωνικής σημασίας. Οι ασθένειες/φαινόμενα που θα μελετώνται πιθανότατα θα ποικίλλουν ετησίως, αντανακλώντας την εμπειρογνωμοσύνη του συνεισφέροντος προσωπικού (ενδεικτικά, μεταξύ των θεμάτων θα ήταν: καρκίνος, αυτισμός, πόνος, νόσος Alzheimer). Θα κληθείτε να μελετήσετε ένα υποσύνολο των ασθενειών με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μέσω της εξέτασης της τρέχουσας βιβλιογραφίας σχετικά με την αιτιολογία, τη διάγνωση, την παθοφυσιολογία και τη θεραπεία τους. Η εστιασμένη μελέτη σας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την εξέταση ηθικών ή/και κοινωνικών διαστάσεων που σχετίζονται με την/τις εν λόγω ασθένεια/ες. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία στο ATHD να εφαρμόσετε τις σημαντικές βασικές γνώσεις βιοχημείας, κυτταρικής βιολογίας, γενετικής και ανοσολογίας που αποκτήσατε στα προηγούμενα μαθήματα και να επεκτείνετε αυτές.

Έτος 4

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Biomedicine with Advanced Pathways MSc από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

15% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
5% Νομικοί επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας

Οι τύποι αξιολόγησης περιλαμβάνουν τεστ σύντομων απαντήσεων στην τάξη, τεστ μέσω υπολογιστή (με πρόσβαση εξ αποστάσεως ή στην τάξη), πρακτικές εκθέσεις, δοκίμια, εργασίες επίλυσης προβλημάτων και ανάλυσης δεδομένων, προφορική επικοινωνία και παρουσιάσεις αφίσας, διαδικτυακές έρευνες, και γραπτές εξετάσεις που δεν βλέπονται ή είναι ανοικτού βιβλίου. Οι βασικές τεχνικές εργαστηριακές δεξιότητες αξιολογούνται επίσης κατά τη διάρκεια εργαστηριακών ενοτήτων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

With a majority of science-related subjects (biology, chemistry and/or mathematics or physics). A-levels in general studies and critical thinking are not accepted. Applicants with only two full A-levels will be considered on an individual basis. The UCAS tariff score is applicable to you if you have recently studied a qualification that has a UCAS tariff equivalence. UCAS provides a tariff calculator for you to work out what your qualification is worth within the UCAS tariff.

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για μοριακή βιολογία, βιοφυσική και βιοχημεία

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στην αγγλική γλώσσα, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμασίας Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test) 6,5, με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε ένα από τα επιμέρους

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςBiomedicine with Advanced Pathways, MSc, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Βιοϊατρική με προχωρημένα μονοπάτια MSc

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £14560 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Φοιτητές πλήρους φοίτησης στο σπίτι, έτος 4: 6780 £ ετησίως
Διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης, έτος 4: £10920 ετησίως

Οι φοιτητές χρεώνονται με δίδακτρα σε κάθε έτος του προγράμματός τους. Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους τα επόμενα έτη μπορεί να υπόκεινται σε ετήσιες αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 351 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Birkbeck College - Bloomsbury Campus
map marker Προβολή χάρτη
Main Site - Malet Street
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Βιοϊατρικές επιστήμες MRes Πανεπιστήμιο του Brighton
(University of Brighton)
60% 6% 4% £15300 113 Μπράιτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη MSci MSc St George's, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(St George's, University of London)
57% 4% 5% £19250 141 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική με προχωρημένα μονοπάτια MSc Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
50% 5% 24% £14560 101 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρικές Επιστήμες MSc Πανεπιστήμιο του Southampton
(University of Southampton)
67% 1% 6% £22760 143 Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη - Μόλυνση και ανοσία MRes St George's, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(St George's, University of London)
57% 4% 5% £23500 141 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη - Μοριακοί μηχανισμοί του καρκίνου MRes St George's, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(St George's, University of London)
57% 4% 5% £23500 141 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρικές επιστήμες MBiomedSci Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
75% 2% 1% £23450 178 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη - Αναπαραγωγή και ανάπτυξη MRes St George's, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(St George's, University of London)
57% 4% 5% £23500 141 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη (Κλινική Βιοχημεία) MSc Πανεπιστήμιο Swansea
(Swansea University)
89% 0% 9% £18000 117 Σουόνσι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιοϊατρική επιστήμη MSc Πανεπιστήμιο του Birmingham
(University of Birmingham)
78% 2% 2% - 156 Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης