Birkbeck, University of London
Αρχαιολογία BA (Hons)
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH20

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Ιστορία και Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £25500 £29500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21000 - £30000 £17500 - £32000 £20000 - £35000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH20 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20500 £19964 £23779
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £23000 £15082 - £25373 £18288 - £30854

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Έχετε γνήσιο πάθος για τον υλικό πολιτισμό του παρελθόντος; Στο πτυχίο μας BA Archaeology θα μελετήσετε από μια ευρεία χρονολογική και γεωγραφική προοπτική, με θέματα που κυμαίνονται από την ανθρώπινη εξέλιξη και προϊστορία έως την ελληνική γλυπτική και από τη ρωμαϊκή Μέση Ανατολή έως τη μεσαιωνική Ιταλία.

Σπουδάζοντας αρχαιολογία θα αναπτύξετε την ικανότητα να κατανοείτε πώς οι άνθρωποι ζούσαν, σκέφτονταν και δρούσαν με το φυσικό τους περιβάλλον. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια ευρεία ποικιλία μαθημάτων επιλογής σε ένα εύρος προϊστορικών, αρχαίων και μεσαιωνικών περιόδων, από τη Βρετανία έως την Εγγύς Ανατολή.

Θα μάθετε τις βασικές αναλυτικές τεχνικές της αρχαιολογίας για να αναπτύξετε την κατανόηση της σχέσης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής στην ερμηνεία των υλικών καταλοίπων. Η πρακτική αρχαιολογική εμπειρία αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του πτυχίου. Θα περιλαμβάνει τη μάθησή σας μέσω των πόρων των αρχείων, των συλλογών και της πρακτικής στο πεδίο, μεταξύ άλλων δίπλα σε επαγγελματίες από το Museum of London Archaeology (MOLA) στον Τάμεση μέσω του Time field school.

Το BA Archaeology είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το παρελθόν μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων με τα πράγματα και τους τόπους. Θα αναπτύξετε την ικανότητα να κατασκευάζετε και να παρουσιάζετε πειστικά αρχαιολογικά επιχειρήματα μέσω κειμένου και εικόνας με:

 • πρόσβαση και ερμηνεία γραπτών, γραφικών και υλικών αποδεικτικών στοιχείων

 • να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στον χειρισμό δεδομένων

 • αμφισβήτηση των αποδεκτών ιστοριών.

Highlights

 • Θα αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία από τη συνεργασία με επαγγελματίες του Museum of London Archaeology (MOLA) στον Τάμεση μέσω της ενότητας Time field school. Πρόκειται για μια εντατική εμπειρία εργασίας πεδίου που σας δίνει πρακτική έκθεση σε αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηριστικά. Θα σας δώσει επίσης μια εικόνα για πιθανές μελλοντικές σταδιοδρομίες.

 • Είμαστε ένα διεθνές κέντρο αριστείας. Από το 2001 βρισκόμαστε σταθερά στην πρώτη δεκάδα των τμημάτων που αξιολογούνται από το Πλαίσιο Ερευνητικής Αριστείας (REF).

 • Βρισκόμαστε στο ιστορικό Bloomsbury, στην καρδιά του ακαδημαϊκού Λονδίνου με πρόσβαση σε απαράμιλλες ερευνητικές πηγές. Πολύ κοντά βρίσκονται: το Ινστιτούτο Ιστορικής Έρευνας και το Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών, με τις εξειδικευμένες βιβλιοθήκες, τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και τα σεμινάριά τους, το Βρετανικό Μουσείο και άλλες γκαλερί και μουσεία παγκόσμιας κλάσης, καθώς και η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η μεγαλύτερη εθνική βιβλιοθήκη στον κόσμο.

 • Το Τμήμα Ιστορίας, Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας φιλοξενεί ακμάζουσες φοιτητικές κοινότητες και έναν αριθμό συνεργαζόμενων ερευνητικών κέντρων που διοργανώνουν ενεργά σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις όπου μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου παρουσιάζουν την τελευταία τους έρευνα.

 • Πάρτε μια γεύση από το Τμήμα μέσα από το ευρύ φάσμα δωρεάν διαδικτυακών και δια ζώσης σεμιναρίων, εργαστηρίων και δοκιμαστικών σεμιναρίων- ενημερωθείτε για τα προγράμματα Discover the Past και Taster, καθώς και για τις εκδηλώσεις στο Raphael Samuel History Centre, ένα κορυφαίο κέντρο δημόσιας ιστορίας, του οποίου το Τμήμα είναι συνδιευθυντής.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Archaeology, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Το μάθημα παρέχει εντατική εμπειρία εργασίας πεδίου διάρκειας μίας εβδομάδας, εισάγοντας σας στις κύριες τεχνικές, τα κύρια στοιχεία, τα ερευνητικά θέματα και τις έννοιες που αναπτύσσονται στην έρευνα και την παρακολούθηση. Παρέχει πρακτική έκθεση σε αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηριστικά, καθώς και κατανόηση των εννοιών των υλικών, χρονικών και χωρικών συνθηκών (αρχαιολογικό πλαίσιο) και των παρελθοντικών περιβαλλόντων.

Το μάθημα αυτό παρέχει μια βασική εισαγωγή στις πρακτικές και αναλυτικές δεξιότητες της αρχαιολογίας. Οι διαλέξεις και τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να σας δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του κλάδου και της πρακτικής του σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, με θέματα που κυμαίνονται από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των χώρων μέχρι την ανασκαφή ενός χώρου και την ερμηνεία του.

Οι ενότητες που είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένες περιόδους, πηγές και περιοχές θα σας δώσουν την ευκαιρία να εντρυφήσετε σε συγκεκριμένα ζητήματα. Παράλληλα με αυτά τα μαθήματα, η προσέγγιση του παρελθόντος σας βοηθά να κάνετε τα πρώτα σας βήματα, ως ιστορικοί, κλασικιστές και αρχαιολόγοι, στην κατανόηση και εξήγηση του παρελθόντος με επιστημονικό τρόπο. Πώς δουλεύουμε με πρωτότυπα έγγραφα και αντικείμενα και πώς τα συνδυάζουμε με τη σύνθεση που παρέχουν οι ειδικοί των δικών μας και άλλων τομέων; Πώς εντοπίζουμε πληροφορίες και πώς δείχνουμε πού βρήκαμε τις πληροφορίες μας; Πώς προσλαμβάνετε, επεξεργάζεστε και χρησιμοποιείτε τον τεράστιο όγκο πληροφοριών - από διαλέξεις, διαβάσματα και σεμινάρια - που θα διαμορφώσουν την κατανόηση του παρελθόντος στο πτυχίο σας; Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε επιστημονική αυστηρότητα σε όλες τις εργασίες σας και να σκεφτείτε για το παρελθόν μέσα από το θέμα της "πόλης" και ειδικότερα της πόλης του Λονδίνου. Θα σας συστήσει τα μέλη του προσωπικού που εργάζονται σε όλο το Τμήμα και τη μοναδική και συναρπαστική ερευνητική κουλτούρα του Τμήματος. Θα σας δώσει την ευκαιρία κατά το πρώτο έτος σπουδών σας να αναπτύξετε φιλίες, να μοιραστείτε ιδέες, να αναπτύξετε την έρευνα και να γράψετε.

Έτος 2

Το μάθημα θα σας προσφέρει ευκαιρίες να συνεργαστείτε με μέλη του προσωπικού για τη διερεύνηση θεμάτων σε διάφορες περιόδους, περιοχές και κλάδους. Εκτός από τις θεματικές διαλέξεις που εξετάζουν πώς συγκεκριμένοι τρόποι θεώρησης του παρελθόντος έχουν αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, στα σεμινάρια θα διερευνήσετε πώς τα επιχειρήματα σχετικά με την ιστοριογραφία και τη μεθοδολογία δημιούργησαν τους σύγχρονους κλάδους της Ιστορίας, των Κλασικών Σπουδών και της Αρχαιολογίας. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αναφορές και ανασκοπήσεις για να κατανοήσετε γρήγορα το τοπίο των μελετών σε θέματα που σας ενδιαφέρουν. Θα αναπτύξετε εξοικείωση με μια σειρά θεωρητικών πλαισίων που εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας για τη μελέτη του παρελθόντος, και θα μάθετε πώς να τοποθετείτε το δικό σας έργο σε σχέση με άλλους μελετητές: πώς να συμμετέχετε στη συζήτηση ως μελετητής. Παράλληλα με την εστίασή της στους τρόπους σκέψης για το παρελθόν, η ενότητα αυτή περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση σε βασικούς πρακτικούς τομείς της προηγμένης έρευνας, όπως η αποτελεσματική αναφορά, ο εντοπισμός και η εξέταση στοιχείων στη δευτερογενή βιβλιογραφία και η δόμηση εκτεταμένων ακαδημαϊκών κειμένων.

Έτος 3

Το Writing the Past έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη και να διαμορφώνει τη συγγραφική σας εμπειρία. Από το ξεκίνημα με την πρότασή σας μέχρι την παραγωγή ενός σχεδίου και ενός προσχεδίου υλικού και τη λήψη και την εφαρμογή των ανατροφοδοτήσεων, θα καθοδηγηθείτε από τον καθηγητή σας για το μάθημα αυτό και τον επιβλέποντα της διατριβής σας. Βήμα προς βήμα, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία παραγωγής ενός πρωτότυπου επιστημονικού έργου που θα δείχνει την επίδοσή σας ως μελετητή.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Archaeology BA (Hons) από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

20% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
20% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
10% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
10% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγέλματα αθλητισμού και γυμναστικής
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους, εργασίες μαθημάτων και διπλωματική εργασία που γράφεται στο τελευταίο έτος. Κάθε ενότητα που παρακολουθείτε περιλαμβάνει κάποια μορφή αξιολόγησης και, επιπλέον, μια απαίτηση παρουσίας, οπότε θα πρέπει να παρακολουθείτε τουλάχιστον το 60% των μαθημάτων για να περάσετε.

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Ιστορία και Αρχαιολογία

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στα αγγλικά, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία του Διεθνούς Συστήματος Δοκιμασίας Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test) 6,5, με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε ένα από τα επιμέρους

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchaeology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αρχαιολογία BA (Hons)

Αγγλία £6935 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £6935 έτος 1
Σκωτία £6935 έτος 1
Ουαλία £6935 έτος 1
Διεθνή £10920 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι φοιτητές χρεώνονται δίδακτρα σε κάθε έτος του προγράμματός τους. Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους στα επόμενα έτη μπορεί να υπόκεινται σε ετήσιες πληθωριστικές αυξήσεις.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 351 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Birkbeck College - Bloomsbury Campus
map marker Προβολή χάρτη
Main Site - Malet Street
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία με έτος σπουδών στο εξωτερικό BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
100% 0% 0% £19500 118 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογική επιστήμη με επαγγελματική πρακτική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
84% 0% 5% £23700 117 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτισμός, πολιτιστική κληρονομιά και κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands
(University of the Highlands and Islands)
95% 5% 20% £12360 134 Ινβερνές Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιμέλεια, πολιτιστική κληρονομιά και ανθρώπινα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
86% 0% 5% £16850 110 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
86% 0% 0% £19600 133 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church
(Canterbury Christ Church University)
76% 0% 15% £14500 93 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church
(Canterbury Christ Church University)
76% 0% 15% £14500 93 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands
(University of the Highlands and Islands)
91% 0% 50% £12360 139 Ινβερνές Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
69% 2% 0% £17400 142 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
76% 0% 25% £14560 122 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης