Birkbeck, University of London
Αρχαία ιστορία και αρχαιολογία BA (Hons)
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 10 αποφοίτους Ancient History and Archaeology BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Ιστορία από το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Ιστορία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
76 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24405 £22643 £27403
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20545 - £28120 £17457 - £28376 £20781 - £35411

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το BA Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία σας επιτρέπει να συνδυάσετε και να ακολουθήσετε τα ενδιαφέροντά σας για την ιστορία και την αρχαιολογία του αρχαίου κόσμου. Θα σας εξοπλίσουμε για να μελετήσετε το ελληνικό και ρωμαϊκό παρελθόν μέσα από κειμενικά και αρχαιολογικά στοιχεία, από την ελληνική κεραμική μέχρι τις ρωμαϊκές επιγραφές, από τις αρχαίες πόλεις μέχρι τους κλασικούς συγγραφείς.

Θα μελετήσετε ένα ευρύ χρονολογικό και γεωγραφικό φάσμα, με θέματα που περιλαμβάνουν:

 • η άνοδος των ελληνικών πόλεων-κρατών
 • η κλασική Αθήνα
 • τα θεμέλια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
 • ο μετασχηματισμός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην ύστερη αρχαιότητα
 • η Βυζαντινή Αυτοκρατορία από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης έως τη μεσαιωνική περίοδο.

Θα μάθετε τις βασικές αναλυτικές τεχνικές της αρχαιολογίας για να αναπτύξετε την κατανόηση της σχέσης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής στην ερμηνεία των υλικών καταλοίπων.

Αυτό το πτυχίο αρχαίας ιστορίας και αρχαιολογίας είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το αρχαίο παρελθόν μέσα από λέξεις, κείμενα, αντικείμενα, κτίρια και τόπους. Θα σας ενθαρρύνουμε επίσης να αμφισβητείτε τις αποδεκτές ιστορίες, να κατασκευάζετε και να παρουσιάζετε πειστικά ιστορικά και αρχαιολογικά επιχειρήματα χρησιμοποιώντας κείμενα, εικόνες και υλικά αντικείμενα και κατάλοιπα ως αποδεικτικά στοιχεία.

Εάν επιλέξετε το Θεμελιώδες Έτος, αυτό θα σας προετοιμάσει πλήρως για προπτυχιακές σπουδές. Είναι ιδανικό εάν επιστρέφετε στις σπουδές μετά από ένα κενό, ή εάν δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως τα σχετικά μαθήματα, ή εάν δεν έχετε επιτύχει τους βαθμούς που χρειάζεστε για να εισαχθείτε στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που έχετε επιλέξει.

Σημαντικά στοιχεία

 • Στον τομέα της ιστορίας, των κλασικών σπουδών και της αρχαιολογίας, το Birkbeck φιλοξενεί ακμάζουσες φοιτητικές κοινωνίες και έναν αριθμό συνεργαζόμενων ερευνητικών κέντρων που διοργανώνουν ενεργά σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις όπου μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου παρουσιάζουν την τελευταία τους έρευνα.
 • Το Birkbeck κατατάχθηκε στα οκτώ κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για την έρευνά του στην Ιστορία στο Πλαίσιο Ερευνητικής Αριστείας του 2021.
 • Η έρευνά μας είναι μοναδική ως προς το εύρος της πέρα από γεωγραφικά και χρονολογικά όρια. Είμαστε το μοναδικό πανεπιστήμιο στο Λονδίνο που περιλαμβάνει ιστορικούς, κλασικιστές και αρχαιολόγους στην ίδια ομάδα ακαδημαϊκών που ερευνούν κάθε περίοδο από την προϊστορία έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Θεωρούμε ότι η μελέτη του παρελθόντος είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της σημερινής κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής.
 • Βρισκόμαστε στην καρδιά του ακαδημαϊκού Λονδίνου με πρόσβαση σε απαράμιλλες ερευνητικές πηγές. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται: το Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών, με τη βιβλιοθήκη, τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και τα σεμινάριά του- το Βρετανικό Μουσείο, με την εκτεταμένη συλλογή κλασικών αρχαιοτήτων- και η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η μεγαλύτερη εθνική βιβλιοθήκη στον κόσμο.

Καριέρα και απασχολησιμότητα

Οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν καριέρα στην αρχαιολογία, τη συντήρηση, την εκπαίδευση, καθώς και σε ρόλους τοπικής και εθνικής κυβέρνησης. Τα πιθανά επαγγέλματα περιλαμβάνουν:

 • αρχαιολόγος
 • διαχειριστής πολιτιστικής κληρονομιάς
 • επιμελητής μουσείου/γκαλερί.

Το πτυχίο θα σας προσφέρει πλήθος μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης και της κριτικής σύνθετων αρχαιολογικών και κειμενικών πηγών.

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επαγγελματικής σταδιοδρομίας - Careers and Enterprise - ο συνεργάτης σας κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στο Birkbeck και πέραν αυτής. Σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής σας πορείας, σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας, βοηθώντας σας να συνδέσετε την εμπειρία, την εκπαίδευση και τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Ancient History and Archaeology BA (Hons) από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
15% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
15% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες πληροφορικής
10% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης

Ένα μείγμα από δοκίμια, εργασίες και γραπτές εξετάσεις που δεν έχουν προβληθεί, καθώς και μια διατριβή 10.000 λέξεων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Ιστορία

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στα αγγλικά, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία 6,5 του Διεθνούς Συστήματος Εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test), με βαθμολογία τουλάχιστον 6,0 σε κάθε μία από τις επιμέρους δοκιμασίες. Δεχόμαστε επίσης άλλες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςAncient History and Archaeology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 197 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

προπτυχιακοί φοιτητές:
4800
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
2810
:
7610
 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαία Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
92% 15% 10% £22350 123 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικός Πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο Durham
(Durham University)
- - - £24000 - Ντάραμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικός πολιτισμός και φιλοσοφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £21500 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαίοι Πολιτισμοί με Θεμελιώδες Έτος BA (Hons) Πανεπιστήμιο Wales
(University of Wales)
- - - £13500 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία και Αρχαία Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
- 5% 0% £23700 172 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικός Πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £21500 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαία ιστορία και αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
- - - £23700 - Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- 10% 0% £20450 £22700 128 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαία Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- 5% 5% £26400 134 Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαία Ιστορία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- 5% 10% £20450 £22700 145 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης